pozdrav za sve na forumu. Problem ljudi katasrofa. Uzeo sam ortaku da povezem kasetofon u peugot partneru 1.6hdi starom 2 meseca, na sledeci nacin: sa fabrickog euro dzeka uzeo sam plus i minus, tj minus mi je bila zeleno zuti, a plus sam uzeo beli kabl. to sam ispitao unimerom. radio je upalio normalno, nakon cega sam uzeo fabricki prikljucak od spoljne antene da stavim i tada se dogodilo sledece. ukljucili su se sami brisaci, izgubio je komande sa ablendera (svetla, brisaci...) i jednom je nakon toga upalio, a nakon skidanja kleme sa akumulatora i ponovnog vracanja vise nece ni da upali. molim neka mi nesto neko rekne, ako zna o ovome bilo sta, sta li se to dogodilo. hvala puno unapred!
Peugot 1.6 hdi partner nece da pali pobrljavio
Collapse
X
-
Eh bice da si uzeo pogresne zice. To sto na nekoj zici imas 12 volti i masu ne znaci da su one bas vezane za akumulator. Ocigledno si se nakacio CAN bus, kod pezoa ti je sve vezano na to pa i fabricka muzika, znaci u tom dzeku ima pinova koji su vezani na sve i svasta. Brisace i ablendere kontrolise COM2000 modul koji je ocigledno "poludeo". To sto nece da upali je verovatrno problem do BSI-ja. Stvarno ga je Pezo zakomplikovao, posledica je eto da npr kvar na muzici onesposobi ceo auto.
Ja bih na vasem mestu vratio sve nazad sto bolje da se ne vidi da si cackao i pravac Verano na reklamaciju : "ma samo crce odjednom...".
Comment
-
-
Ne znam da li je slucajnost ili ne, ali danas me zove drugar koji radi u Veranu kao sef mehanicara, kaze "interesantna stvar danas, dovoze mi auto u koji su neki genijalci trpali drugu muziku, napravili rsum od zica i gomila drugih problema, traze garanciju. Ne znam samo da li da se smejem ili da im saljem slike tog nereda kojeg smo napravili Francuzima"
Ne zezam, ozbiljno vam pricam, zato me bas interesuje da vi taj auto vec niste vozili u Verano, jer je slucajnost malo prevelika za moj ukus?Ljudi, pa nisu oni bas toliki magarci, mislite da takve stvari prolaze? Nemojte izigravati budale bez potrebe...
Comment
-
-
Originally posted by Valent VudrigaHajde razmisli malo o tome sto predlazes. Ne radis li i ti u autoservisu?
Ne bih da razradjujemo moralnu dilemu na ovom mestu. Sa tehnicke strane, postoji mogucnost da se radi o prilicno skupom kvaru (onom koja se meri sa 4 cifre, u evrima naravno). Ako mu u Veranu prihvate reklamaciju, troskove snosi Pezo a rad Verano. Ni jednih ni drugih mi nije zao, npr kod nas Pezo tj Verano ne priznaje kvar na Com2000 modulu kao fabricku gresku (standardna stvar npr na 307, auto sam od sebe ablenduje i pali brisace kad se mota volan) iako se na zapadu to menja o trosku Pezo-a, da ne pominjem jos gomilu stvari sa menjacima koji iako crknu u garanciji ne podlezu istoj itd.
Opet, sasvim je moguce da mu Verano nece uvaziti reklamaciju, tj tvrdice da je kvar posledica nestrucnog rada na automobilu, jer im je to uobicajena prica kod kvarova na elektronici. Narocito vole naknadno ugradjivanje muzike, koje doduse stvarno moze cuda da napravi kao sto je ovde slucaj.
Kao sto rekoh ja bih tako uradio, a ostali nek odlucuju za sebe.
Comment
-
-
E ja jos ispadoh neki strucnjak za za Pezo-e
Probaj sledecu proceduru za reset BSI-ja:
Spusti vozacev prozor, pogasi sva svetla i ostalo. Zatvori sva vrata i kroz prozor izvuci kljuc iz brave za paljenje. Sacekaj 3 minuta, skini + akumulatora, cekaj 15 sekundi, vrati + na bateriju, sacekaj 10 sekundi. Uljuci migavac (kroz prozor, ne otvaraj vrata), daj kontakt, stisni dugme na daljinskom za zakljucavanje 10 sekundi. Izvadi kljuc, otvori pa zatvori vrata. Probaj radi li centralna brava i probaj da upalis auto.
Dosledno isprati ovu proceduru.
Znam da ovo deluje cudno, jos samo fali glogov kolac, ali tako nadjoh na netu. Procedura je za 307-cu, mozda upali i kod vas. Uostalom http://www.bba-reman.com/content.aspx?c ... rol_Module
Comment
-
-
POzdrav jos jednom za sve. 206-ico nije taj auto u pitanju, i nisam bas toliki lik da mrsim zice. rekao sam sta sam uradio.
Resio sam problem danas po danu, sinoc kasno nisam video. problem sto su pocrkali neki osiguraci nakon cega je cudno pobrljavio jeste me zbunio priznajem. za svaki slucaj je proveren i komp da li je sve u redu. jeste, 0 gresaka.
Evo zbog cega je nastao kvar da vam kazem da slucajno neko drugi ne zezne isto: jednostavno sam na kas doveo dve mase, onu sa euro dzeka i sa sppoljne antene. izgleda da ta sa euro dzeka sto je po vasem misljenju, a i mislim da ide valjda sa BSI-ja ili vec odakle, uglavnom kao da to nije taj potencijal. Objasnjenje mi jeste malo nelogicno, ali drugog nemam.
VELIKO HVALA SVIMA KOJI SU MI ODGOVORILI, POSEBNO ZAHVALJUJEM NOVICE na ulozenom trudu i zelji da mi pomogne, svako dobro.
Comment
-
Comment