Megan dci - posledica lošeg goriva ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • renomegan
    CBC Početnik
    • 19.02.2008
    • 9
    • Ljubovija

Megan dci - posledica lošeg goriva ?

Kupio sam megan 1.5 dci 74 kw (totalni ful) 2004 god. pre dva meseca , vozio ga normalno 3 500 km , (dva puta mi se ugasio u vožnji) i pre neki dan mi se ugasi na putu za servis (ironija) . Šlepanje do servisa , tamo dijagnoza da je otišla pumpa ( 700 e) , jedna dizna (400 e) i rampa ? (400 e) . Kažu da je auto dobar to je posledica lošeg goriva. Još nije popravljen a ja se dvoumim odmah da ga prodajem jer mi ne garantuju da se to neće ponoviti . Molim sve koji znaju više da mi daju neku sugestiju i da li sam imao neku povoljniju varijantu ? Unapred zahvalan
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

prvo pitanje je koja je kilometraza na tom meganu i da nije slucajno bele boje. ali ajde da ti skratim muke. svi delovi pasuju od dacie na tom motoru 1.5 dci tako da neverujem da ce te sve izaci novo vise od 800€ ako me secanje nevara. imas i drugu opciju. polovno
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Saby
      CBC Senator XXL
      • 25.11.2004
      • 408
      • Horgos

svi dci su problematicni, prodaaaaj, procesjaj malo reno forume, pa vidi sta ljudi pisu, kakvih problemi imaju, imas o tom dciju i ovde na forumu tpic
      Fun starts @ 3000 RPM
      Alfa Romeo 146 1.8 Ts

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

tesko da je sve to posledica loseg goriva, naravno ako je sipan dizel a ne loz ulje (raniji vlasnik, nepoznata istorija).

sa druge strane, ako je gorivo onda bi stradale sve 4 dizne jer sve 4 koriste identicno gorivo, a ne samo jedna.

rampa, tj zajednicki vod nema od cega da strada osim cisto mehanickog ostecenja.

auto bio u sudaru mozda ?

a sta je konkretno problem, ako je pohabanost sa tim moze da se vozi jos podosta vremena.

koliko km vec ima motor iza sebe, ako se uopste zna taj podatak (pouzdano makar priblizno).
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• dieselman
          CBC Senator XXL
          • 14.11.2005
          • 833
          • tt

..delphi sistem,problem je pumpa koja lako strada od loseg goriva...kad crkne,napuni opiljcima dizne...delphi zahteva u tim slucajevima da se menja rezervoar,vodovi,fiter,pumpa i dizne...cene koje si naveo su malo nadrelne...

Comment

• nijebitno
            CBC Senator XXL
            • 14.03.2006
            • 629
            • Modrica

E hebem ti ja takav sistem
            Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• renomegan
              CBC Početnik
              • 19.02.2008
              • 9
              • Ljubovija

Urađeno je danas i zamenili su mi pumpu(700 e) , jedna dizna (360 e ) i ta rampa jer je bilo opiljaka , bio je malo problem i sa četvrtom diznom al je ok . Danas sam ga vozio i vuče bar 20 % bolje nego kad sam ga uzeo ( pre 2 meseca uvezen iz Belgije )što znači da je ipak ranije zeznuta pumpa . Video sam je , unutra je pohabano dosta a neki valjčić (koji pravi pritisak valjda) je šestougaonog oblika a treba biti okrugao. Valjda će na tome stati jer sam uradio i veliki servis ujedno pa pukoh 2000 e. Nije bele boje nego crn , sa kožom i svim senzorima , daljinska kartica itd... zato sam se i zalepio a piše da je prešao 95 000. Na kraju jedan savet svima - ODMAH NA SERVIS - jer mi se par puta ugasio u vožnji pre toga i ja ništa , sve danas ću , sutra ću i eto. Hvala svima

Comment

• Srdjan
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 2416
                • Bajina Basta/Beograd

Originally posted by ada
                prvo pitanje je koja je kilometraza na tom meganu i da nije slucajno bele boje. ali ajde da ti skratim muke. svi delovi pasuju od dacie na tom motoru 1.5 dci tako da neverujem da ce te sve izaci novo vise od 800€ ako me secanje nevara. imas i drugu opciju. polovno
                A kakav je sistem na loganima? Jel isto ovaj problematicni delphi?
                Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141
                  • Beograd, barajevo-zemun
                  • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

i da si otisao odmah na servis, redovni, nista se ne bi drugacije dogodilo jer je ta havarija motora odavno napravljena kao dogadjaj.
                  jos tamo negde u Belgiji sa tamosnjim gorivima (gde god da je vozen), kroz prevezene kilometre.
                  i to pre vise meseci/ godina.
                  a to skoro sigurno nije 95.000 km za toliki stepen pohabanosti.

nazalost cene popravki (skoro svih) dizela su stravicne sa aspekta vlasnika polovnog auta i vrednosti istoga.

sada je to sanirano pa si miran poveci broj kilometara.
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

Working...
                  X