Ljudi malo me muci motor posle osvezenja, naime na 306 000 km je uradjeno osvezenje motora, glava, ventili, karike, lezajevi, dihtunzi, i sve sto ide uz to. U pocetku je bilo ok, palio je na cvrgu ali u zadnjih par dana motor je osetno slabiji, ima manje snage, grublje radi i dosta vise se trese nego ranije. Presao sam 1500 km i dosipao 0.2l ulja, zuti shell 15w-40. Prvo sam pomislio da je losija nafta ali sam promenio 3 pumpe, OMV, Avia i Lukoil i identicno se ponasa. Dosta teze pali motor nego odmah posle sastavljanja i treba mu 10ak sekundi da sastavi rad. Palo mi je na pamet da sada pumpa isto treba da se presteluje, paljenje? Koliko ima uticaja na mirnocu rada motora i na snagu sam moment paljenja, ranije, kasnije? Da je lose uzupcen to bi se odmah primetilo, ili gresim? Kada je sastavljen, motor je 2 dana radio kod majstora na leru u dvorisu, pratio je temperaturu i nivo ulja i antifriza, ja sam prvih 500 km vozio malo lakse a posle normalno, znaci stisnem ga malo u preticanju ali samo na kratko pa stepen vise, generalno nisam mu "vadio dusu". Ima li neko neki komentar?
Nemiran rad motora Golf 1 Diesel
Collapse
X
-
On kada je skidao motor nije skidao pumpu, znaci ona je ostala fiksirana za blok, nije nista rastelovao u odnosu na ranije stanje. Koliko treba vremena da bi nove karike nalegle kako treba, da moze normalno opusteno da se vozi?"Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
Comment
-
-
moze biti cudo stvrai , ali ja bi prvo proverio bosch pumpu ,ja sam imao isti problem kada sam sam sebi pumpu radio , nisam imao alat da je vratim u tajming pa sam sve od oka uradio , slabo je vukao ,cekicao , treskao ,pusio i sve sto jos ide uz pomeranje timinga ...
ako pumpa nije dirana nemora znaciti da je majstor sve odradio kako treba , mozda se zupcasti popustio i tako izbacuje pumpu iz timinga , mozda je zupcasti pretegnut a pumpa nije bila zategnuta dovoljno pa je zupcasti pomerio iz tajminga ...
nemoj verovati ja je majstor 100 % sve odradio kako treba , to ti doje kao kada verujes novim delovima , stavio sam novi deo pa sta sada nevalja , nekad i novo ne valja ...
Comment
-
-
Ma taman posla da verujem majstoru, mislim lepo i kulturno je radio, dosta detaljno ali ne moze da ga sastavi kao sto moze fabrika, znaci da krenem od pumpe i tajminga, ako ne nadjem ovde u Banji gde da radim stelovanje tajminga, ici cu u bosch servis gde sam promenio dizne, onda ce da se skine pumpa pa kompletan remont, nije ni to toliko skupo vise. Upravo sam promenio zadnje gume, jedna je bila sva pokrivljena i mozda sam lud ali cini mi se da auto bolje ide, nekako lakse... Mozda samo tripujem, ko ce ga znati! Hvala na odgovoru, pozdrav"Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
Comment
-
-
Pa za zupcenje je barem lako,to ti treba 10 gedora i jedan kljuc koji se ubaci na drugi kraj bregaste, a radilicu gledas kroz onu rupu na menjacu i postavis na 0,a na pumpi ima dve manje rupe tu se ubaci 10 gedora i ima jedan sraf na koji se nabode i to je to.VW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)
Comment
-
-
Sada nesto kontam po glavi, tesko slozi rad samo kada je potpuno hladan, znaci ujutro, posle pali bez problema, na cvrgu, cak i kada ga vozim i ostavim 2-3 sata upali bez problema, mozda mi je otisao neki grejac?! Jutros sam 2 puta grejao i iz treceg pokusaja je upalio! Inace posle osvezenja je palio na -8 potpuno hladan sa samo jednom grejanjem od 7-8 sec bez ikakvih problema, imam i snimak sa telefona, ako trebaGrejaci su Iskrini tako da moguce da je do njih! Ono sto sam primetio posle osvezenja je malo grublji rad, malo se vise tresao i ler gas mu je bio dosta veci pa sam morao da smanjim, mislim da je malo bucniji, da vise cekica, prema tome definitivno moram da stelujem pumpu sa komparaterom jer ko zna kada je to zadnji put uradjeno. Ja sam nesto sam sa sobom kontao da je to mozda zbog vece kompresije, nove karike...
Sto se tice alata imam ja toga dosta, mislim ovog sitnog, kljucevi, gedore, pajseriali da kupujem nesto specificno ne isplati mi se, jer ipak nisam automehanicar, samo ljubitelj automobila koji voli da umaze ruke!
Hvala na odgovorima, pozdrav"Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
Comment
-
-
Menjane dizne pre osvezenja, u Bosch servisu zamenjene i posle zamene auto je "prodisao i progledao"!"Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
Comment
-
-
Ma naravno da imam relej grejaca, grejanje traje oko 7-8 sec i onda se gasi lampica i jos 3-4 sec cuje se cak releja, na to sam mislio, vreme koliko traje grejanje! Ma briga mene sto cekica, znam ja da je mator i da mu je hladno, nego evo snimak kako je palio odmah posle osvezenja, kao mina!
A sada vergla li vergla dok ne sastavi, kada je skroz hladan jedva kresne, to je ono sto me muci, zasto je poceo tesko da pali hladan?
Snimicu sutra ujutro pa cu da okacim ovde snimak za poredjenje, pozdrav"Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
Comment
-
Comment