Peugeot 406 2.0 HDI - uputstva i saveti

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • aca405
    CBC Član
    • 24.01.2008
    • 22
    • Beograd

Peugeot 406 2.0 HDI - uputstva i saveti

Od pre par dana sam postao vlasnik
    Peugeot 406 2.0 HDI (2000 god.) - restilizovana limuzina (nije karavan).

Posto nemam nikakvo uputstvo (cak ni korisnicko), interesuje me da li znate gde moze da se nabavi?
    Zapravo, bilo bi mi potrebno sve sto moze da se nadje od uputstava u elektronskom obliku za ovaj auto, Haynes bi bio premija

Takođe me interesuje kako skinuti klupu zadnjeg sedišta (sedalni deo). Trebalo bi da montiram dečija sedišta a prethodni vlasnik je izvadio onaj donji deo pojasa u koji se kopča pojas. Odvrnuo sam dva šrafa sa prednje strane ali i dalje ne mogu da podignem klupu jer je nešto zakačeno. Pokušavao sam razne načine (pomeranje unapred i sl.) ali nije uspelo, pa nisam hteo da cimam da nešto ne razvalim.

Isto tako me interesuju iskustva, kako fiksirati dečije sedište kada se pojas razvlači, što bi značilo da pri naglom kočenju bi prvo celo sedište poletelo napred dok se pojas ne ukoči, što mi ne deluje kao bezbedno.

Inače, koje ulje preporučujete za ovaj motor? Majstor mi je preporučio Esso 10W40 (polusintetičko), a čitajući forum, vidim da se za ovaj tip motora sipa i sintetičko Esso 5W40.

Koliko često treba menjati filtere goriva, kabinski filter?

Kao što vidite, pitam osnovne stvari jer nažalost nemam nikakvo uputstvo za auto.

Unapred hvala na pomoći.
  • mishkom
    CBC Senator XXL
    • 07.08.2007
    • 591
    • N/A
    • N/A

Gde je auto kupljen i koliko km je presao? To pitam da bi znao koje ulje da ti preporucim

Npr. ja bi menjao ulje na svakih 10.000km, a filter vazduha na 20.000, a kabinski filter na znam stvarno, to mora neko iskusniji da ti kaze, ja ne znam ni gde se nalazi, tako da ako mi nista ne smeta nebi ga ni menjao

Pozdrav

Comment

• vlnikolic
      CBC Član
      • 09.07.2007
      • 97
      • Zemun
      • Honda Jazz 1.4 iDsi

Evo pomoci za pocetak idi na http://public.servicebox.peugeot.com/ registruj se i u okviru besplatnih usluga mozes prema broju sasije da nadjes mnogo stvari, od osnovnog uputstva koje dobijas sa autom do sklopova vecine delova automobila. Ja sam tu nasao korisnicko uputstvo koje nisam dobio i pogledao gomilu sitnica vezanih za mehaniku. Probaj u svakom slucaju ce valjati.

Comment

• aca405
        CBC Član
        • 24.01.2008
        • 22
        • Beograd

Originally posted by mishkom
        Gde je auto kupljen i koliko km je presao? To pitam da bi znao koje ulje da ti preporucim
        Auto je kupljen ovde, prvi vlasnik ga je kupio u Veranu ali tamo je servisiran samo dok je bio u garanciji.

Presao je 114.000 km, mada ovo mi nije pouzdan podatak jer danas svi menjaju kilometražu.

Oko ulja imam dilemu da li da uzmem polusintetičko (10W40 Esso) ili sintetičko (5W40 mislim da je takva oznaka).

O autu ne znam ništa pouzdano tako da moram da idem na servis da bi se videlo u kakvom je stanju.

Comment

• aca405
          CBC Član
          • 24.01.2008
          • 22
          • Beograd

Originally posted by vlnikolic
          Evo pomoci za pocetak idi na http://public.servicebox.peugeot.com/ registruj se i u okviru besplatnih usluga mozes prema broju sasije da nadjes mnogo stvari, od osnovnog uputstva koje dobijas sa autom do sklopova vecine delova automobila. Ja sam tu nasao korisnicko uputstvo koje nisam dobio i pogledao gomilu sitnica vezanih za mehaniku. Probaj u svakom slucaju ce valjati.
          Našao sam korisničko uputstvo.

Hvala

Comment

• vlnikolic
            CBC Član
            • 09.07.2007
            • 97
            • Zemun
            • Honda Jazz 1.4 iDsi

Pogledaj u opciji "Guides d'utilisation" to je peta opcija u poglavlju slobodne usluge odaberi srpski jezik pa onda model i na kraju godiste i onda imas rasclanjeno po oblastima delove kao u korisnickom upurstvu. Takodje posle ubacivanja broja sasije mozes u opciji "Characteristics" da izlistas sve do najmanjeg detalja kako su izgledala tvoja kola po izlasku iz fabrike, mislim na sve detalje koji se odnose na opremu i tehnicke detalje. poz

Comment

• mishkom
              CBC Senator XXL
              • 07.08.2007
              • 591
              • N/A
              • N/A

Hvala za sajt

Ne bih bas rekao da je nepouzdana kilometraza, obzirom da je u pitanju prvi vlasnik. U servisu mislim da ce ti preporuciti polu-sintetiku, mada ja bi licno isao na sintetiku Esso 10w-40, pa ako bude trosio onda polu sintetika

Comment

• aca405
                CBC Član
                • 24.01.2008
                • 22
                • Beograd

Originally posted by mishkom
                Hvala za sajt

Ne bih bas rekao da je nepouzdana kilometraza, obzirom da je u pitanju prvi vlasnik.
                Izgleda da nisam lepo objasnio. Nisam kupio od prvog vlasnika auto. Ovaj vlasnik ga je vozio od maja prošle godine, ali sam preko prijatelja proverio u Veranu i video da je tu kupljen i da je u garanciji tamo servisiran, pa mi je zato nepouzdana kilometraža.

Takođe, malo mi je čudna instrument tabla jer je brzinomer obeležen u Mph, a tek unutrašnji, manji krug je u Kmh. Da li je neko viđao takva kola koja su ovde kupljena?

Inače, polako počinju problemi sa autom. U toku vožnje mi je prestala da radi turbina i ne moze da razvije vise od 2700 obrtaja/min.
                Bio sam na dijagnostici u servisu Goran u Zemunu, i tamo su se pojavilo 5 gresaka:
                - dodatno grejanje 1 (ovo je valjda prvi grejac)
                - kolo TL4226 - neispravno kolo (za ovo majsor kaze da svima izlazi i da nije greska
                - grejac rashladne tecnosti
                - davac pritiska u usisnoj grani
                - davac protoka mase vazduha

ova poslednja dva su promenjena ali kada je ukljucena dijagnostika i dalje je stajala greska za davac pritiska u usisnoj grani.

Posle toga su vratili sve stare delove i zakazali mi za cetvrtak ujutru da odem pa da ga ostavim na popravku jer nisu mogli za sat vremena ovo da srede.

Nadam se da nije crkla turbina vec da je samo nesto od ovih cuda.

Kad prođe servis, nadam se da ću vam pisati kako je popravljen

Inače, nabavio sam skeniranu servisnu knjigu (pdf) Haynes ya 406 i to modeli od marta 1999 do 2002, pa ako nekome treba može da mi se javi.

Comment

• malivuk406
                  CBC Senator XXL
                  • 04.04.2007
                  • 490
                  • Nbg

ja imam 406 isti ko tvoj, samo karavan.
                  presao sam 293 000 (il bar tako kaze sat) i nisam imao nikakvih problema, sem protokomera i TPS-a (senzor za gas).
                  to sto imas Mph je malo cudno, posto nisam do sad video ni u jednom 406 (a video sam dosta).. jedino ako nije nesto prepravljano i stavljan sam od nekog koji je radjen za GB trziste... (ako je to moguce)
                  inace, ja se javljam za Haynes.

Comment

• malivuk406
                    CBC Senator XXL
                    • 04.04.2007
                    • 490
                    • Nbg

hvala

Comment

• mishkom
                      CBC Senator XXL
                      • 07.08.2007
                      • 591
                      • N/A
                      • N/A

Nemoj da brines za kilometrazu, to sada uopste nije bitno, niti proslost auto, koliko je bitno da je pouzdan, sto ce i biti ako ga radovno odrzavas, i bitno je kako ide, a to vidis i sam

Motor je odlican, tako da uzivaj

Comment

• Milan.87
                        CBC Član
                        • 18.05.2008
                        • 76
                        • N.Beograd

Originally posted by vlnikolic
                        Kako da se registrujem na ovom sajtu. ne znam francuski uopste. jel moze da se promeni jezik nekako?
                        Pozdrav

Comment

• forster
                          CBC Senator
                          • 24.04.2007
                          • 244
                          • Beograd

U gornjem desnom uglu imas padajucu listu mogucih jezika... pa izvoli
                          1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
                          2. Danas je Petak. To je dan kada se Beogradjani vracaju kuci.
                          3. Ima jedan grad, a pored je Beograd.

Peugeot 206 2.0 HDi

Comment

• Milan.87
                            CBC Član
                            • 18.05.2008
                            • 76
                            • N.Beograd

Originally posted by forster
                            U gornjem desnom uglu imas padajucu listu mogucih jezika... pa izvoli
                            Ne znam kako to nisam primetio . Hvala

Comment

Working...
                            X