PEUGEOT 206 1.1 2002 - Zamena sijalica

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • tarmi84
    CBC Član
    • 02.03.2008
    • 23
    • zr

PEUGEOT 206 1.1 2002 - Zamena sijalica

Posto od skora imam pezo 206 zanima me koliko je komplikovano zameniti sijalice na (u) farovima.. i ako moze neko da objasni postupak ako je svojerucno menjao..
  • vucko
    CBC Član
    • 06.08.2007
    • 88
    • Belgarde

Pa ja sami ih menjao. Malo je zaguljeno zbog prostora. Nema bas neki poseban savet kao da ti pomognem.

Koji je tip? Novi ili stari? KOje je godiste.

- do polovine 2003 - jedna H4 sijalica i nije neki problem.
    - od te polovine pa do kraj 2005 - treba da imas dve H7 sijalice (dugo i kratko)
    - posle kfaja 2005 - imas dve kombinacije H7+H7 ili H7+H1 p at i vidi

Ako je noviji tip sa dve sijalice (clear optik farovi) to je malo zaguljenije .

Comment

• malivuk406
      CBC Senator XXL
      • 04.04.2007
      • 490
      • Nbg

a sto? (mislim, nemam 206 niti sam nekad video zadnji deo fara, tj prilaz sijalicama, pa pitam)
      jbg, imas sa zadnje strane fara ( u motornom prostoru) mesta na kojima izvuces sijalicu sa dzekom i lepo stavis drugu... i ne diras sijalicu prstima...

aj kad smo vec kod farova, kako se dolazi do maglenke na mom, tj kako se ona skida...? (nije mi nikad ni crkla sijalica u njima)

Comment

• Milan.87
        CBC Član
        • 18.05.2008
        • 76
        • N.Beograd

Mislim da na 406 moras da skidas branik ili bar onu oplatu ispod branika da bi zamenio sijalicu u magleci.
        Ni meni nije nikad crkla, ali sam gledao oko maglenke i mislim da samo tako moze.
        Mozda ima neko ko je to radio, pa neka objasni.

Comment

• malivuk406
          CBC Senator XXL
          • 04.04.2007
          • 490
          • Nbg

poceo malo da mi pusta vodu u prednju desnu, kad je bio onaj pljusak, pa bih to da sredim... sve mora da bude kako treba

Comment

• Nik
            CBC Član
            • 14.03.2008
            • 47
            • Raska

Re: Zamena sijalica - komplikovano ili jednostavno???

Originally posted by tarmi84
            Posto od skora imam pezo 206 zanima me koliko je komplikovano zameniti sijalice na (u) farovima.. i ako moze neko da objasni postupak ako je svojerucno menjao..
            ma to ti uopste nije komplikovano... ja sam to cesto menjao....,sa zadnje strane fara,u motoru,imas poklopac,okrenes,otvoris,napipaj prstima sijalicu koja ti je crkla i izvuci je,posle isto tako vrati....

Comment

• blackwolf
              CBC Veteran
              • 22.04.2008
              • 152
              • Beograd

Sto se tice promena sijalica kod 406. Mislim da ima u fabrickoj knjizici, bar je ima u mojoj, i sve je lepo objasnjeno slikovito.

Comment

• tarmi84
                CBC Član
                • 02.03.2008
                • 23
                • zr

Originally posted by vucko
                Koji je tip? Novi ili stari? KOje je godiste.

.
                pezo 206 1.1b 2002
                znaci sve u svemu nije komplikovano..
                ova jedna pozicija mi cas radi, cas ne radi (i to plava) pa sam hteo da otvorim da vidim da li je treba dotegnuti...ili sta vec

Comment

• depe
                  CBC Član
                  • 30.05.2008
                  • 41
                  • Kraljevo

Kod 406 sijalica u maglenci
                  Moze da se zameni i bez skidanja cele korube samo se odsrafi na braniku odozdo i jos jedan sraf na unutrasnjem krilu savijes je prema amortizeru i bice ti dostupna maglenka sa unutrasnje strane odozdo odsrafi samo staf koji drzi korubu (toraks) onaj drugi sti ide na kljuc 10 to je nosac maglenke. Sijalica se skida okretanjem celog grla u levo oko kojeg ima gumica da ne ulazi voda. Moze da skines i ceo prednji deo korube ali je malo teze posle namestiti. Operi auto pre ovih radova da se ne isprljas kao ja.
                  Pozdrav
                  Peugeot klub Srbija
                  Marketing Manager

Comment

• malivuk406
                    CBC Senator XXL
                    • 04.04.2007
                    • 490
                    • Nbg

hvala.

Comment

Working...