Dakle, pitanje glasi: Da li se mogu ocekivati problemi ako se na autu sa kod-kljucem zamjeni akumulator? Ima li imobilajzer neku svoju stalnu memoriju, ili neki back-up izvor struje? Trazeci na netu naisao sam na razlicite stavove-neko je imao problema a neko ne. Mozda je bolje zamjeniti akumulator i ne ostavljati auto bez struje, tj., drzati kleme stalno prikljucene na novi akumulator u toku zamjene...
Auto imobilajzeri i zamjena akumulatora
Collapse
X
-
Pa ok, tako bi i trebalo da bude, mislim zamjena bez problema!
Mada vidim da su neki `majstori` autoelektricari ovdje razvili famu da se akumulator mjenja samo uz pomoc jos jednog rezervnog da drzi auto pod naponom dok se mjenja, kao imali su grdnih problema da auta-uglavnom skoda i vw, mada i neki italijani isto-nijesu mogla da upale poslije klasicne zamjene.ex Alfa 145 boxer
Comment
-
-
Sve u svemu, izgleda da greska moze da se desi,ali nije predvidjena, tj. ako se desi znaci neki kvar u pitanju. Imao sam par auta sa kod kljucevima i u nijednom uputsvu za upotrebu istih nijesam vidio da se navodi da je potrebna posebna paznja prilikom zamjene akumulatora.ex Alfa 145 boxer
Comment
-
-
Originally posted by lakilucanoJa sam na mojoj Laguni 99 menjao akumulator sasvim normalno skinuo stari ocistio mesto gde je bio i stavio novi. ende. Naravno ima imobilajzer
Hmmm bas cudno, na mojoj (bivsoj) Laguni sam posle zamene akumulatora, da bi upalio auto, morao da zatvorim sva vrata i zakljucam pa otkljucam auto preko daljinskog na kljucu. Ne bi to ni znao da majstor nije skidao akumulator prilikom ugradnje muzike, pa smo bezuspesno pokusavali sat vremena da upalimo auto i nista, samo vergla. Onda smo zvali renoov servis da pitamo jel postoji neka fora i covek nam rekao sta da radimo.Don't mess with da Big Dogs, if u piss like a Puppy!
Comment
-
-
Onda je najbolje igrati na sigurnu kartu, tj. drzati auto prikljucen na akumulator dok se stavlja novi. Treba dva coveka da rade, ali ustedi mnogo potencijalne glavobolje. Potrebno je dva metra zice i one male stipaljke kao za akumulatorske kablove samo manje. Obavili to juce na prijateljevom puntu 2002, auto nije ni svjestan da mu se zamjenila baterijaex Alfa 145 boxer
Comment
-
Comment