Sve o Brisačima

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DovlaK
    CBC Senator XXL
    • 24.07.2008
    • 560
    • Beograd

Re: Problem sa brisačima...

Osigurač. Moj stari je uradio isto pre neko jutro (nije bilo snega već bilo zaleđeno staklo) i isto neće da rade brisači. Pogledam osigurače, zamenim jedan evidentno spaljen i sve radi kako treba bez problema tako da eto probaj prvo to da ne plaćaš bzvz dijagnostiku kad je osigurač par rsd
    Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• etibor
      CBC Senator
      • 12.05.2008
      • 293
      • Pancevo

Mada moze da bude i relej, mozda je pregoreo od opretecenja...
      Originally posted by nenadk
      Pre ovoga kada podignem rucicu na gore metlice bi samo jednom odradile svoje a sad kada je podignem ona radi ali kako je pustim zaustavi se na tom mestu i onda moram nekoliko puta dok se ne spuste u prvobitni polozaj
      Isto tako pazite i na podizace stakala. Mogu i stakla da se zalepe...
      Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

• BaneT
        CBC Senator XXL
        • 09.12.2005
        • 562
        • Beograd

meni se nešto slično desilo jutros. Uključim grejač zadnjeg stakla, auto radi a ja za to vreme čistim ostala stakla.Seo u kola, krenem, bacim pogled u retrovizor kad ono brisač se pomerio ta 5 cm i stao. Pu majku ti...evo ga crko, nastavio sa vožnjom (ugasio brisač) kad u toku vožnje vidim da se on pomera u milimetrima. Ništa iskuliram ja, nastavim da vozim kad ono posle 15 min. počeo da radi.

Ladno čedu

Comment

• mikisxy
          CBC Senator
          • 25.09.2008
          • 238
          • beograd

pazite na zadnje brisace jer kad stanu negde bezveze i ako isljucis prekidac motor ostaje pod naponom dok se nevrati u prvobitni polozaj,tako lako izgori rotor

Comment

• DovlaK
            CBC Senator XXL
            • 24.07.2008
            • 560
            • Beograd

Ne znam da li je tako i kod drugih na Bravi, ali recimo meni za zadnji brisač ja moram da ga zaustavim tamo gde treba tj. ne postoji mogućnost da ga ja zavrtim i da on obrne jedan krug i da stane nego prosto kad ga uključim on vinta sve dok ga ne isključim... pretpostavljam da je neki bag i mnogo me nervira, al' eto... nikako da se raspitam malo o čemu se radi...
            Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• Chila
              CBC Senator XXL
              • 18.07.2008
              • 401
              • Kos. Mitrovica

Re: Pomagajte molim vas...

Originally posted by Keketarac
              Zato sto ga je mrzelo da zama'ne metlicom nekoliko puta....

U zavisnosti od potrebne brzine, polugom prekidaca se ukljucuju razlicite kombinacije namotaja u elektromotoru, tako da moze da bude i da je motor vrisnuo, odnosno namotaji za male brzine.

Ako radi na najbrzem, znaci nije osigurac.

Elektricar ce to proveriti i dati konacan sud, preko monitora u odsustvu pacijenta nije bas zgodno davati dijagnoze.
              Tj.smanjivnjem i povecavanjem otpora regulise se brzina!
              Zavisi od konstrukcije motora,jel ima zasebne namotaje ili se brzina regulise otporom,mozda je a mozda i nije motorce.U svakom slucaju majstor ce reci svoje!
              Samo vas gledam ...

Comment

• mikisxy
                CBC Senator
                • 25.09.2008
                • 238
                • beograd

dovlak-verovatno automat na samom motoru (ona bela kutijica) moze da se popravi u 90%

Comment

• mikisxy
                  CBC Senator
                  • 25.09.2008
                  • 238
                  • beograd

netreba tako da radi,vraca se sam u pocetni kad ugasis ili radi na "interval" opet iz pocetnog sa pauzama.znaci imas gremlina koji se uspesno isteruje

Comment

• Punto Abarth
                    CBC Senator
                    • 11.12.2006
                    • 220
                    • Novi Sad, Groblje :) 16° 31' 0" E 45° 17' 30" N nekad :(

Originally posted by DovlaK
                    Ne znam da li je tako i kod drugih na Bravi, ali recimo meni za zadnji brisač ja moram da ga zaustavim tamo gde treba tj. ne postoji mogućnost da ga ja zavrtim i da on obrne jedan krug i da stane nego prosto kad ga uključim on vinta sve dok ga ne isključim... pretpostavljam da je neki bag i mnogo me nervira, al' eto... nikako da se raspitam malo o čemu se radi...

rekao bih da je ovo tako standard. Zadnji brisac nema brzine ni na Puntu mk2a, tj, ili radi bez prekida, ili ne radi.
                    http://www.youtube.com/watch?v=7lgcQUQZBtE

Kupujem HGT/sporting volan

Comment

• bokija
                      CBC Senator XXL
                      • 25.01.2008
                      • 640
                      • Beograd

Kod mene zadnji brisac radi samo impulsno.Mrdne pa ceka,bilo da je na pranju ili na brisanju,glupo...
                      I'm not beautiful,but I'm stupid

Comment

• sporting
                        CBC Član
                        • 28.12.2008
                        • 17

Skakući brisači

Evo i ovo sam pročitao na drugim forumima da je normalno, a to su brisači koji brišu kao dete na mrazu Govore tamo o rasturanju nekog motora za brisače pa menjanje neke grafitne masti čega li, su oni jeli šimike ili ja treba s ovim još da se zezam, ne znam majstora koji bi ovo uzo da radi a da me ne odere jer ga smaram

Comment

• jboban
                          CBC Veteran
                          • 25.09.2008
                          • 117
                          • Čačak

Re: Skakući brisači

Ja se odavno kanim da postavim sličnu temu. Meni ponekad kad je staklo polusuvo (blaga kiša), jedan od brisača u jednom smeru ide glatko, a u drugom trzajući, kao da poskakuje po šoferšajbni. Menjao sam i metlice, ali opet bude isto posle nekog vremena. Da li se to metlica ne prevće kao četkom kada se farba ili je to zaista nešto oko motora brisača?

Comment

• alumiroi
                            CBC Član
                            • 20.02.2008
                            • 10
                            • nbg

Ja sam to sve odradio. Kupio grafitnu mast, ocistio i podmazao kontakte k'o sto je objasnjeno na engleskom forumu i operacija uspela, ali vestacki kuk je vestacki kuk
                            Sve u svemu trajalo par nedelja, mozda mesec dana i opet poceli brisaci da skakucu. A skakucu, kapiram, kao da imaju manjak napona ili sta vec. Elem, skakucu kad je polu-suvo staklo i samo u interval modu.
                            Ovo za napon mi se cini jer kad povucem polugu na gore (za jedan 'bris') i drzim brisaci idu kao ludi i ne skakucu, akd samo 'osamarim' polugu oni lepo odu i skakuce kad se vracaju sto je isto kao i u intervalnom modu...
                            Sve u svemu, ne vredi toliko petljanja jer kratko traje. Ja bih rekao da je mozda problem u dizajnu el. mreze ili tako nesto.

Comment

• mikisxy
                              CBC Senator
                              • 25.09.2008
                              • 238
                              • beograd

@ oko brisača koji skaču...

moze da se popravi na puntu za 20ak minuta za stila nesto vise vremena.bez ikakvih masti i tako toga.o cenama nesa rekao no-no na forumu pa ako te zanima mozes mi pustiti PP koji je auto i koliko bi kostalo

Comment

• Punto Abarth
                                CBC Senator
                                • 11.12.2006
                                • 220
                                • Novi Sad, Groblje :) 16° 31' 0" E 45° 17' 30" N nekad :(

ehm, mikisxy...

kakve veze tvoja dva poslednja posta imaju sa temom?

Pogotovo prvi od ta dva.

Kapiram ja ovu svetsku krizu i sve, ali poenta foruma je da ucimo jedni od drugih sta i kako, a ne...

Mis'im nemo' se ljutish...

Da ne bude kako i ja offujem, evo malo kontribucije, svi pricaju o tome, niko da postavi link...

http://www.fiatforum.com/punto-guides/1 ... ipers.html
                                http://www.youtube.com/watch?v=7lgcQUQZBtE

Kupujem HGT/sporting volan

Comment

Working...
                                X