grejanje kod pasata b3

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Boki Ar
    CBC Senator XXL
    • 11.11.2004
    • 2827
    • Aranđelovac
    • Vektra

Re: grejanje kod pasata b3

Da, izgleda da su već odstranjeni. Može li ovako:

Na krajeve tih creva koji su sad slobodni, priključi radijator - tako kako stoji, bez montaže na fabričko mesto, naspi vodu u sistem i uključi motor. Prati da li se radijator zagreva, na primer koliko i plinski uredjaj...

Comment

• master_deki
      CBC Veteran
      • 29.01.2008
      • 138
      • nis

Ajde pokusacu mada posto je sve razmontirano plasim se da negde ne dodje do kratkog spoja izmedju zica

A i problem je sto sto je pukla cev na radijatoru tako da nemam na sta da navucem crevo

Videcu da nadjem neko privremeno resenje za cev...

Da li smem ove sundjere da lepim super lepkom?

Comment

• master_deki
        CBC Veteran
        • 29.01.2008
        • 138
        • nis

Trenutno ne mogu ovo da probam,iskrsle neke druge obaveze ali molim te kazi mi sta dalje da gledam u oba slucaja (ako se greje isto i ako se greje manje ili uopste)?

Comment

• Boki Ar
          CBC Senator XXL
          • 11.11.2004
          • 2827
          • Aranđelovac
          • Vektra

Ako se greje isto dobar je, znači da ako su klapne u redu mora grejati kabinu. Ako manje - znači da je zapušen i nema dovoljan protok kroz njega. U tom slučaju se obično dešava da kad uključiš ventilator on počne da greje "lepo", a zatim sve slabije...

Comment

• nina996
            CBC Senator XXL
            • 20.03.2009
            • 324
            • leskovac

posto vidim i da je veza za rasprsivac uzeta sa creva za grejanje mozda nema dobar protok,a sto se tice sundjera mozes da zalepis i neku plastiku na rupama na klapni posto sundjer brzo pocne da se roni a i mislim da ga super lepak topi
            Pirke

Comment

• master_deki
              CBC Veteran
              • 29.01.2008
              • 138
              • nis

Originally posted by Dr Boca
              Ako se greje isto dobar je, znači da ako su klapne u redu mora grejati kabinu. Ako manje - znači da je zapušen i nema dovoljan protok kroz njega. U tom slučaju se obično dešava da kad uključiš ventilator on počne da greje "lepo", a zatim sve slabije...
              Kad sam pustao vodu kroz njega ide normalan mlaz,isti kao na ulazu,pa cenim da nije zapusen.
              O sto se ovog drugog dela tice nije grejao uopste...bila je neka mala razlika izmedju hladnog i toplog vazduha ali je ta razlika toliko minimalna da vazduh koji bi trebao da bude vruc nije cak ni mlak...

Comment

• master_deki
                CBC Veteran
                • 29.01.2008
                • 138
                • nis

Originally posted by nina996
                posto vidim i da je veza za rasprsivac uzeta sa creva za grejanje mozda nema dobar protok,a sto se tice sundjera mozes da zalepis i neku plastiku na rupama na klapni posto sundjer brzo pocne da se roni a i mislim da ga super lepak topi
                Ves sam odradio sve samo sa sundjerom i super lepkom ali posto jos nisam montirao videcu pre montaze kakvo je stanje tj.da li je lepak istopio sundjer pa ako jeste trazicu neki drugi.Rupe nisam zatvarao,samo sam stavio sundjer.

Comment

• Boki Ar
                  CBC Senator XXL
                  • 11.11.2004
                  • 2827
                  • Aranđelovac
                  • Vektra

Tu negde je i problem, odnosno njegovo rešenje... Slikaj te "tunele" i klapne...

Comment

• nina996
                    CBC Senator XXL
                    • 20.03.2009
                    • 324
                    • leskovac

pa po tvom govoru mislim da je bas problem u okruglim rupama na klapni koja deli toplo,hladno,ako kroz te rupe prolazi vazduh ti nikad neces imati grejanje .slikaj
                    Pirke

Comment

• master_deki
                      CBC Veteran
                      • 29.01.2008
                      • 138
                      • nis

Neznam koliko dobro se vidi ali klapne sam vec montirao...ovo su klapne nakon moje prepravke a inace pre toga je sundjer na njima vio dobar,nije bilo nikakvih ostecenja na njemu ali sam ipak resio da ga zamenim...ako ovo ne valja prepravicu ali cisto sumnjam da su te rupe bile problem jer ih je sundjer dobro pokrivao.

Comment

• nina996
                        CBC Senator XXL
                        • 20.03.2009
                        • 324
                        • leskovac

pa ovo super izgleda,sklaapaj pa probaj,srecno i polako
                        Pirke

Comment

• master_deki
                          CBC Veteran
                          • 29.01.2008
                          • 138
                          • nis

Razmisljao sam da preko tog sundjera stavim vestacku kozu,sta mislite? Jer ovo mi nekako deluje tanko...

Comment

• master_deki
                            CBC Veteran
                            • 29.01.2008
                            • 138
                            • nis

Poceo sam da sastavljam sve ovo i naisao na jednu nedoumicu naime,sajla koja treba da regulise da li vazduh ide na staklo/noge je najduza od svih ako sam u pravu? da li se "obmotava" oko neceg tj.da li ima veze kako cu da je stavim ili je samo bitno da bude u drzacu i na klapni?

Comment

• TECA
                              CBC Senator XXL
                              • 14.10.2007
                              • 2355
                              • Oz

Razmisljao sam da preko tog sundjera stavim vestacku kozu,sta mislite? Jer ovo mi nekako deluje tanko...
                              Dobro si razmisljao,ovo nece valjati nicemu.Izmotaj to nekom sirokom lepljivom trakom i sklapaj.

Comment

• master_deki
                                CBC Veteran
                                • 29.01.2008
                                • 138
                                • nis

Uopste mi nije jasno zasto su busili ove rupe na limu,samo napravili dodatni problem moracu da skinem ove sundjere i da stavim nesto drugo jer neko rece da se ovaj sundjer skuplja od toplote...neznam kako bi se truleks krpa pokazala jer koliko znam ona ume dosta da se se "stvrdne" kad dugo stoji,jos kad je duva toplo/hladno ima brzo da propadne...gumu da stavljam vidim da se desavalo da smrdi od toplote...neznam kako bi bilo da stavim kozu s obe strane?
                                kajem se sto sam skidao original sundjere kad su bili dobri
                                Kupio sam mali hladnjak ali uz njega nisu isli sundjeri posto je neka nemacka kopija,bar tako pise...
                                Sta da stavim,neznam...

Pada mi na pamet onaj karton od kog se pravi duhtunzi za glavu motora recimo...ne mogu da se setim kako se zove...

Comment

Working...
                                X