brzinomjer radi ali ne broji kilomete - golf II - 1,3?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • o-o
    CBC Početnik
    • 23.11.2007
    • 9
    • sarajevo

brzinomjer radi ali ne broji kilomete - golf II - 1,3?

Da li je neko imao slicnih problema? Radi se o tome: brzinomjer pokazuje brzinu tokom voznje ali brojcanici koji broje kilometre se ne okrecu. da bi situacija bila jos gora tokom voznje iz cista mira pocne brojati kilometre i broji ih do se auto ne parkira. prilikom iduceg paljenja i kretanja on ne broji kilometre pa onda u po frke pocne brojati.
    Ima li ovjde lijeka? u koliko nema, znam, pravac otpad, durgi sat i zamjena. medzutim zanima me koja je razlika u satovima jer sam primijetio da su kod razlicitih modela razlicite oznake. radi se o wv golf II, 1,3 benzin, rabbit, kraj '87 godine.
    unaprije hvala
  • Zeljko
    CBC Veteran
    • 22.05.2006
    • 115
    • Kać
    • Fiat Bravo

Mozda nema potrebe da se menja kompletan, ne znam konkretno sa Golf II, za neke automobile se prodaje set za remont brzinomera.

Comment

• bili
      CBC Senator
      • 13.11.2007
      • 208
      • NS

Imao sam isti problem na G2 1,6 '88.

Otišao kod čoveka koji popravlja tahografe i brzinomere i tako to. Kaže da je to na G2 mana i da se lako rešava.

Za sat vremena skinuo je tablu, sve rastavio do nivoa svake cifre kilometraže, nešto malo kuckao, čvrkao, šmirglao, nisam primetio da je išta zamenio (a možda jeste), proverio na uređaju da li radi i da li "laže" brzinu i sve sastavio i vratio na auto, još me pitao koju kilometražu da mi namesti tu što jeste ili da smanjuje.

Platio nešto sitno, ne sećam se.

Dakle, nađi nekog u blizini ko se bavi time i rešiće ti za čas.
      VW über alles.

Comment

• Heinz
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 1027
        • Beograd, Voždovac
        • Avensis 2.0 D4D

Mislim da se zameni neki zupčanik samo.
        Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• nikola_gti16v
          CBC Član
          • 14.01.2008
          • 35
          • Beograd

I ja sam imao potuno isti problem. Samo ti je otisao zupcanik u tabli. Bilo koji tahograf majstor to moze dati sredi za neke male pare. Samo, kad budes sredio, vodi racuna da ne resetujes dnevnu kilometrazu u toku voznje, nego prvo potpuno zaustavi auto, pa tek onda resetuj.

Comment

• o-o
            CBC Početnik
            • 23.11.2007
            • 9
            • sarajevo

Hvala na savjetima. Medjutim mene je malo kopkalo kako to radi pa sa rastavio brzinomjer. Bio sam zaprepasten kad sam ustanovio da nista nije polomljeno, iskrivljeno ili da ima bilo kakav nedostatak. Sve je izgledalo u najboljem redu. Onda sam probao da li broji kilometre pomocu baterijske busilice. Kad to uracim kod kuce sve je ok, broji metre i kilometre bez problema, ali kad sve vratim u automobil onda sve stane.
            Uglavnom na kraju sam otisao na otpad, uzeo drugi sat, ugradio u instrument tablu i sada radi sve kako treba.
            Hvala jos jednom.

Comment

• ale944
              CBC Senator XXL
              • 20.03.2006
              • 1457
              • Beograd

hoce onaj zupcanik koji ide na puz da oblajzne oko osovinice i onda ne broji... probaj sad kad si vec skinuo da rukom malo blokiras osovinu da vidis da li ce zupcanik da se vrti a osovina stoji.
              http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• mladjasto
                CBC Početnik
                • 18.09.2008
                • 4
                • Nis

hehehehehe ja sam skoro resio isti problem,

ima jedna osovina koja ide kroz sve cifre (gornje) i zavrsava se na jedan zupcanik koji pokrece i cifre gore i cifre dole, ta osovina je samo konusno nabivena i neces verovati proklizava.
                Resenje problema: osovina se izvlaci iz brojeva, ali moras voditi racuna da sdruge strane provuces neku zicu slicne debljine da se brojevi ne raspadnu. Onda izudaraj konus na vrhu osovine (ali ne previse jer nece proci kroz brojeve), vratis sve nazad i sve funkcionise kako treba.

Comment

• Chokky
                  CBC Član
                  • 26.03.2005
                  • 49
                  • Beograd

I meni se isto desavalo da mi ne radi kilometraza a radi brzinomer (jetta 2), a to mi se desavalo samo kad je pakleno vruce u kabini!! Valjda se na toploti nesto rasiri, mozda neki plasticni zupcanik, pra proklizava na osovinici. Meni su trazili 25 evra da mi stave drugi ispravan polovan sat, ali posto je sad hladno vreme, odustao sam od toga
                  Two beers or not two beers...
                  Shakesbeer.

Comment

Working...
                  X