Renault Megane 1.9 dizel

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Probisvet
    CBC Senator XXL
    • 07.06.2005
    • 423
    • FRANCUSKA

Re: Renault Megane 1.9 dizel

Posto tema nije zakljucana da se nadovezem sa nekoliko pitanja za one koji poznaju ovaj dizel motor.
    Dosla prerano zima i ovde na azurnoj obali pa i problemi sa dizelom. "Da vas pitam"
    pitanje : brizgaljka dizela zateze se na Kilo ili na ugao. Ako je na kilo koliko ? ako je na ugao koliko?
    - ukoliko menjam uloske na koliko se zateze matica koja steze uloske na brizgaljki.

Dali ima neko predstavu koliko kostaju brizgaljke u beogradu ili da mi neko da br. tel. da se raspitam licno.

Comment

• meganko
      CBC Početnik
      • 23.01.2010
      • 4
      • bgd

Re: Renault Megane 1.9 D dizel 2000 47kw

Evo jos jednog "srcnika" sa meganom 1.9D. Imam ga vec cetiri godine i svake zime imam tuzne seanse sa njim. najzalosnije je sto me majstori zavlace sa pametnim resenjima koja uvek idu i jedino u njihovu korist. Auto ne trosi ulje, vuce normalno, lenj je takodje normalno. Ovog decembra palio je iz prve na onih -14 stepeni. Pre deset dana pri +2 mucio se dok nije upalio tako da sam ga odvezo kod majstora da mi zameni grejace ulje i sve filtre Sutradan auto nije hteo nikako da upali Majstor (iz poznatog servisa) takodje nije mogao da ga upali - na kraju ga je upalio "na guranje" (kako mi je javio obzirom da ja nisam bio prisutan) odvezo ga u servis i obavestio me je da je "otiso motor" Sta iza toga sledi mozete da predpostavite.
      Cini mi se da tu nesto nije logicno KAKO JE TO MOGAO DA CRKNE odjednom. Ulje je trosio 1 l na 10 000 km i nije nimalo dimo na auspuhu osim pomalo na onom crevu sto ide u filter
      IMA li neko ideju sta se tu desava

Comment

• Probisvet
        CBC Senator XXL
        • 07.06.2005
        • 423
        • FRANCUSKA

Ako ga je brat palio na gurku sto uopste nije preporucljivo za dizele koji imaju zupcasti kais a ne lanac, moze da se desi, a sigurno se to i desilo da je pukao taj kais i sredio je ono sto je neizbezno, glavu i ventil ?

Comment

• meganko
          CBC Početnik
          • 23.01.2010
          • 4
          • bgd

To je radio majstor iz servisa pa kao on to nije znao onda sta ocekivati od amatera. A ako se to i desilo sigurno je da nece da prizna. Jednostavnije mu je da kaze kako je motor "crko" sto mi zvuci neverovatno ako je samo pre mesec dana na -14 palio iz prve. Ima li neko slicno iskustvo a sta da radim sa majstorom koji me je uvukao u masinu iz koje neznam kako da izadjem. Ima li servisa u koje covek moze da ima poverenje.

Comment

• Probisvet
            CBC Senator XXL
            • 07.06.2005
            • 423
            • FRANCUSKA

Prosto ga pitaj sta je crklo ako je crklo, motor se sastoji od malo-mnogo delova koji mogu da crknu ali sta je tacno crklo neka ti kaze taj kod koga su kola. Onda ces na osnovu odgovora da vidis sta je u stvari uradio sa motorom.
            Posto vecina ne zna mnogo sto je i normalno, preporucljivo je da se konsultujes sa nekim ko poznaje nekog mehanicara i u koga ima poverenje. Drugo ako je oterao kola kod njega koja su radila a on ti kaze da su crkla to vec nesto ne stima u odgovoru, jer je oterao kola da ti popravi a ne da ti pokvari, to jest ocigledno ti treba neki ekspert da vidi sta je u pitanju. Taj majstor ne bi trebao da ti pipne auto dok neko drugi ne vidi sta mu fali.

Comment

• meganko
              CBC Početnik
              • 23.01.2010
              • 4
              • bgd

Sve bi to tako bilo kada nebi bili tu gde jesmo. On kaze da je izmerio kompresiju i konstatovao 16 i 17 sto je dokaz da je motor "crko" A sta u njemu ne kaze vec ga rastura i prporucuje genralnu u kojoj planira da sve izmeni (1500 Eura). Sta ja znam sta bi on pokazo tom majstoru kogas bi odveo sa sobom da proveri. Zar ne moze da mu poaze neke delove motora koje pokazuje svakoj "ovci" koja mu udje u servis. Uz spisak potrebnih radova i ovu cenu stoji i da "mozda ce trebati i servis dizni i pumpe ?????!!!
              Veujem da ima jos ovakvih slucajeva pa me interesuje sta da radim

Comment

• Probisvet
                CBC Senator XXL
                • 07.06.2005
                • 423
                • FRANCUSKA

Koliko ja vidim iz tvoga pisanja majstor ti kaze da je merio kompresiju i da je poceo da ga rastura sto znaci da je nesto sjebo i da nebi video sta je to,on te maze sa kompresijom sto znaci da je gurkom sredio ventil ili ventile jer je pukao kais pa je normalno da treba da skida glavu i uz to da ti kaze kako ne valja kompresija. Po meni je to. E sad ako ti kaze da za 1500 evrica ce to da kosta ti vidi dali mozes da smanjis cenu sa nekim tvojim argumentima kao sto sam ti napomenuo. Nemoj da ga ljutis jer ces verovatno dobiti auto u delovima a da to isteras sudom ili na neki drugi nacin kostace te verovatno vise od 1500 evrica
                Nego probaj dali moze ili ne moze

Ovo je moj zakjucak iz tvoga pisanja i ne znaci da je tacan ukoliko si nesto propustio.
                Motor dizel iz tvoga izlaganja je palio bez problema na 14 stepeni ne trosi ulje itd sto znaci da ukoliko je dijagnostika kako si napisao tacna taj motor nije imao problema sa kompresijom. To sto nije palio posle odlaska u radionicu nesto je drugo a posle intervencije majstora i gurke nije vise ni bio u stanju da upali ili je to bilo nesto drugo sto ti nisi video, pa onda" majstor" hoce da te ubedi da je motor otisao jer drugog izlaza nema.

Comment

• djukic
                  CBC Senator XXL
                  • 27.03.2005
                  • 2526
                  • Beograd

Kompresja moze biti losa i ako ventili nezaptivaju tj. ako je prezubio, polomio vodjice, pokrivio ventile... 1500E za generalnu za megana 1.9D je uzasno puno para. Ako je stvarno malo ulja trosio, nije mio, nije bilo belog dima ujutro nesagorelog dizela... jbg. nemoze preko noci da produva tako da nemoze da upali, moze da pukne klip, da slomi kariku, da prezubi ali da se pohaba preko noci nemoze nikako.

1. Osvezenje tipa karike, leteci i glava ne vise od 300tinak eurica sa svemajstorom potom pregled pumpe, brizgaljki i struje (anlaser, alternator i grejaci i relej)
                  2. Nabavka drugog polovnog motora sa nekog stranca (provozati, premeriti kompresiju) i carinjenje ne vise od 600 eura

Kakva luda generalna od 1500e...
                  https://t.me/pump_upp

Comment

• meganko
                    CBC Početnik
                    • 23.01.2010
                    • 4
                    • bgd

Od ideje da se tuzim sa servisom odustao sam jer znam na st amoze da izadje. Medjutim nisam siguran sta mogu da uradim a da ponovo ne budem "ovca za ****nje" Zna li neko kako je moguce i gde kupiti polovan motor (ili generalno sredjen) i mogu li tada da dobijem neku garanciju. Sta mislite o ideji da trazim da mi sve delove spakuje u gepek i da ga negde drugde odslepam prvo na pregled onoga sto je bilo u motoru a tek onda da donesem odluku sta dalje ???

Comment

• djukic
                      CBC Senator XXL
                      • 27.03.2005
                      • 2526
                      • Beograd

Jel on tebi rasklopio motor izvadio ga iz auta ili je samo skinuo glavu. Red je bio da eventualno skine glavu da pogledas s njim donji deo motora i samu glavu. Ako je rasklopljen onda imas male sanse da ti sve lepo spakuje u gepek a da ti to posle neko sastavi....
                      https://t.me/pump_upp

Comment

• Probisvet
                        CBC Senator XXL
                        • 07.06.2005
                        • 423
                        • FRANCUSKA

Imam ja jednog rodjaka koji jo ostavio svoj Daewoo da se servisira kod jednog mehanicara u Beogradu i posle zamene set zupsastog kaisa taj isti pukao posle predjenih ni 1000 km i sredio mu motor a decko ponovo platio celu popravku. Vodite racuna kad ste kod mehanicara da kad vam pocne sa pricom o motoru tako da vam to i ne pokaze da bi razumeli, bolje je zaobici ga jer se nece zavrsiti na popravci vec ces da izgubis zivce odlazeci sve cesce kod njega.

Comment

• Probisvet
                          CBC Senator XXL
                          • 07.06.2005
                          • 423
                          • FRANCUSKA

Kao sto sam postavljao ranije pitanja evo da se nadovezem na ovu temu u vezi reno megana dizela.
                          Imam nameru da menjam brizgaljke na motoru posto je presao nesto vise id 205 000 Km. Jedna me zeza kad ga upalim pocne da se trese i da izlazi plavi dim ali posle 5, 6 sekundi motor radi normalno i nema ni dima ni tresenja. Lakse mi je da ih zamenuim kompletno nego da trazim koja je popustila.
                          E sad bih da ukoliko neko poznaje momente zatezanja brizgaljki na meganu da mi odgovori koji su momenti ili uglovi zatezanja.

Comment

• Probisvet
                            CBC Senator XXL
                            • 07.06.2005
                            • 423
                            • FRANCUSKA

Renaul Megane 1996 godiste obican dizel motor F8Q620 ugradjivao se i u renault 19 i u renault klio.
                            Nije da sam navalio ko mutav na telefon ali bih insistirao da pitam imali neko neki podatak o zatezanju dizni na dizelu koliko kila ili koliki ugao.
                            Strpljiv sam ja i do avgusta ali ako neko nadje te podatke o ovome moze i pre da mi napise bicu mu zahvalan

Comment

• zoranbg
                              CBC Senator XXL
                              • 23.03.2005
                              • 4098
                              • Rooster's Hill , Beog
                              • Grande Punto 1.2

rado bo ti pomogao sa informacijom ali nemam ..
                              kad sam se vec javio da predlozim nesto ..
                              Mozda mozes sa kilo kljucem da probas da izmeris koja je sila potrebna da se odviju dizne,pa onda istom silom ih i zavrni.
                              Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Kenno
                                CBC Senator XXL
                                • 21.08.2006
                                • 460
                                • Zenica, BiH

Evo šta kaže Autodata..nadam se da će pomoći.

Comment

Working...
                                X