RENAULT Laguna II 2001. - kvar instrument table

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Nole84
    CBC Član
    • 12.11.2007
    • 19
    • Zvornik

RENAULT Laguna II 2001. - kvar instrument table

Ima li neko iskustva sa kvarovima instrument table na Laguni II 2001god. Ponekad naglasavam ne stalno kada startujem automobil tj ubacim karticu tabla pocne da se pali i gasi. Na trenutak sve funkcionise OK obrtomer skoci brzinometar pokazuje brzinu bord ispise poruku oil OK i onda se ponovo sve ugasi i tako naizmenicno neki 5min. Nakon odredjenog vremena odjednom sve pocne funkcionisai u najboljem redu i tako i ostane sve do gasenja automobila. Sto se tice ostalih funkcija u automobili sve radi kako treba sto znaci da ja i u takvom stanju mogu bez problema da vozim.

Poruku izmenio: gordi014
  • smoranjkic
    CBC Početnik
    • 14.07.2008
    • 2
    • Tuzla

imam sličan problem, instrument tabla se ne upali nakon što auto prenoći. Ukoliko poslije toga nakratko skinem "+" klemu na akumulatoru i upalim auto, instrument tabla ponovo proradi. Dok je inst. tabla ugasena auto i dalje normalno radi ali nema informacije o brzini auta, ne čuje se rad žmigavca i sl. U servisu bi mijenjali kompletnu tablu ali ja bi da je popravim.

Comment

• Nole84
      CBC Član
      • 12.11.2007
      • 19
      • Zvornik

Nemogu da verujem da tabla treba da se menja. Ja sumljam na neki prekidac ili hladni lem samo nisam bas vest u tim stvarima pa nebih da eksperimentisem!!!

Comment

• Car
        CBC Senator XXL
        • 07.07.2005
        • 900
        • Beograd

Nemam pojma za instrument tablu, ali je slicna stvar kod lagune II sa onim osvetljenjem od klime i displejom (kod auta sa automatskom klimom). Na stranim forumima je gomila njih pisala kako su davali nesto tipa 400 evra da im renault zameni taj deo table, a u pitanju je valjda samo hladan lem. Posle se i na netu pojavilo uputstvo kako to (lako) srediti.

Ja bih prvo probao da iscimam nekog elektricara, mozda i u nekom renault servisu znaju kako resiti problem bez zamene citavog dela, ako je vec cest slucaj da se to pogubi. Verujem da je papreno uzimati nov deo.

Comment

• smoranjkic
          CBC Početnik
          • 14.07.2008
          • 2
          • Tuzla

više elektroničara nego električara
          I ja mislim da je u pitanju neka sitnija komponenta na instrument tabli. Imam prijatelja koji bi to mogao fino da pregleda ali pokušavam da na netu pronađem informaciju više pa da tek onda skinem tablu. Pogledaću malo po stranim forumima, možda naletim na nešto interesantno

Comment

• Nole84
            CBC Član
            • 12.11.2007
            • 19
            • Zvornik

Ako uspes da resis problem ili bude nekih nagovestaja na koji nacin mozemo to da "premostimo" pisi

Comment

• Contractor
              CBC Član
              • 17.12.2007
              • 17
              • Beograd

Ja sam imao takav slucaj sa displejom za muziku. Pisao sam ovde o tome, na drugoj temi. U servisu su nasli da je u pitanju hladan lem, prelemili i sredjeno. Od tada ima nekih 7 meseci i sve je OK.

Comment

• Nole84
                CBC Član
                • 12.11.2007
                • 19
                • Zvornik

Najgore je to sto gde god da sam isao svi su hteli da mi menjaju tablu a nisu ni pogledali!!! Lem niko nije ni pominjao kao mogucu opciju.

Comment

• sErGiO
                  Moderator
                  • 30.01.2007
                  • 2769
                  • Neko selo pored Beogr
                  • Alfa Romeo 156SW

Heh sta cjes, to su ti nasa posla. Lakse im je da ti zamene celu tablu i da ti naplate brdo para nego da se cimaju i traze gde je hladan lem pa posle ne mogu ni da ti naplate nesto previse

Comment

• Nole84
                    CBC Član
                    • 12.11.2007
                    • 19
                    • Zvornik

Posle malo vise vremena ovog disko soua sa mojom tablom restartovala se i kilometraza sada mi je auto skoro pa nov presao je samo 450km . Kako vratiti staro stanje?

Comment

Working...
                    X