Žute H1 sijalice (za maglenke)...
Collapse
X
-
Originally posted by Vlada Trion...a, zuti Xenon?
Comment
-
-
E, pa posto kod nas nema, ima gde ima...a za ljude koje interesuje ista stvar, evo malo informacija: prvo se sa britanskog sajta Autobulbsdirect.co.uk narucilo OVO:
Ja sam narucio samo jedan par, a cena je sa postarinom bila oko 27,50€...a Englezi k'o Englezi, smekeri kakvi jesu, poslali DVA para (na jedan par dobijes jedan par gratis) i uz to jos i "pokloncic", koji je u mom slucaju bio par W5W sijalica koje daju onu belo-ljubicastu xenon nijansu od 12000K (koje meni licno ne trebaju, ali imam ortaka koji se lozi na taj buvljak-tjuning/styling, pa se decko silno radovao...). Inace je paket stigao za oko 8 dana.
Otprilike u isto vreme sam sa americkog Lamin-X sajta narucio zuti lamin-x film, pre-cut za maglenke za e36. To me je iskostalo nekih 17,50€, stiglo je za oko 14 dana (putuje oko 7 dana, ali im , pre nego sto posalju, treba oko sedam dodatnih dana dok iseku i pripreme za slanje, jer imaju nenormalan broj narudzbina). Kada sam "nalepio" Lamin-X, to je izgledalo ovako:
"Montirano" na auto, to je izgledalo ovako (auto je ovde bio izuzetno strokav, pa se izvinjavam zbog toga...):
Beam pattern i boje koje svetla "bacaju" izgledaju kao na donjim slikama. U projektorima su mi, inace, xenoni od 4500K. Ja sam anti-talenat za pravljenje dobrih fotki, tako da nisam uspeo da napravim "realne" slike u smislu boja. Igrao sam se sa onim ISO podesavanjima i "Exposure Compensation" i nekim drugim, ali ne znam pa ne znam (od dvadesetak, kacim 2 slike koje mozda najpribliznije oslikavaju stanje)...a "digitalac" nije pravi digitalac, vec Nokia N95-8gb...da je prava stvar u pitanju, mozda bi i slike bile realnije... pa je bela ispala gotovo kao i uzivo, dok je zuta u realnosti za otprilike "dve nijanse zutija"...ali dobro, ako nekom nesto "smeta", neka mi napravi tutorijal kako se prave fotke u polumraku i bice mi zadovoljstvo da probam da napravim nove i bolje... Sliku, koja bi verovatno najvise i imala smisla - sliku ukljucenih farova i maglenki, ali direktno, a ne odsjaj na belom zidu, ni u ludilu nisam mogao da napravim, a da to iole lici na realne boje... Drugim recima, na fotki je jednostavno sve belo - i ono sto je belo i ono sto je zuto... Blah!!!
Eto...zadovoljio sam svoj trip da imam "French fogs"...koliko ce me to "drzati", nemam pojma...za sad mi je do 00
Comment
-
Comment