Ja sam kupio dve H4 NBR sijalice na grupnoj kupovini kod M-a, bio sam preporođen svetlom koje sam njima dobio, upoređujući sa Tungsram sijalicama koje su bile unutra.
Jedna mi je pregorela pre dve nedelje, i kupio sam ponovo jednu NB u Merkuru. Napominjem da su sijalice upaljene uvek kad je upaljena i Mazda.
Našao sam ih u Idei Extra na NBGD. Koštale su oko 1200 dinara komad.
Što se OSRAM-a tiče, u pitanju je ozbiljna firma. Ovo kod nas što se prodaje je verovatno neki škart, ili se ne trpe sa instalacijama u našim automobilima.
Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.
Pre nego sto sam ugradio Xenone koristio sam Osram Cool Blue.Sijalica daje fino svtlo i razlikuje se od obicnih po kvalitetu osvetljenja, ali je mnogo kratkog veka.Isti slucaj je i sa Night Breakerom.
Nakom toga sam kupio Philips Premium +30% i svetlo je bilo mnogo zuce od Cool Blue-a ali je dosta duze trajalo.
Ko zeli Osram definitivno je najbolje resenje Silverstar.
Kod mene na Yugi, NB od eM-ove akcije jos uvek rade... valjda necu da ih ureknem sada.
"Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
- Lousie Smith
...doduse, zabice na faru su se slomile od truckanja, ali sijalice rade.
"Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
- Lousie Smith
Ja sam sad u dilemi da li da uzimam xenone ili njet...
A sto se tice svih kojima sijalice riknjavaju za mesec dana, mogu da se kladim da ih 80% hvataju golim rukama za staklo pre nego ubodu sijalicu...
Tako sam ja jedared kupio neke plave kineze, pukao 15 evra na dve sijalice koje su eto, malo vukle na plavo i riknule nakon 10 dana obe... Naravno, tu sam naucio i da ne treba fatati sijalicu za staklo...
Evo i ja da kazem da na Yugu imam Silvestar vec dve godine i za sada nema problema! Nije da bas non stop svetle jer cale ne pali svetla po danu ali svakako se dosta korise pogotovo u ovim zimskim uslovima kada mrak pocinje vec od 16h, kad je magla, kisa i sl.
Interesuje me samo da li postoji mogucnost da imaju 'efekat slabljenja' tj. da ne riknu tek tako vec da se postepeno gase ako me razumete sta zelim reci!?
Hm ja cu da cutim da na mazdi jos uvek nisu menjane sijalice od kad je kod nas od '97. Doduse menjao sam jednu poziciju, ali je staklo pozicije polomnjeno pa je 2 godine sijalica redovno zalivana vodom... I ta koju sam promenio je bila iz prve ugradnje (84. god.), tako da me nebi cudilo da su ostale jos uvek fabricke...
Comment