1. ideja : cekas-zica odgovarajuce debljine/duzine, pa postavljanje na ogledalo retrovizora (iznutra naravno). Za ovu ideju je potreban neko ko dobro poznaje ohmov zakon i karakteristike cekasa, pa ako se neko prepozna - nek se ne stidi da kaze nesto
Problem je sto cekas-zicu mogu jedino da nadjem na grejacima-sipkama za one "kvarcne" grejalice. Nemam pojma zasto se zovu "kvarcne" cini mi se da nisu ni prosle pored kvarca... Ili da kupim neki stari fen za kosu na buvljaku, pa da ga rasturam. Za ovu priliku bih pozajmio i jedan dobar (tacan) unimer pa bih se tek onda upustio u to.
2. ideja : obicna sijalica od 20W /12V , ugurana u kuciste retrovizora, zajedno sa fasonom, i pricvrscena tako da ne dodiruje plastiku. Od ovoga mi se cini da je slaba vajda, nesto ne verujem da ce to uspeti da zagreje dovoljno
U oba slucaja bih alu folijom oblozio kuciste iznutra. Vezao bih na prekidac grejaca zad.stakla, takodje na isti relej (ako fizika dozvoljava).
O brukanju kad sam to hteo da uradim crevcetom koje bi dovodilo topao vazduh pored rucice za podesavanje retrovizora , a po savetu clana @ljube-kugla - o tome cu nekad na samrti da pricam unucima
Sta mislite?

2. ideja : obicna sijalica od 20W /12V , ugurana u kuciste retrovizora, zajedno sa fasonom, i pricvrscena tako da ne dodiruje plastiku. Od ovoga mi se cini da je slaba vajda, nesto ne verujem da ce to uspeti da zagreje dovoljno
U oba slucaja bih alu folijom oblozio kuciste iznutra. Vezao bih na prekidac grejaca zad.stakla, takodje na isti relej (ako fizika dozvoljava).
O brukanju kad sam to hteo da uradim crevcetom koje bi dovodilo topao vazduh pored rucice za podesavanje retrovizora , a po savetu clana @ljube-kugla - o tome cu nekad na samrti da pricam unucima

Sta mislite?
Comment