Sve o Brisačima

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • clockwork_orange
    CBC Član
    • 19.11.2008
    • 10
    • Beograd

Motor brisaca Punto I

Pozdrav svima

Od skoro sam vlasnik Punta mk1 96 1.1 i lagano mu otklanjam sve sitne nedostatke

Najveci nedostak su mu brisaci koji nece po iskljucenju da se vrate u pocetni polozaj nego ostanu na pola soferke i ne radi 1. brzina brisaca ona sto brise intervalno.
    Da li treba novi motor za brisace ili moze da se popravi

Hvala svima na odgovorima
    bolje biti malo lud nego malo pametan

Comment

• boki1982
      Banovan
      • 16.03.2008
      • 273
      • Beograd
      • Fiat stilo JTD

proveri sa nekim a i recice ti vec ovde ljudi sto voze mozda se 96 god nije ugradjivao motor sa tom opzijom,a sto se tice vracanja popusti drzac metlice vrati ga kako bi trebalo da bude pa opat zategni prvo jedan pa drugi

Comment

• clockwork_orange
        CBC Član
        • 19.11.2008
        • 10
        • Beograd

brisaci

Kad rucicu za brisace pomerim na dole za jedan zub ne desava se nista, na drugom zubu radi nekom srednjom brzinom i na trecem zubu rade brzo.

Kad rucicu za brisace pomerim na gore brisaci krenu da rade i stanu cim pustim rucicu nekad u krajnjem levom polazaju nekad na sredini zavisi u kom trenutku pustim rucicu

Kad povucem rucicu ka sebi brisaci pocnu da rade i prska po soferci i opet se zaustave u polozaju u kom se nalaze u trenutku pustanja rucice

Zadnja prskalica takodje ne radi motor se cuje ali voda ne izlazi.
        Da li ima poseban rezervoar za zadnju prskalicu ili vuce vodu iz prednjeg

Comment

• boki1982
          Banovan
          • 16.03.2008
          • 273
          • Beograd
          • Fiat stilo JTD

verovatno ti pusta na nepovratnom ventilu ove nase kvalitetne tecnosti(gistro) ga pojedu i on vrisne i sva voda tu curi nedolazi do prskalice,lepo ti rece oktopod prati crevo naicices na njega

Comment

• mikisxy
            CBC Senator
            • 25.09.2008
            • 238
            • beograd

nepovratni ventil za zadnju prskalicu se nalazi ispod nosaca akumulatora i verovatno te on zeza.sto se tice motora brisaca moze da se sredi 99posto ako neuspes pasuje ti od tipa i dosta je jeftiniji samo morao bi iole pismen elektricar da nesto preveze na konektoru za motor brisaca.proveri odvode za vodu na pozarnom limu da nisu zapuseni.oni nedaju da otice voda ispod brisaca i potopi se motor brisaca a zna i da prelije u kabinu

Comment

• Chila
              CBC Senator XXL
              • 18.07.2008
              • 401
              • Kos. Mitrovica

Kad smo kod prskalice,jedno pitanje na tu temu da ne otvaram novu
              Uredno su radile i prednja i zadnja i onda odjednom kad hocu da ukljucim zadnju prska napred,nedugo zatim nestalo mi je tecnosti u kantici, ima logike da ako nema dovoljno tecnosti nece da prska pozadi,ali zasto prska napred ako sam uljucio komandu za zadnju prskalicu?
              Samo vas gledam ...

Comment

• mikisxy
                CBC Senator
                • 25.09.2008
                • 238
                • beograd

to sto je nestalo-iscurelo ili potrosio?motor prskalica radi po principu + - prska napred -+ prska pozadi.najlakse proveriti unimerom-iskopcas dzek sa motorica spois na unimer i vidis obrce li +-.u zavisnosti od toga ide dalja popravka mehanicka ili elektro.ako mozes to da proveris javi pa da vidimo za dalje

Comment

• clockwork_orange
                  CBC Član
                  • 19.11.2008
                  • 10
                  • Beograd

Hvala svima na odgovorima

Da li moze samo motor da se skine ili moraju i poluge brisaca?

Skinuo bi motor da probam da nadjem gde je kvar ali da ne komplikujem previse i da ne rasturam pola automobila bezpotrebno.

pre par godina sam na mondeu trazio zasto ne radi prskalica zadnjeg stakla i nasao sam tek kada je voda procurela negde na polovini krova i isflekala nebo

Comment

• BaneT
                    CBC Senator XXL
                    • 09.12.2005
                    • 562
                    • Beograd

kao što ti je već rečeno ranije. Posuda jeste zajednička a to što neće da prska može biti do nep.ventila ili je skinuto crevo sa motorića na samoj posudi. Ventil skini pa ga lepo potopi u vruću vodu sa cifom, sodom bikarbonom i sl. da razbije kamenac.

Što se tiče motora brisača mislim da može on solo da se skida al ne garantujem..ne sećam se tačno. Kad već skidaš onu plastiku podmaži malo i poluge brisača.

Mali savet...pažljivo skidaj plastiku odns. diht gumu koja prijanja na šoferku-jako teško se vraća u fabričko stanje.

Comment

• nenadk
                      CBC Član
                      • 15.06.2008
                      • 21
                      • Novi Becej

Problem sa brisačima...

Posto me je jutros zatrpao sneg kada sam upalio auto mislio sam da ce metlice moci da ociste sneg sa sajbe pa sam ukljucio rucicu ali metlice su se pomerile samo par santimetara i stale. Posle par minuta izasao sam i rukom ocistio ostatak snega a kao posledicu ove moje nepromisljenosti imam to da sada nemam ni jednu brzinu sem one najbrze, uopste ne reaguje. Pomagajte molim vas. Da li je jos neko imao slican problem i da li je to riknula rucica ili osigurac ili ...
                      (Fiat marea 2002.)

Comment

• zmaj_pa
                        CBC Senator
                        • 13.05.2007
                        • 232
                        • Klagenfurt am Wörthersee-Pancevo

Re: Pomagajte molim vas...

Bas je bila u pitanju nepromisljenost......Nije ni rucica ni osigurac vec 99% motor brisaca.......

Comment

• chikavili
                          CBC Senator XXL
                          • 11.02.2008
                          • 732

a zasto to uradi??

ne znam kako to sve funkcionise, ali ako brisaci rade (samo nema razlicitih brzina), ne verujem da je motorcic.

Comment

• Keketarac
                            CBC Senator XXL
                            • 01.09.2007
                            • 588
                            • Novi Sad
                            • Seat Ibiza 1.2 TSI

Zato sto ga je mrzelo da zama'ne metlicom nekoliko puta....

U zavisnosti od potrebne brzine, polugom prekidaca se ukljucuju razlicite kombinacije namotaja u elektromotoru, tako da moze da bude i da je motor vrisnuo, odnosno namotaji za male brzine.

Ako radi na najbrzem, znaci nije osigurac.

Elektricar ce to proveriti i dati konacan sud, preko monitora u odsustvu pacijenta nije bas zgodno davati dijagnoze.

Comment

• nenadk
                              CBC Član
                              • 15.06.2008
                              • 21
                              • Novi Becej

Ne znam sta mi bi, bas glupo s moje strane. Ne verujem da je motor jer imam tu najbrzu brzinu. Pre ovoga kada podignem rucicu na gore metlice bi samo jednom odradile svoje a sad kada je podignem ona radi ali kako je pustim zaustavi se na tom mestu i onda moram nekoliko puta dok se ne spuste u prvobitni polozaj. A sto se tice elektricara bar ih u mojoj opstini nema da valjaju pa se zato i obracam vama.
                              p.s. Da li moze da se vidi na dijagnostici sta je tacno ili moram kod nekog doktora Mengele?

Comment

• mikisxy
                                CBC Senator
                                • 25.09.2008
                                • 238
                                • beograd

Re: Problem sa brisačima...

moras skinuti motor i proveriti kontakte na zupcaniku osovine jer su bakreni i verovatno su se iskrivili od toplote pod opterecenjem.pa kakvi su ti to elektricari kad nemogu da srede brisace?

Comment

Working...
                                X