problem sa svetlima

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kuki1403
    CBC Početnik
    • 02.06.2008
    • 5
    • novi beograd

problem sa svetlima

alfa 156 1.9 jtd
    imam problem sa prednjim svetlima, elem, u cemu se sastoji. kada zamenim sijalice, kroz kratak vremenski period one stradaju, samo se radi o prednjim svetlima. isao sam u Deltu na Novi Beograd i svaki put mi samo zamene sijalice i nista ne urade. obisao sam jos neke elektricare i svaki mi je zamenio samo sijalice i kaze da je sve ostalo ok. nekim laickim razmisljanjem dolazim do zakljucka da ipak u kolima postoji neki spoj, cim tako brzo stradaju svetla.
    zanima me, da li znate nekog dobrog elektricara koji bi mi izvrsio dijagnosticiranje automobila (znaci da ga prikljuci na komp i vidi da li su instalacije ok) i da mi sredi napokon svetla.
    dajte neku preporuku
  • Rogi
    CBC Član
    • 17.04.2007
    • 81
    • Stara Pazova

Da li crkne jedna ili obe istovremeno? Mozda ima neko povecanje napona preko alternatora,pa predje 15V i pregori sijalica...

Comment

• kuki1403
      CBC Početnik
      • 02.06.2008
      • 5
      • novi beograd

crkne samo jedna, pa posle nekog vremena crkne i druga. do sada nisu crkavale obe istovremeno. u pocetku je slucaj bio samo sa desnim farom, medjutim onda je poceo i levi da pravi problem.

Comment

• kuki1403
        CBC Početnik
        • 02.06.2008
        • 5
        • novi beograd

elem, juce sam isao kod nekog elektricara i izmerio mi je punjenje od 13,6, znaci manje je punjenje nego sto treba (14,3) i otklonio je mogucnost da zbog toga strada sijalica. medjutim, osim toga nista vise nije uradio. zamenio mi je sijalice i rekao da je verovatno problem toga los kvalitet sijalica. ali auto je uvek do sada servisiran u ovlascenim alfinim servisima.

Comment

• boki01
          CBC Veteran
          • 27.10.2005
          • 100
          • Jugoslavia

Da li vozis pod upaljenim farovima i danju?

Probaj te sijalice da kupis u nekoj od radnji koja prodaje kvalitetne Osram ili Hella sijalice i sam ih zameni. Pri tom, vodi racuna da stakleni deo sijalice ne dodirnes prstima. Mozda tvoji majstori to konstantno rade, zamaste staklo i sijalica tada ima mnogo kraci vek.
          Ljubitelj Francuza i dizela

Comment

• kuki1403
            CBC Početnik
            • 02.06.2008
            • 5
            • novi beograd

stalno vozim sa upaljenim svetlima.
            juce su mi stavili Hella sijalice i sada cekam da vidim sta ce se desiti. elem, ne znam da li dodiruju sijalicu rukama (stakleni deo) ali i da dodirnu, mislim da ne bi trebao vek sijalice da bude samo maksimum 7 dana, zar ne?

Comment

• deki-ascona
              Bio nam je drug! RIP
              • 10.04.2007
              • 2118
              • NI , Trosharina

Da malo upotrebim temu:

Crkla mi odjednom oba oborena svetla u voznji nocu. Inace vozim sa upaljenim oborenim svetlima i danju. Imam iste philips sijalice vec 2 godine. Posto sam bio na putu , nastavio sam sa dugim, na pumpi sam proverio osigurace, i posto su svi OK umetnuo sam parce zice izmedju uticnice sijalice fara i + sa pozicione sijalice , tako da mi oborena rade kad i pozicija, a za pozicijom i nemam neke potrebe. I tako , kad prekidac za svetla bilo kako okrenem normalno svetle i oborena i pozicija. Parce zice sam umetnuo samo sa leve strane i oba svetla rade.

Duga svetla rade bez problema.

Kasnije sam proverio sve osigurace, ceo snop kablova prema svetlima je ok. Palo mi na pamet da je mozda problem u prekidacu za svetla, ali nisam siguran da umem da ga skinem a da ne polomim nesto.

Ovako vozim vec mesec dana, i mogu i nadalje samo se plasim da ako je nesto u prekidu na instalaciji, a ima zivu struju da se ne zapalim . A plasim se i nekog pregrevanja na osigurackoj kutiji, tako da je bolje resiti.

Sta da gledam? Jel ima neko ideju?
              Originally posted by Valent Vudriga
              ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
              Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Visconti
                CBC Član
                • 11.11.2006
                • 83
                • Kotor, CG

imao sam isti problem na golfu 86 godiste pre jedno 7 godina...ispostavilo se da je kontakt brava nesto zezala i nije davala +12 kontakt na svetla (sve ostalo je radilo normalno, samo kratka nisu), bio sam resio problem parcetom zice na prekidacu za svetla.
                ex Alfa 145 boxer

Comment

• Visconti
                  CBC Član
                  • 11.11.2006
                  • 83
                  • Kotor, CG

Originally posted by kuki1403
                  stalno vozim sa upaljenim svetlima.
                  juce su mi stavili Hella sijalice i sada cekam da vidim sta ce se desiti. elem, ne znam da li dodiruju sijalicu rukama (stakleni deo) ali i da dodirnu, mislim da ne bi trebao vek sijalice da bude samo maksimum 7 dana, zar ne?
                  Moze da se desi da crkavaju ako recimo nekad ugasis auto, a prekidac svetla ostane u polozaju za kratka, pa kad ponovo zaverglas da upalis sijalice `trepcu` dok motor vergla i drasticno im se smanjuje vijek zbog variajcije napona. Bilo bi dobro uvjek gasiti svjetla prije paljenja motora.
                  ex Alfa 145 boxer

Comment

Working...
                  X