Osram Night Breaker

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • etibor
    CBC Senator
    • 12.05.2008
    • 293
    • Pancevo

Osram Night Breaker

Koliko dugo vama rade ili su radile Osram NB sijalice?

Ja imam tj. imao sam par H7 sijalica na kratkim svetlima, jedna je crkla pre 10 dana a druga jutros. Kupio sam ih pre 5 meseci, i radile su oko 150-170 sati maximum. Ovo mi nesto izgleda mnogo kratak radni vek. Ili je to toliko.
    Ja koristim svetla oko 45 minuta dnevno, sto znaci da ovi NB nisu trajali ni 120 sati, a ne 150-170h.

Kakva su vasa iskustva...
    A sta uzeti drugo, nisam pametan...? Koliko dugo traju xenoni? Koliko radnih sati mogu da izguraju sijalice, a koliko balasti? Ali ne na papiru, nego u realnom zivotu.
    Mada trenutno nemam para za xenone, pa moram da kupim neke sijalice da mi rade do proleca.

Pozdrav...
    Stilo 1.9JTD 16v 140KS
  • mishio
    CBC Senator XXL
    • 29.05.2007
    • 1204

Jedina "mana" tih sijalica i jeste vek trajanja, ali primetio sam da ima razlike i do tipa sijalice.

Npr. na saxu su uzete pre skoro godinu dana, i i dalje su u zivotu, nekih 12000km.
    na c klasi sam prve menjao posle 3 meseca, ali je upaljeno da non stop svetli, znachi jedno 300sati i vise. Sada ih imam vec po boardu od zadnjeg servisa preko 180sati, rade, u pitanju je H7, dok je saxo H4.

A na dzipu H4 riknjava brzo, pa sam presao na obicne Osram, jer da bih menjao sijalicu moram da skidam desni far, pa da se stalno vozi na stelovanje, tj kontrolisanje.
    Jednostavno ko prelazi velike km, i ako jos ima stalno upaljene farove ove sijalice nikako nisu opcija. Ali stvarno svetle u odnosu na obicne barem 2x bolje, tako da kad se stavi na papir, po meni se cak isplati i menjati ih cesce, ali opet ko prelazi neke vece km, samo muka.

Sto se xenona tiche tu nemam nikakvo iskustva pa i ja cekam odgovor

btw. Silverstar je dugotrajnija sijalica od night breakera, i pritom isto daje lepo svetlo, pa ako vec menjas probaj sa Silverstarom.

Comment

• M-power
      Moderator
      • 10.01.2005
      • 10060
      • Bg; Banovo Brdo
      • CorsaC, astra H,

Najisplativije se pokazalo OSRAM silverstar. Neprimetno su slabije, skoro duplo jeftinije i traju mnogo dugo.
      To date there has never been a faster car built for the public road and,
      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• zverko
        CBC Senator XXL
        • 19.08.2005
        • 7085
        • BGD
        • Audi A4

uuu pati si dobar. meni je jedna NB geknula posle mesec dana. i u pravu je eM sto kaze da se nisu pokazale kao dobre. silver star je ipak bolja kupovina.
        deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Rogi
          CBC Član
          • 17.04.2007
          • 81
          • Stara Pazova

Dosta sam cuo od ljudi da im brzo riknjavaju NB...
          Ja mislim da je fabrika namerno tako napravila

Comment

• vujke
            Admin
            • 29.09.2004
            • 1673
            • Mladenovac
            • Daewoo Lanos 1.5SX

NB se vise greju, ako je mali far brze stradaju. Ja sam uzeo u prvoj isporuci kod M-a i pu pu jos rade
            while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• deki-ascona
              Bio nam je drug! RIP
              • 10.04.2007
              • 2118
              • NI , Trosharina

Srecom, far mi i nije bas mali.

Na pakovanju NB ima nacrtano da traje upola krace od "obicne", kao i neka temp. od 200 C , valjda se misli na vlakno.

pre mesec dana sam stavio NB H4, a one koje sam skinuo (takodje osram) jos uvek rade, a dobio sam ih sa autom pre skoro 3 godine ! Kad sam izvadio NB iz pakovanja i stavio je pored stare, osim boje stakla nisam primetio nikakvu razliku u oznakama. Naravno da jace i belije svetlo daje NB, ali me kopka koja je stara osram sijalica bila u autu. Ako Nb traje upola manje od one stare, onda sam na konju.

U metrou NB je duplo skuplja od prve sledece osram sijalice.
              Originally posted by Valent Vudriga
              ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
              Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• M-power
                Moderator
                • 10.01.2005
                • 10060
                • Bg; Banovo Brdo
                • CorsaC, astra H,

Zavisi i od auta do auta.
                Neki tipovi mi dolaze rikavaju na mesec dana nekima sluzi od kada smo pravili akciju ima skoro 2 god.

Comment

• djukic
                  CBC Senator XXL
                  • 27.03.2005
                  • 2526
                  • Beograd

Ja dosta vozim van grada a tu negasim svetla. E sad NB mi je trajao skoro godinicu. Doduse far je veliki (Berlingo). Sad sam stavio Silverstar i vidi se razlika i u ceni ali i u svetlu.

P.S. M-e ako ubijem nekog pripadnika manjine ja cu da kazem da je to zbog tvojih sijalica
                  https://t.me/pump_upp

Comment

• deki-ascona
                    Bio nam je drug! RIP
                    • 10.04.2007
                    • 2118
                    • NI , Trosharina

za takvo ubistvo bi se izvukao negde u Texasu...

Sad ozbiljno : Kako prepoznati osram NB ako nije u pakovanju (osim sto je staklo malo tamnije) ? Kako uopste prepoznati koja je osram sijalica u pitanju ?
                    Originally posted by Valent Vudriga
                    ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                    Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• M-power
                      Moderator
                      • 10.01.2005
                      • 10060
                      • Bg; Banovo Brdo
                      • CorsaC, astra H,

Pise na svakoj. na nightbreaker ima oznaka NBR
                      Kao drugo vidi se po plavicastoj boji. Izgleda kao cool blue pa je tu problem sa H3,H1,H7 ali H4 se prepoznaju uvek jer je podeljeno plavo na sijalici.

Comment

• mishio
                        CBC Senator XXL
                        • 29.05.2007
                        • 1204

bas kao sto eM reche, a i iz svog iskustva isto mislim, sve zavisi do tipa fara. Ja mislim ako nekome sastavi Nightbreaker godinu dana, da je to sasvim dobro kupovina tada, e vec ovo na par meseci to je bas bedak.

Silverstar svetli klasu nize, kosta nesto manje, ali stvarno traju dosta duze, mada i one traju 2x manje od "obicnih" osramovih koje opusteno sastave par godina

eM-e kolika je sad razlika u ceni nightbreaker vs. silverstar ?

Comment

• M-power
                          Moderator
                          • 10.01.2005
                          • 10060
                          • Bg; Banovo Brdo
                          • CorsaC, astra H,

I dalje velika,
                          H4,H1 su oko 700din par SS a NBR je oko 600din/kom
                          Malo je manja razlika u H7 ali opet NBR oko 800din/kom a SS oko 500-600din

Comment

• etibor
                            CBC Senator
                            • 12.05.2008
                            • 293
                            • Pancevo

Volim brze i efikasne odgovore iz iskustva ljudi. Hvala vam na tome...
                            Mozda ima veze i to sto je dizel, zato sto ipak ima vise vibracija nego na benzincima. Vlakno vise vibrira.
                            Mislim da i Stilo ima dovoljno velik far da se hladi sijalica, ali ko ce ga znati.
                            Moracu da probam Silverstar. Ovi mi je bas kao sto rekoste bedak. A menjanje sijalica na Stilu je da se ukokas...

Rogi ili neko drugi, koliko traju xenonske sijalice?
                            Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

• nidza
                              CBC Senator XXL
                              • 16.04.2008
                              • 496
                              • nbgd

Ne uzimaj NB - kraj priče.

Ja sam sad na Philips Vision Plus (valjda). Koštaju 50% više od NB, nisu +90%, nego su 150%, razlika u praksi je zanemarljiva, da ne kažem da je nema, možda je i ima, ja nisam uspeo jasno da primetim kad sam ih probao, dok je u drugom faru bila NB koja nije crkla.

Epilog mog iskustva sa NB, bacio sam i ovu koja je radila, takođe je zamenio Philipsom. Ostavio sam NB na dugim, tu mi se čini da baš izuvaju.

Trajala je manje od 2 meseca. Bruka i sramota što je prodaju uopšte, najbolje da ću svakih mesec dana da sunem 20 evra na sijalice - jeftinije je kupiti xenon na kraju godine, sto mu gromova.

Ja sam strašno razočaran sa NB, i ne samo ja, svi koji su je uzeli u vreme kad i ja. Moj savet - uzmite nešto drugo, ovo nije kul da sijalica traje 2 meseca, uopšte nije kul, ni najmanje.

Moj drugar vozi RAV4 od 2003. godine i nikad nije menjao sijalicu, a svetle odlično, koje god da su. Videćemo koliko će ove Philips sijalice da požive. Sudeći po ceni i umerenom pojačanju, nadam se da hoće.
                              Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

Working...
                              X