PEUGEOT 206 1.6 16V - lampica za ABS treperi po startovanju

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Stentor
    CBC Početnik
    • 12.05.2008
    • 2
    • Nis

PEUGEOT 206 1.6 16V - lampica za ABS treperi po startovanju

Zdravo,

ja sam potencijalni clan ovog kluba (ako kupim 206-icu koju sam nameracio). Samo, ona ima jedan problem. Po startovanju motora lampica za ABS treperi nekih 5 minuta pre nego sto se ugasi. Zbog cega se ovo dogadja?
  • malivuk406
    CBC Senator XXL
    • 04.04.2007
    • 490
    • Nbg

kako se ponasa kad koci? nema trzanja i ranijeg paljenja ABS-a?
    meni se palila kad je bio ostecen jedan senzor... i naravno, odrazavalo se na kocenje, ranije je palio...

Comment

• mishkom
      CBC Senator XXL
      • 07.08.2007
      • 591
      • N/A
      • N/A

Uzmi auto ako je sve drugo u redu

Da te obavestim da klub ne postoji, mali broj clanova, nezainteresovanost i to... Ali bice nam drago da budes clan foruma, da nas ima sto vise, damozemo i mi da se organizjemo

A kakve veze ima 1.6motor i ABS lampica

Probaj naglo da zakocis na pesku, znaci zaleti 20-40, kocis naglo, kocnica skroz do poda... Ako cujes neko lupkanje i osetis pod nogom kako se sama pedala stiska i otpusta sve je u redu. Ako blokira tockove to nije u redu i treba videti sta je najbezbolnije ti je da odes u servis, platis celokupan pregled 20ak e, mnogo bolja solucija nego da kasnije puknes mnogooo mnooogoo vise za popravke..

Inace skracenica ABS znaci Anti block system , znaci auto koci a okrece tockove. I to ne skracuje zaustavni put, ali zadrzavas mogucnost upravljivosti sto je i bio cilj fabrike, izumitelja...

Pozdrav i javi se, sa izvestajem...

Comment

• forster
        CBC Senator
        • 24.04.2007
        • 244
        • Beograd

Originally posted by miskom
        Inace skracenica ABS znaci Anti block system , znaci auto koci a okrece tockove. I to ne skracuje zaustavni put, ali zadrzavas mogucnost upravljivosti sto je i bio cilj fabrike, izumitelja...
        Dragi misko ne bih da se pravim pametan i da te ubedjujem da nisi u pravu, jer sam o tome pisao u temi o ABS-u
        Off: ABS ili ne, duzina puta kocenja? - 25 maja prosle godine procitaj moja dva posta na 3 strani
        Nije bio cilj upravljivost nego da tocak ne gubi trakciju, jer ako izgubi trakciju onda kocenje prerasta u klzanje... upravljivost je nusprodukt trakcije. Kada tocak ima trakciju prilikom kocenja onda usporava a akda dodje do proklizavanja onda kliza (kada skripi guma prilikom kocenja) iako stoji (tocak) - izgubio je trakciju sa povrsinom odnosno kontakt...
        1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
        2. Danas je Petak. To je dan kada se Beogradjani vracaju kuci.
        3. Ima jedan grad, a pored je Beograd.

Peugeot 206 2.0 HDi

Comment

• Stentor
          CBC Početnik
          • 12.05.2008
          • 2
          • Nis

Ovaj... nisam bas toliki diletant, hvala na iscrpnim informacijama anyway. Nisam imao bas detaljna iskustva sa francuzima do sada, pa me vise interesovalo ako je neko imao slican problem da znam sta je i koliko moze da me kosta. Svakako ce auto pre kupovine na dijagnostiku, a do sada bas nisam imao prilike da ga proklizam, ali, cini se da cu morati. Hvala na savetima, javicu se kad bude bilo neceg novog...

Comment

• gordi014
            Moderator
            • 02.10.2004
            • 1049
            • Valjevo, Srbija
            • PEUGEOT 206 XS 1.6

Ima li šta novog?!

Comment

Working...
            X