LED unutrasnje osvetljenje, tinjanje sijalice

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bursach
    CBC Početnik
    • 23.05.2008
    • 2
    • Valjevo

LED unutrasnje osvetljenje, tinjanje sijalice

Primetio sam da posle ugradnje LED sijalica u automobile, se pojavljuje neki mali napon koji uzrokuje da ledare tinjaju nekim slabim sjajem.
    Konkretno, za opel kadett E, umesto one sijalice za kabinu od 10W sam stavio smd LED trake od 2x12 LED, i primecujem da dobijaju nekih 7.3V kad se prikljuce na mesto gde je bila ova od 10W. Mislim, ne smeta mi u toku voznje nije toliko strasno, ali koliko znam tu kad vrata nisu otvorena ne bi trebalo da bude nikakvog napona.Napominjem da se isto desava i kad je motor iskljucen i u toku voznje.
    Recimo slicna situacija i na renou twingu, isto unutrasnje osvetljenje, isti broj LED, ali kako se povecava br. obrtaja motora one sijaju jace.E tu vec smeta....
    Ima li ko kakvu ideju kako da sprecim diode da sijaju kad vrata nisu otvorena, znaci iskljucivo samo pri ulasku/izlasku iz vozila?
  • ljubamih
    CBC Član
    • 28.12.2007
    • 49
    • A'dam

Vlaga i starost prekidaca bas to rade - najsigurniji (i najskuplji nacin) ti je da stavis rele (ili neki tranzistor neki elektrosnki rele)

A drugi nacin ti je da skines sve prekidace (senzore vrata i sl) i da ih rasklopis, odvojis maksimalno (kao i da proveris da nemaju lufta - da stavis neki dodatni materijal da jace odrade odvajanje) i pokusas da ih zadihtujes da ne ulazi vlaga...

Comment

• bursach
      CBC Početnik
      • 23.05.2008
      • 2
      • Valjevo

Ok, pretpostavio sam da je to, mada je nemoguce da to radi i na novijim automobilima gde nema traga rdje.
      Probacu resenje sa reed kontaktom i magnetom pa cemo videti sta dalje ako bude slicna situacija...

Comment

Working...
      X