[406] Znacenje lampice na tasteru za zatvorenu cirkulaciju

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • antivari
    CBC Član
    • 28.10.2008
    • 34
    • Pozarevac

[406] Znacenje lampice na tasteru za zatvorenu cirkulaciju

Pozdrav,

Postoji jedan taster na konzoli koji strujanje vazduha ogranicava samo na vozilo. Tj, ne uzima vazduh spolja vec cirkulise onaj u kabini. To je korisno ako duze vremena vozite iza nekog kamiona.

E sad, primetio sam par puta da je ta lampica bila ukljucena prilikom startovanja vozila, i mislim da se to dogadjalo kada su bile niske temperature.

Gasila se sama od sebe nakon recimo: 1sekunde, 10 sekundi, a mozda jednom prilikom i nakon 1 minuta.

Je li to normalno? O cemu se radi?
  • dachakg
    CBC Član
    • 23.11.2008
    • 34
    • kragujevac

Druze,kod mene na 307-ici,ima to dugme,ali se ne secam da mi se lampica sama palila! Moguce da je neki kontakt!

Comment

• *IvanT*
      CBC Senator XXL
      • 30.01.2005
      • 3234
      • Srbija, Beograd, Kara

Normalna stvar, ukoliko ti je uključeno dugme AUTO. Sistem za ventilaciju sam određuje, šta je najidealnije rešenje prema zadatoj unutrašnjoj temperaturi, a u zavisnosti od temperature motora i spoljašnje temperature.
      http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• dachakg
        CBC Član
        • 23.11.2008
        • 34
        • kragujevac

Normalna ako je automatska klima!

Comment

• bugarin
          CBC Član
          • 04.06.2008
          • 75
          • Pozarevac

Mislim da to nije normalno jer 3 godine vozim 406 i nikada mi se to nije desilo a takodje toga nema ni u uputstvu.U modu AUTO treba sam da upali klimu ako ne moze prirodnim putem da postigne zadatu temperaturu a to je obicno razlika nekih 5 stepeni zadata od spoljasnje.

Comment

• antivari
            CBC Član
            • 28.10.2008
            • 34
            • Pozarevac

Uopste nemam automatsku klimu!

Taj taster (unutrasnja cirkulacija, nacrtan je auto i neka linija koja se kao odbija od sofersajbne) kada je ukljucen svetli narandzasto.

E sad, ponekad, cim ukljucim auto (i samo tada!) vidim da svetli. Svetlo se ugasi nekada odmah, nekada nakon par sekundi, a jednom kao sto rekoh nakon mozda 30-tak sekundi.

Comment

• bugarin
              CBC Član
              • 04.06.2008
              • 75
              • Pozarevac

Ne deluje kao normalno,najbolje je da odradis dijagnostiku i vidis da li ce pokazati nesto ali tipsku dijagnostiku u ovlascenom servisu.

Comment

• antivari
                CBC Član
                • 28.10.2008
                • 34
                • Pozarevac

Da, u uputstvu bas nista ne pise o tome:

5 -Upravljanje dotokom vazduha

Kruženje vazduha u unutrašnjosti vozila (upaljen pokazivač). U ovom položaju ste sprečili ulaz u kabinu spoljašnjih neprijatnih mirisa i dima i postižete brzo zagrevanje. Ako ovaj položaj izaberete kada klima-uredjaj radi, poboljšaćete njegovo dejstvo, kako u pogledu grejanja, tako i hladjenja. Ako ovaj položaj izabrete u vlažnim klimatskim uslovima, može doći do zamagljenja stakala. Što pre se vratite u položaj dotoka
                vazduha spolja.
                Nema ni pomena o nekoj drugoj, pasivnoj funkciji.

Comment

• Riquelme
                  CBC Član
                  • 18.07.2008
                  • 28
                  • Backa Palanka

I ja sam imao slican problem,culo se zujanje ventilatora i ponekad se palila lampica sama od sebe.Dugo sam mislio da je kvar do ove,"obicne"
                  ventilacije,kada sam je koristio ventilator je sam prekidao pa posle pola sta opet je proradio.Na kraju se ispostavilo da mehanizam koji je regulisao unutrasnju cirkulaciju "zaribao" i pravio kontakt sa ventilatorom

Comment

Working...
                  X