PEUGEOT 406 2.2 HDi 98 KW - FAP filter

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • majki
    CBC Početnik
    • 30.04.2008
    • 1
    • pale

PEUGEOT 406 2.2 HDi 98 KW - FAP filter

Imam problema tj za sada mi se pali lampica i pise "low diesel additive". U servisu kazu da je to filter čađi, pa me zanimaju vaša iskustva, tj eventualno rješenja i koliko to košta ?
  • forster
    CBC Senator
    • 24.04.2007
    • 244
    • Beograd

Pa lepo pise da nemas vise aditiva za diesel koji koriste fap filteri. Idi u neki ovlasceni service. Ne znam koliko kosta... samo je malo skuplje reda velicine lupam 150 eur i dodaje se na svakih oko 80-100k, mislim da je bilo reci o tome ovde.

Edit: mislim da se sipa oko 4.5-5L.
    1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
    2. Danas je Petak. To je dan kada se Beogradjani vracaju kuci.
    3. Ima jedan grad, a pored je Beograd.

Peugeot 206 2.0 HDi

Comment

• forster
      CBC Senator
      • 24.04.2007
      • 244
      • Beograd

Ovde ti je pisano o tome i koliko kosta:
      Peugeot 307 2.0 - antipollution fault
      1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
      2. Danas je Petak. To je dan kada se Beogradjani vracaju kuci.
      3. Ima jedan grad, a pored je Beograd.

Peugeot 206 2.0 HDi

Comment

• malivuk406
        CBC Senator XXL
        • 04.04.2007
        • 490
        • Nbg

resenje ti je da lepo iseces FAP filter i na njegovo mesto zavaris parce cevi i kraj... ili das pare za aditiv...
        ako se ne brines za zivotnu sredinu - resi ga se...

Comment

• gordi014
          Moderator
          • 02.10.2004
          • 1049
          • Valjevo, Srbija
          • PEUGEOT 206 XS 1.6

Originally posted by majki
          Dakle u pitanju je FAP filter. Čitao sam komentar na temu PEUGEOT 307 HDI 2004 110 KS - FAP filter međutim to nije moj problem, jer meni kompjuter ne prijavljuje da je filter začepljen, jednostavno 406 2.2 HDi je prešao 173.000 km i treba mu novi. Naravno išao sam u ovlašćeni servis i pitao za dodavanje aditiva, ali majstori kažu nije to to, platićeš 150 E i nećeš riješiti problem. Navodno je nov filter 1000-1500 E ali ima mogućnost tzv. pranja koje ne rade oni već " neko" i to bi bilo oko 600 E. Raspitao sam se i sa mogućnošću da ga jednostavno izvadim ali to nije rješenje jer kompjuter bi se isto ponašao tj blokirao bi rad motora odnosno obrtaje preko 3000. Ja za sada nemam blokadu ali kazu da će mi se i to desiti i da čekam do tada pa da nešto radimo.
          Pitanja:
          1. kako riješiti problem
          2. koliko košta
          3. preporuka nekog servisa u Srbiji ili RS ili FBiH
          Unaprijed Hvala.
          Aditiv ćeš morati doliti, u svakom slučaju, to moraš ... a FAP filter bi trebalo na svakih 80.000 km oprati ili naručiti original (imaš novi i "reparirani" kao originalni Peugeot deo). "Reparirani" ti je upola manja cena.
          Kod svake zamene filtera moraš doliti i aditiv, a aditiv možeš doliti i pre zamene FAP filtera.
          Praksa u servisu je da se promeni FAP filter, dolije aditiv i zameni regulator pritiska FAP-a (to ti je neki deo koji meri ulazni i izlazni pritisak izduvnih gasova u FAP-u), dešava se često da uđe vlaga pa auto više ne vuče a to se najviše događa nakon par hiljada posle izmene FAP filtera, zato se menja odmah, ako stranka pristane, jer košta oko 100€.

Comment

• Dacha406
            CBC Član
            • 17.02.2009
            • 17
            • Beograd, Zemun

Re: PEUGEOT 406 2.2 HDi 98 KW - FAP filter

Pozdrav svima... Gde mogu kupiti ovaj aditiv? Koliko kosta? i Da li mogu sam da obavim sipanje?
            Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded!

Comment

• Feyza
              CBC Početnik
              • 17.09.2017
              • 1
              • Pozarevac
              • Ford sierra

Zdravo svima. Nov sam na forumu pa bi mi trebala pomoc oko 307. Greska je p2408 neispravan senzor cepa rezervoara ili kolicina aditiva. Video sam da fali aditiv ali me buni taj senzor na cepu dali je ispravan i koja je njegova funkcija kako ga ispitati. Da i dali ce nestati greska nije dozvoljeno dolivanje aditiva. Kada dolijem aditiv.?

Comment

• obris
                CBC Početnik
                • 20.08.2009
                • 5
                • Zrenjanin

Sipanje aditiva

Comment

• kalimero1
                  CBC Senator XXL
                  • 01.11.2010
                  • 318
                  • zagreb
                  • c5

u principu možeš i sam natočiti aditiv ali ako nemaš alat moraš skidati posudu
                  i to je pola posla kad ga naliješ treba ga prijavit sa dijagom inače ti neče ugasit grešku.

Comment

Working...
                  X