Sve o Brisačima

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • simorg
    CBC Član
    • 04.07.2010
    • 26
    • Derventa, Republika Srpska

Re: Sve o Brisačima

Golf 2, 1.6 , 51 kW,benzinac, 1989.godište,
    Ne rade mi brisači. Kako skinuti ručicu (prekidač) brisača sa volana. Gdje se nalazi relej brisača i odakle dolazi struja na prekidač. Unaprijed hvala.

Comment

• Dejo_Joe
      CBC Veteran
      • 25.08.2009
      • 104
      • Subotica

AU problema mi...na mom puntu 2 kad hocu da prskam tecnost na soferku u isto vreme mi prska i nazad na staklo,i to sad od skoro je poceo povremeno tako da pusta po malo i nazad a sad u zadnje vreme znaci stalno kad hocu napred u isto vreme i nazad,da poludis ...u cemu li je tu problem,zna li neko i kako to otkloniti?

Comment

• toni77
        CBC Član
        • 07.11.2009
        • 73
        • montenegro

proveri reketu one znaju da prave spoj

Comment

• Dejo_Joe
          CBC Veteran
          • 25.08.2009
          • 104
          • Subotica

Malo deteljnije o tome?Gde da to vidim,gde se nalazi,kako izgleda?

Comment

• Nick O'zhyw
            CBC Član
            • 19.01.2008
            • 26
            • Vojvodina

Re: Brisači - problem ispod -5 C

Originally posted by BgBoy
            Kod niskih temperatura (ispod -5 ili kad auto duze stoji na temperaturi ispod nule) dešava mi se sledeće:

Uključim prskanje šoferšajbne, ona bude štrcnuta, a brisči umesto da naprave tri "kruga" - neće da stanu dok ne ugasim auto.
            Ako ih uključim u 1. brzinu ne mogu da ih isključim.
            Ako ih uključim u 2. brzinu mogu da vratim na prvu, ali ne i da ih isključim.
            Ako uključim rad u intervalima, oni rade non stop.

Kad se motor (auto ) ugreje, sve ponovo radi normalno

Šta bi moglo da bude u pitanju? Relej, motor ili nešto treće.

Auto je Nissan Almera Tino 2003.
            Imam gotovo identican problem na polo-u 1.4 '98., s' tim sto se kod mene i zadnji brisac pokrene i radi konstantno,
            iako ta opcija ni ne postoji, vec samo u rad u intervalima...

Hvala, ziveli!

Comment

• Franjo
              Banovan
              • 14.08.2009
              • 2831
              • Inđija - Beograd
              • Renault megan II res

Na Renault megan II 2007. odjednom su pre tri dana stali brisači kao zavareni. Pre toga radili su besprekorno! Motor se čuo, pa sam ga odvezao u servis gde ga redovno održavam. Kad su skinuli brisače i onu skalameriju, koja sakriva motor i poluge brisača, videlo se, da motor okreće, ali je poluga otkačena. Nakon skidanja motora i poluga, osovina na vozačevoj strani bila je stegnuta u aluminijskom kućištu i nije se mogla razraditi. Kažu razlog je zapušen otvor za odvod vode, pa je bio u vodi dobrih 2-3 cm i na aluminijumu napunio neki kalcifikat, koji ne može da se ispere, niti osovina da se izbije, zbog opasnosti od pucanja aluminijuma.

Kažu, da su takvih slučajeva imali više puta na lagunama (normalno zbog brojčane zastupljenosti tog vozila) kao i nekih VW.

Postoji li neki način da se osovinica izvadi i ležište očisti, pa sve vrati kako je bilo?

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

Gotovo! Naručene polovne poluge iz Šapca nisu odgovarale, jer je megan restyling, pa su odneli moje kod nekog metalostrugara, koji je rešio stvar. Nisam video kako to izgleda, ali kažu da je bolje nego što je bilo!? Sada neuništivo! Opravka 60 evra.

Comment

• vranic
                  CBC Član
                  • 25.01.2007
                  • 53
                  • Beograd

FIAT Seicento 2003. godiste
                  Prednji brisaci rade samo u poziciji gde je maksimalna brzina brisaca i u poziciji gde brisaci rade koliko dugo drzis polugu. U ostalim pozicijama brisaci ne rade.

Kako ovo popraviti?

Sasa
                  Skoda Octavia RS

|2009|1.9 TDI 130KS|Xenoni AFS + corner LED|LED dnevna|Zenec RVC40 kamera|Zenec ZE-MU620 monitori|Automatski brisači i kontrola svetala|Senzor pritiska|Caska 3669 BT GPS DVD MP3 Radio|iGO9|Tempomat|17" Pegasus|Sportsko ogibljenje|Michelin 225/45 R17|Sportska sedišta|ABS|ESP|

Comment

• stavrov
                    CBC Član
                    • 11.03.2011
                    • 20
                    • Jug
                    • Taratajka

Odg: Sve o Brisačima

Muci me zadnji brisac na Audi 80 B4 - godiste 94. Ne pokazuje znake zivota. Merio sam unimerom i do njega stize struja preko dve zice, a treca je masa. Otvorio sam motor i izgleda OK. Merio sam unimerom sve namotaje i svi daju isti otpor. Malo sam rucno zavrteo rotor i vidi se da se preko zupcanika pokrece osovina brisaca. Kada sam ga ponovo prikljucio na struju, nakratko je zujao (radio) i stao. Predpostavljam - posto sam ga rucno pomerio sa pocetka, odradio je ciklus brisanja do kraja i stao. Da li tu ima nekih mikroprekidaca koji regulisu rad motora? Samo kuciste sa zupcanicima nisam pokusao da otvorim jer je zatvoreno kao nekakvim nitnama (zakivcima).
                    Bio bih zahvalan ako bih dobio neki savet.
                    Pozdrav

Comment

Working...
                    X