PEUGEOT 406 - sitnice oko struje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • aca405
    CBC Član
    • 24.01.2008
    • 22
    • Beograd

PEUGEOT 406 - sitnice oko struje

Imam nekoliko stvari koje treba da sredim oko struje:

1. Svetlo u prtljažniku mi ne radi - gde se nalazi prekidač za svetlo? Tražio sam ga dugo ali ga nisam nigde pronašao.

2. Ne radi mi sirena. Da li je neko skidao poklopac na volanu sa AirBag-om? U Haynesovom uputstvu piše da ima neka rupica sa donje strane i tu kao gurneš šravciger, ali ja nešto ne vidim tu rupicu.

3. Ne radi mi prskalica brisača (pumpica ispravna, probao direktno da povežem i radi)

4. Grejač zadnjeg stakla. Kada pritisnem prekidač grejača, posle 2 sekunde se sam isključi.

Dakle, kao što vidite, potreban mi je električar pa ako imate preporuku za nekoga ko se bavi i Peougeot-ima, slobodno preporučite.

Pošto i sam volim pomalo da čačkam i neke sitnice uspem čak i da popravim, ali ovo nisam uspeo. Proverio sam osigurače, svi su u redu. Očigledno je nešto čačkano sa strujom pa su ostale nesređene ove stvari.

Takođe, primam i savete ako imate odgovore na neko od ovih pitanja.
  • forster
    CBC Senator
    • 24.04.2007
    • 244
    • Beograd

1. probaj da zamenis sijalicu, pekidaca nema...
    2. ne znam
    3. Uhvatio se kamenac u rupicu gurni iglu i ocisti
    4. pa i on se cudi sto ga palis na ovu vrucinu..

a za elektricara pitaj tamo gde ga odrzavas gde da ides. imas i u rtemama elektricare....
    1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
    2. Danas je Petak. To je dan kada se Beogradjani vracaju kuci.
    3. Ima jedan grad, a pored je Beograd.

Peugeot 206 2.0 HDi

Comment

• Milan.87
      CBC Član
      • 18.05.2008
      • 76
      • N.Beograd

Na karavanu prekidac za svetlo se nalazi u vratima gepeka ispod tapacira.

Comment

• aca405
        CBC Član
        • 24.01.2008
        • 22
        • Beograd

Originally posted by forster
        1. probaj da zamenis sijalicu, pekidaca nema...
        Sijalica je ispravna ali nije htela da svetli jer je izgleda imala losu masu. Izvukao sam novu masu za probu i tada je proradila, medjutim crv sumnje mi nije dao mira da proverim da li se ona uopste ugasi kada zatvorim gepek (nije karavan), i tako ja oborim zadnje sediste i vidim da sijalica svetli. E sad, nije mi jasno gde je sakriven prekidac, jer ne mogu da verujem da ga nema.

Originally posted by forster
        3. Uhvatio se kamenac u rupicu gurni iglu i ocisti
        Na zalost, nije to problem. Kada direktno povezem pumpicu na akumulator, onda lepo prska. Problem je negde u vezama izmedju prekidaca i pumpe, jer ne dolazi struja do pumpe, a brisaci rade kada povucem rucicu.

Izgleda da je ovo zreo slucaj za elektricara, mada su mi ovi kvarovi delovali kao sitnice i nadao sam se da mogu lako da ih sredim.

Comment

• malivuk406
          CBC Senator XXL
          • 04.04.2007
          • 490
          • Nbg

sijalica u gepeku se pali isto kad i sve ostale, znaci i ako su vrata otvorena... zatvori sva vrata i gepek - ugasice se., sem ako si napravio neko sranje

Comment

• aca405
            CBC Član
            • 24.01.2008
            • 22
            • Beograd

Sutra cu da probam pa javljam. Nije mi palo napamet da probam da zatvorim vrata.

Pre ovog auta sam vozio 405 i on je imao poseban prekidac pa mi je bilo cudno da 406 nema.

Comment

• tarmi84
              CBC Član
              • 02.03.2008
              • 23
              • zr

kako da znam koja mi sijalica treba, tj crkla mi je pozicija i to plava((( e sad koju ja da kupim od koliko vati....sve u svemu sta raditi i jeli komplikovano zameniti, inace pezo 206 je u pitanju ..

Comment

• malivuk406
                CBC Senator XXL
                • 04.04.2007
                • 490
                • Nbg

menjanje nije kompikovano, imas onaj otvor na zadnjem delu fara... tj sa unutrasnje strane se prilazi... a koja je tacno, mozes i u nekoj prodavnici da vidis, il nek ti kaze neko ko vozi 206... a mozes i da izvadis tu, pa kupis istu...

Comment

• Petruqi
                  CBC Početnik
                  • 10.08.2008
                  • 3
                  • Zrenjanin

Re: PEUGEOT 406 - sitnice oko struje

[quote="aca405"]Imam nekoliko stvari koje treba da sredim oko struje:

3. Ne radi mi prskalica brisača (pumpica ispravna, probao direktno da povežem i radi)

Identičan problem, na 405, rešen zamenom ručice za brisače, raketa, ili kako se već zove. Remont stare nije bio moguć jer je zatvorena bez šrafova, zalivena, pa sam bio siguran da ponovno zatvaranje ne bi uspelo.

Comment

• aca405
                    CBC Član
                    • 24.01.2008
                    • 22
                    • Beograd

Rešio sam problem sa prskalicom.
                    Ispostavilo se da su bile žice u prekidu kod pumpice tako da sam sada srećan

Comment

• LEZA
                      CBC Senator
                      • 10.08.2007
                      • 280
                      • Beograd

Originally posted by tarmi84
                      kako da znam koja mi sijalica treba, tj crkla mi je pozicija i to plava((( e sad koju ja da kupim od koliko vati....sve u svemu sta raditi i jeli komplikovano zameniti, inace pezo 206 je u pitanju ..
                      Taman da kupis bele pozicije
                      Bes te plave

Comment

• koja
                        CBC Veteran
                        • 30.09.2004
                        • 106
                        • Zrenjanin

Dokle je stiglo sa svetlom prtljaznika?
                        Jesi nasao gde je prekidac?
                        ---------------------------------------------------
                        Peugeot 406 '98 1800cc 16v LPG conversion
                        ---------------------------------------------------

Comment

• aca405
                          CBC Član
                          • 24.01.2008
                          • 22
                          • Beograd

Nasao sam prekidac koji prekida masu i tako pali svetlo u gepeku.
                          Nalazi ispod tapaciranog dela vrata kod brave za otvaranje gepeka.

Kada sam skinuo tapacirani deo, video sam da je tu pukla neka plastika pa zato nije radilo. Neko pre mene je samo otkacio zice i ostavio tako.

Tu se ugradjuje prekidac taster koji je stalno ukljucen a prekida samo kada je pritisnut.

Comment

Working...
                          X