renault scenic II ne radi instrument tabla!!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • GATARA
    CBC Početnik
    • 23.05.2008
    • 5
    • Banja Luka

renault scenic II ne radi instrument tabla!!!

Pozdravljam sve ucesnike u forumu,da pohvalim konstruktivne odgovore,i imam jedno pitanje,naravno ako je neko mozda imao neko slicno iskustvo pa da podijeli sa mnom! Naime,prije 2 dana primjetio sam na instrument tabli restart sata za vrijeme i kontrole trenutne kilometraze,ne i glavne!U pitanju je scenicII 1.6 16v 2005 god.,da bi danas nestalo svega sa table,mrtvilo potpuno!Znaci,nema nikakve informacije,niti da li sam dao zmigavac a zmigavac normalno radi,niti kontrola vezanja pojasa,bilo kakav zvucni signal,nista!Auto normalno pali,kasetofon ima napajanje ali kontrolu sa volana nema,samo direktno na kasetofonu!Kompletno sve druge radnje ima,svijetlo unutra i napolju radi!Molio bih ako je neko imao ovaj problem da me posavjetuje sta da radim!Isao sam u ovlasteni servis i pokusavali su mi kopcati racunar ali mi majstor kaze da uopste racunar nema komunikaciju sa car testerom,te da je mozda otisla komplet instrument tabla,sto nemogu da vjerujem!Opet ponavljam da sam prvo primjetio restart, ne kompletnih informacija na tabli, nego pojedinih a sad nemam apsolutno nista na tabli
  • click
    CBC Veteran
    • 13.09.2007
    • 128
    • Beograd

Ili hladni lem ili ti je tabla otisla.

Comment

• GATARA
      CBC Početnik
      • 23.05.2008
      • 5
      • Banja Luka

Originally posted by click
      Ili hladni lem ili ti je tabla otisla.
      hvala na tako brzom odgovoru,pa pretpostavljao sam da je vjerovatno masa negdje u prekidu ili moguce hladan lem ali sam narucen u ponedeljak u servis pa vam javljam u svakom slucaju sta je bilo!

Comment

• GATARA
        CBC Početnik
        • 23.05.2008
        • 5
        • Banja Luka

evo informacije ako neko bude jos imao ovaj problem.jednostavno mi je prestala raditi elektronika,najskuplji kvar na ovom autu sa o bzirom da je star 2,5 godine a razlog neznaju ni majstori! E sad,ja sam po struci elektronicar i nemogu da vjerujem da se nemoze napraviti ovaj dio.to je maticna ploca sa kolima i raznoraznim kontrolerima,i porucena je nova,a staru cu da uzmem i da je pokusam napraviti,pa vam opet javljam rezultat!A cijena se krece od 800 eura u zagrebu,900 u kranju u remontu,730 u union autu u banjaluci i oni su mi stvarno izasli u susret i sve pohvale za majstore i sefove iz uniona!

Comment

• Neskroman
          CBC Član
          • 23.02.2008
          • 25
          • Beograd

Druze, ne znam koliko ti znaci koja je cena ovde... Pozovi HIT auto, reno SAVA pa pitaj, mozda je jeftinije mada sumnjam da je ovde bilo sta jefinije

Comment

• GATARA
            CBC Početnik
            • 23.05.2008
            • 5
            • Banja Luka

Originally posted by Neskroman
            Druze, ne znam koliko ti znaci koja je cena ovde... Pozovi HIT auto, reno SAVA pa pitaj, mozda je jeftinije mada sumnjam da je ovde bilo sta jefinije
            mogu slobodno reci da za reno vozila postoje dve vrste kvaliteta, kako vozila tako i dijelova! jedni su radjeni za zapadno trziste a drugi posebno za balkan! kad sam pre 2,5 godine kupovao nov auto niko me nije znao upozoriti na ove jako bitne stavke. vozilo sam placao po full cijeni kao da sam ga kupio u nemackoj,ali zbog dijela placanja u lizingu morao sam ovde da ga kupim.znaci na prijemnici vozila kad je stigao pisalo je za balkan,mada tad nisam mogao da znam sta to znaci! e od tad sam bukvalno pojeo da ,nekazem sta , sto sam uopste kupio reno.ona mogu biti udobna koliko hoces ali prvenstveno vozilo mora da sluzi svrsi za koje je i namijenjeno.misleci da sam kupio pravi porodican auto,koji nije ni malo para,i da sam ovde zavrsio misiju sa mojim autima ali ne....
            prvo mi se posle 5 mjeseci pocelo cuti kad okrenem volan u jednu stranu,nekakvo krcanje,cesanje i ja ga naravno odvezem u servis,jos je u garanciji,da bih tamo saznao da i nije nesto kvaliteta ovih vozilaali samo za balkan,dok za zapad nije bilo problema.sta je sa mojim,kaze majstor zavojnica.zamijene mi zavojnicu,auto bilo dva dana u servisu,izlazim iz servisa,kad ono istooo,krcanje...
            sta je sad,kaze majstor stub volana,ali se mora kompletan mijenjati.ok auto je pod garancijom,a stub kosta 2.500 eura...
            posle 15 dana stigne stub i zamijene mi ga,od tad imam nprestanu jako visoku frekvenciju prilikom okretanja volana,ali nekad se cuje a nekad ne.poslije 4 mijeseca od tog prestane mi raditi ventilator,samo na 4 radi,kazu otisla masinerija komplet ventilator se mora zamijeniti,250 eura,auto je pod garancijom,sreca! od tad mi neradi jedno svetlo na kontrolnoj tabli,ispod dugmeta za grijac zadnjih stakala!ali nisam ga vozio na reklamaciju misleci,ljudi moji nov auto ako mi ga sad pocnu rastavljati,plastika i sve ostalo ce poceti skripati,mozes ga popisati onda!
            posle toga me zovu iz servisa da dodjem,pojavila se fabricka greska na ovim modelima pa prave opoziv svih prodatih modela da bi rijesili problem.javim se i posle sat bude gotovo ali ne... kod mene se posle toga pocne javljati problem,zadnja stakla se sama pocnu otvarati ali samo kad mi je auto ugasen i zakljucan.to sam primjetio jedno jutro,pa drugi dan pa treci... e sad mi je dosta vise,odem u prodaju i reklamiram ga cijelog.pozvali smo i kucu iz zagreba koji su im bili dobavljaci,i rekli su mi da uslove za kompletnu reklamaciju jos nisam ispunio!! sta mi se jos trebalo desiti da ispunim to? naravno ovo sad,i ovo mi je prelilo casu,napravico o svom trosku ovo i prodajem ovo djubre od auta,a ako neko treba preporuku za ovaj model,ne kupujte ga novog ni po koju cijenu,pupusice te u svako slucaju!
            ogorceni korisnik renault scenic II !

Comment

• GATARA
              CBC Početnik
              • 23.05.2008
              • 5
              • Banja Luka

samo za vasu informaciju,tablu sam zamijenio sa novom a moju tablu sam ja popravio,tako da ako neko bude imao problem sa njom- ne mijenjajte je,tabla se moze popraviti!U pitanju je predosigurac i vrlo jednostavno se rijesi,samo ga sa licnom kratko prespojite ili ako imate te vrijednosti,zamijenite!

Comment

• cempers
                CBC Početnik
                • 21.02.2009
                • 1
                • Srbija

Re: renault scenic II ne radi instrument tabla!!!

Da dodam i ja na ovu temu nesto.Table se mogu uspesno popraviti jer sam ih popravio vise komada.Imao si srecu da je stradao samo osigurac inace se uglavnom na tim tablama cesto desavaju vrlo ozbiljni kvarovi.U smislu pregorevanja raznih komponenata na samoj ploci.Za probu i testiranje je potreban CAN generator specijalno za tu tablu.Experimenti sa tablom na autu cesto se nakraju zavrsavaju sa dodatnim problemima.Tako da savetujem ne vrsite eksperimente.

Comment

• ugi
                  CBC Početnik
                  • 28.09.2009
                  • 1
                  • Banja Luka

Imam isti problem kao i Gatara, pa molim da mi se neko javi njegov kontakt, pošto sam iz Banja Luke. Vezano je za instrument tablu za scenic II. Pozdrav...

Comment

• Dimitri-j
                    CBC Početnik
                    • 31.12.2009
                    • 1
                    • Kragujevac

Isti problem imam i ja, tabla mi se resetovala par dana i nakon toga mrak, nerade kontrole za cd.... meni je scenic 2 sa navigacijom fabrickom (ona mala navigacija sto ima samo strelice) reko da navedem ako to ima neke veze koja je tabla u pitanju.

Svaka pomoc, savet ili broj telefona majstora koji to moze uspesno da otklone je dobrodosla

Hvala puno

Comment

• detritus
                      CBC Član
                      • 12.04.2008
                      • 20
                      • BG

Koliko su vam presli ti automobili?

Comment

• limeni
                        CBC Početnik
                        • 19.06.2010
                        • 1
                        • Leskovac

Imam isti problem sa elektronskom tablom,bas kako je i opisano. Molio bih, ako neko zna, da me uputi gde i kako da resim ovaj problem, jer koliko vidim, to im jeste mana, a resenje u ovlascenim servisima prilicno kosta

Comment

• srdjan n
                          CBC Početnik
                          • 15.08.2010
                          • 1
                          • Beograd

ljudi imam isto problem sa ins. tablom. u pitanju je scenic iz 2005 god. prvo sam izgubio cd na tabli i sat se svaki puta resetovao, a sada je potpuno crnilo. auto normalno pali i sve drugo normalno radi. ima li kakvog lijeka za moj problem. i ako neko moze da pomogne neka se javi

Comment

• crnisale
                            CBC Početnik
                            • 22.09.2009
                            • 3
                            • Novi Sad

Imam jednu na popravci i treba mi informacija.Interesuje me koliki je otpor izmedju pina 1 i 4 i da li uopste sme da bude otpor,jer tu dolazi nekih 40v.Kod mene ima 70 ohm-a i gusi dc konvertor.

Comment

• crnisale
                              CBC Početnik
                              • 22.09.2009
                              • 3
                              • Novi Sad

Ne sme da bude nikakvog otpora izmedju ovih pinova.

Comment

Working...
                              X