Ne znam koliko si "raspolozhen" da puknesh love na akumulator, ali ako hocesh vrhunski kvalitet i reshenje problema na poduzhi period, onda ti preporuchujem Exide, a na linku cesh pronaci sve informacije. Nije bash NS ali nije ni daleko
Moram da te upozorim da im je cena u skladu da kvalitetom, tako da... Najbolje okreni broj pa pitaj.
U suprotnom, Varta mozhe da ti zavrshi posao sasvim lepo, pa i Black Horse. Delphi sam jednom probao, pa (pod garancijom) reklamirao, pa onda i zamenu (novi) izbacio jer jednostavno nije hteo da "saradjuje" sa autom U pitanju je bio onaj silikonski, kao "maintenace free". Mozhda je u pitanju samo bio konkretan auto (Fiesta), koji ne podnosi tu tehnologiju, ne znam, ali je moje iskustvo sa njim bilo jako loshe.
Negde sam napisao, al moram opet : kupio sam aku u radnji koja je istovremeno i servis, na preporuku. Tesla, al nije to vazno. Vazno je da su im u radnji naslagani svi koji su u garantnom roku , a lose su se pokazali i od 50 kom 45 je VARTA ! I nijedan TOPLA (najskuplji).
Dakle, VARTA na nasem trzisu ne valja ili neka losa serija , ne znam, samo znam da posle onoga sto sam video necu VARTU nikad.
A ono za preporuku : kad je servis i kad ima maloprodaju, onda oni ugrade, provere da li ima skriv.potrosaca i kad god prodjem pored njih izmere mi elektrolit i opet provere punjenje ,skr.potrosace, sve besplatno.
Insistiraju da se bar na 6 meseci dodje kod njih i da nikad ne sipas dest.vodu nego da oni doliju kad treba i koliko treba.
Ako se bilo sta desi odmah dobijes drugi.
Lepo je kad znas da si u dobrim rukama. Dakle kupujte u servisima.
edit:
Posto drugi put na ovaj nacin spominjem Vartu, verovatno ce zastupnik da unajmi nekog da me likvidira
Originally posted by Valent Vudriga
ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.
Autostart Novi Sad je uvoznik Bosch programa.Tamo uzimam svećice i pre oko godinu i po sam uzeo akumulator Bosch Silver 55Ah oznaka 5BN.2 godine je garancija,nisam imao nikakvih problema.Garantni list sa računom mi je u kolima,ako te zanima mogu pogledati sutra koja je bila cena,tu je negde oko 5000 din.
Hehe, ja sam prethodni auto kupio sa Exide accu-om, tad je imao 11 godina i radio bez problema. Auto sam i prodao tako, i znam da se josh uvek vozi sa istim tim akumulatorom. Radi se o prvoj ugradnji (josh uvek silikonska zashtita po shrafovima i BMW-ov logo ispod ), dakle na autu je nekih 14 godina i broji dalje
Nije Exide sluchajno prva ugradnja u BMW, Mechku (bar bio ranije, ne verujem da nije i sad), Chrysler, GM, vecinu Fiat programa... Skupi jesu, ali se bukvalno kupuju samo jednom...
Autostart Novi Sad je uvoznik Bosch programa.Tamo uzimam svećice i pre oko godinu i po sam uzeo akumulator Bosch Silver 55Ah oznaka 5BN.2 godine je garancija,nisam imao nikakvih problema.Garantni list sa računom mi je u kolima,ako te zanima mogu pogledati sutra koja je bila cena,tu je negde oko 5000 din.
Zvao sam Autostart pre mesec dana i kaže prodavac nemamo NI JEDAN akumulator.Zovem ih juče i prodavac opet nemamo NI JEDAN akumulator.
Jel to Bosch prestao da proizvodi akumulatore, ili ovi uvoznici prodaju odmah sve što uvezu?
Pozdrav
Comment