Ventilator od kilera

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Manijak
    CBC Član
    • 25.05.2008
    • 26
    • Austrija

Ventilator od kilera

Ne pali mi se ventilator od kilera nakon promjene termostata..

Termostat otvara normalno radna temp je oko 90-92C samo kad uđem u malo veću gužvu poćne se dizati temperatura do 100 stupnjeva i preko..

Probao sam spojiti ventilator direktno pošto konektor od termoprekidača ima 4 nožica, samo na jednoj je +12v.. Spojio sam tu +12v i masu i ventilator se upalio..

Sad ja pretpostavljam da je do termoprekidača, neznam do čega bi još moglo biti ali mi je sumljivo kako je nakon promjene termostata baš otišo i termoprekidač blizu kojeg nisam ni radio.

Radi se o vectri b 2.0 dti..
  • dandy
    CBC Senator XXL
    • 09.12.2005
    • 513
    • Bijeljina-Beograd Medakovic

pa nema sta drugo da bude,,,uzmi jednostavno izvrni termoprekidac, spoji kontakte gdje ulazi +12v i jedan po jedan izvode unimerom i prekidac stavi u kljucalu vodu, ali samo onaj dio do zavrtnja koji ulazi u hladnjak, ako napravi kontakt znaci da je ispravan, ako nema nista na unimeru,,,znaci da ne radi,,,
    A moguce je sve, sto da ne, jednostavno potrefilo se tako
    naravno pod uslovom da ti pusta vodu u hladnjak tj da je hladnjak vruc kad auto radi

Comment

• deki74
      CBC Veteran
      • 03.02.2008
      • 139
      • Beograd

Desava se da se napravi vazdusni cep ako nisi lepo odvazdusio sistem pri ispustanju i nalivanju rashladne tecnosti.

Comment

• max_power
        CBC Član
        • 20.12.2006
        • 99
        • vrnjacka banja
        • bmw

Originally posted by deki74
        Desava se da se napravi vazdusni cep ako nisi lepo odvazdusio sistem pri ispustanju i nalivanju rashladne tecnosti.
        Njemu se ne pali vent. nema veze sa vazduhom u sistemu. Ja sam ubedjen da ti je termoprekidac.

Comment

• uglavnom.bezopasni
          - 42 -
          • 03.02.2005
          • 2235
          • Novi Sad

Kako nema veze, ako prekidač nije u vodi nema šta da ga ugreje i kako onda da upali ventilator...
          Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
          11.04. 0:12 #2
          Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• ScorpiO 696
            CBC Član
            • 02.08.2008
            • 77
            • Novi Sad
            • Scorpio

ja sam se zezao sa raznim testiranjima i sve je bilo negativno
            ali ovaj je upalio
            direkt na zagrejanu ringlu i buzzer da poveri ispravnost

sada imam prekidac viska posto je stari takodje ispravan.
            Pre montaze sam ga ocistio vodenom smirglom jer je bilo sr...a na njemu.
            Na mome vozilu postoji relej i osigurac u instalaciji za ventilator-e posto su dva 95-100c

Comment

• Manijak
              CBC Član
              • 25.05.2008
              • 26
              • Austrija

Da najčudnije je to što je prije promjene termostata ventilator normalno funkcionirao..

Odzračivanje--

Čekao sam dok radna temperatura ne dođe do 90-92 i onda sam stiskao donje i gornje crijevo uz otvoreni čep na exp posudi. Izašlo je nešto zraka van ali voda nije ključala u posudi, neznam jel to bitno..

Comment

• Manijak
                CBC Član
                • 25.05.2008
                • 26
                • Austrija

I jel mi netko može objasnit kako da provjerim ispravnost termoprekidača. Znači ja imam tip sa 4 pina..

Na konektoru je jedna žica +12v a ostale su valjda mase??

Comment

• JAPANX
                  CBC Senator XXL
                  • 10.08.2006
                  • 2159
                  • Beograd

verovatno je ventilator sa 3 brzine... moras videti sistem kacenja na ventilator.. ako na vent. ide direktno masa, onda ima 3 brzine.. ako ne ide onda dobija i masu i struju preko termoprekidaca

nije tesko ako se malo razumes u struju

Comment

• Manijak
                    CBC Član
                    • 25.05.2008
                    • 26
                    • Austrija

Da super jedva da vidim ventilator kak je sve stisnuto a kamoli da vidim gdje koja žica ide..

Ubiti vjerujem da ima 3 brzine čime su 3 mase u igri, papreko otpora regulir brzinu vrtnje.. To sam utvrdio da je ispravno..

Samo ako netko ima podatak kolki otpor treba bit na termoprekidaču pri 90 92 i 95 stupnjeva..

Gledao sam u autodati ali nema podatka..

Comment

Working...
                    X