Sa obicne bobine na elektronsku???

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bojanchampion
    CBC Član
    • 15.08.2008
    • 64
    • Vrnjacka Banja

Sa obicne bobine na elektronsku???

E, posto je doslo zimsko vreme, i meni auto iako je lose palio i leti, sada zimi nece ni da bekne. Pa sam resio da preduzmem mere. Prvo sto sam mislio da uradim je da ugradim ( posto vec imam tu bobinu ), da na postojeci sistem zamenim klasicnu bobinu ovom. Medjutim, posto ja imam platine i tos za sada ne bih menjao ( inace razvodnik mi ima malo lufta ), sta mi jos potrebno da prebacim na ovu bobinu? Komutator? Da li neko ima semu povezivanja? Da li ce mi tada biti potreban kondenzator? Ako imate semu, pustite, jer znam da je prosta, ali bih voleo da potvrdi,.

Uzgred, ako neko ima razvodnik paljenja za Fiat UNO 999ccm 156.A2 sa beskontaktnim paljenjem, nek posalje ponudu na PM.
    Fiat Punto 1.2 8V '03. god
  • bojanchampion
    CBC Član
    • 15.08.2008
    • 64
    • Vrnjacka Banja

Re: Sa obicne bobine na elektronsku???

Danas sam zamenio razvodnik paljenja i sasvim druga prica. Danas je palio kao lud. Videcu ujutru kako ce da upali. Ono sto me sada interesuje je da li sa komutatora kontakti idu na ona dva kontakta za elektronsku bobinu U SREDINU? Da li ce mi i dalje trebati kondenzator? Nemoguce da niko ne zna...

Comment

• deki74
      CBC Veteran
      • 03.02.2008
      • 139
      • Beograd

Ne shavatam tacno sta si uradio ali ajde da ti bar nesto razjasnim .
      Ako kod platinskog paljenja obicnu bobinu zamenis elektronskom ubrzo ce ti stradati platine jer je elektronska bobina predvidjena za jacu struju time sto joj je otpor primarnog namotaja manji nego kod obicne.Sto se tice kondezatora on se iskljucivo koristi kod platinskog paljenja i uloga mu je da ispegla okidacke impulse tako da ceo sistem radi u svim rezimima bez razlike a kod elektronskog paljenja impulsi su odredjeni samim elektronskim sklopom tako da tu kondezator tu nema sta da trazi.

Comment

• bojanchampion
        CBC Član
        • 15.08.2008
        • 64
        • Vrnjacka Banja

Znam ja sve to, samo ne znam koja gde zica se povezuje sa komutatora na el. bobinu...

Comment

Working...
        X