RENAULT Megan II 1.5 dci - Problem sa paljenjem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • stole83
    CBC Početnik
    • 24.12.2007
    • 1
    • Novi Sad

RENAULT Megan II 1.5 dci - Problem sa paljenjem

Trazim pomoc ili bar necije misljenje.
    Prilikom voznje mi se upalile lampice na kontrolnoj tabli- service,abs,air bag i servo i radio su se iskljucili. Kad sam stao i kad sam ugasio auto pokusao sam ponovo da ga upalim ali nije uspelo,culo se samo tk,tk,tk,tk,.. Posle jedno sat vremena pokusao sam ponovo i uspeo je da upali i na putu do kuce kad sam hteo da zatvorim prozor na dugme,a pritom su bili ukljuceni grejanje,farovi,muzika opet se su upalile gore navedene lampice i ponovilo se isto sa paljenjem,tj nisam mogao vise da ga upalim.Pa sam pomislio da je akumulator. Danas sam kuio novi akumulator,sve radi,svetli samo lampica za akumulator ali nece da se upali auto.
    Zanima me dali treba da se odnese auto u servis da se resetuje nesto ili je u pitanju nesto drugo posto se nerazumem u elektroniku.
    Unapred hvala

Poruku izmenio: gordi014
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Najpametnije i najjednostavnije ti je da odvezes auto u ovlasceni servis da ga prikace na dijagnostiku.

Comment

• nenasan
      CBC Član
      • 15.10.2007
      • 73
      • Šabac

Sve mi smrdi na alternator.
      No šta je tu je,servis pa koliko ošišaju,mada i bolji auto električar to može da proveri i verovatno će biti jeftiniji i sa više znanja.
      Mada objektivno gledano kada je u ptanju struja tu dijagnostika sigurno pokazuje šta nije u redu.
      Ako je alternator diži kredit da ga kupiš.
      I da,nije mi jasno kažu za lagunu da se kvari a megan je šampion u kvarovima.Znam ljude u Šapcu koji već dobijaju popuste koliko vremena provode u servisuzbog megana šteta lep auto.
      Sretno.

Comment

• vucko
        CBC Član
        • 06.08.2007
        • 88
        • Belgarde

Eeee i tako je i mom kolegi riknuo alternator na Laguni 1.8 iz 2003. "Popravio" mu neki poznati Bg elektricar za 100 eura. Ono malo radilo i opet isto - ne puni.

S druge strane ja nadjem nekog elektricara preko neta. Slucajno, tj u ocaju da mi neko popravi Pezoov originalni CD radio nabasam na web sajt tog elektricara. Sajt izgleda OK i ali je radnja takva da sam mislio da sam pogresio ulicu
        Al' sad kad sam dosao nema nazad. Ostavim ja CD i covek ga sredi za 1000 din da peva samo tako
        Posle sam ovezao jedan Clio 1.5 dCI moje prijateljice koji je imao neku frku sa kontakt bravom (sve cesce nije hteo da iskljuci blokadu motora kada das kontakt). Sredio covek! Naravno, svi drugi majstori su govorili da treba da kupi novu kontakt bravu pa ce bti ok
        I na kraju je isao i ovaj moj kolega sa alternatrom. Ocajan covek, nema kud. I njemu su rekli da treba da kupi novi alternator (koji je specifican i skup). Sredili mu i to ovi u radnji (nesto u vezi reglera) i svi srecni....

Pogledaj sajt, pa ako se odvazis da ga posetis mozda budes imao srece

Pozdrav i da prodjes sto bezolnije

Comment

• astrafan
          CBC Senator
          • 08.05.2005
          • 221
          • BG - PA

moze biti alternator, ali isto tako moze da bude i citac kartice, koji kod njih dosta cesto odlazi...

dijagnostika prijatelju na prvom mestu
          .. just fun, nothin more..

Comment

Working...
          X