Buzzer

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Probisvet
    CBC Senator XXL
    • 07.06.2005
    • 423
    • FRANCUSKA

Buzzer

Pozdrav forumasima,
    Mali problemcic u vezi prikljucka jednog buzera koji je oblika kao relej. Oznake na buksnama su na slici i interesuje me koji su kontakti napajaju a koji idu na svetla odnosno kad se iskljuce svetla ne zuji a kad su ukljucena sa iskljucivanjem kontakt brave onda zuji.

• ljube-kugla
    CBC Senator XXL
    • 04.05.2006
    • 1531
    • batajnica

ja sam slican vezao kod mene ali ima tri zice,neznam napamet ali je cini mi se kad ga gledas odavde desna minus a gornja plus odnosno svetlo,a leva je kontakt koji kad se napaja sa plusa cuti a cim se skine sa kontakta svira,ali srednja neznam cemu sluzi

mozes probati ovako,nema sta da crkne,il radi il ne radi,trece nema,pa eventualno probas kombinaciju zica,a mozes i da ga otvoris i da vidis gde koja ide
    ko na nas krene iz mesta je naje&o
    a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• Probisvet
      CBC Senator XXL
      • 07.06.2005
      • 423
      • FRANCUSKA

Po ovome kako je kod mene obelezeno trebalo bi da L bude minus a C da bude plus, dok bi I i I1 povezao na dolaz sa pozicionih svetala obzirom da se pale uvek prvo poz. pa srednja. Ako upali ovaj nacin javljam.

Comment

• elektro-retro
        CBC Član
        • 22.09.2008
        • 33
        • krusevac

ljube-kugla

savet

koristi termo plastiku,previse izolira

Comment

• ljube-kugla
          CBC Senator XXL
          • 04.05.2006
          • 1531
          • batajnica

vecina izolira je fabricka,ja samo skupio zice u jedan bunt,ali termo mi se svidja
          ko na nas krene iz mesta je naje&o
          a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• Coa123
            CBC Član
            • 29.04.2010
            • 24
            • Batajnica

Re: Buzzer

A zna li neko zasto buzzer promeni zvuk nakon paljenja auta? Auto ugasen, normalan zvuk, upalim auto- radi isprekidano i vise cvili nego sto zuji... Minus sa vrata + sa svetla.

Comment

Working...
            X