Treba mi pomoc-sijalice

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Alhemicar
    CBC Član
    • 30.11.2008
    • 18
    • Beograd

Treba mi pomoc-sijalice

Vozim Hyundai Elantru crdi 2.0...crkle su mi i pozicije i kratko svetlo(jedna pozicija radi ali slabo) konkretno me zanima dali mi trebaju dve sijalice(pozicija,kratko) ili sve to zavrsava jedna sijalica(ne razumem se bas),takodje me zanima koje sijalice preporucujete za ugradnju i koliko moze da kosta zamena istih(da me ne o**** neki elektricar) i koje sijalice idu u moj auto,negde sam iskopao da idu H7 ali nisam siguran(ne razumem se)...svaka pomoc je dobrodosla i hvala unapred.
  • Marko001
    CBC Senator XXL
    • 09.09.2006
    • 1070
    • Belgrade

Re: Treba mi pomoc-sijalice

Nisam neki expert ali jos nisam cuo da su kod nekog auta pozicija i oboreno objedinjeni u jednoj sijalici mozda si pomesao sa H4 gde je to slucaj sa oborenim i dugim. u svakom slucaju bice da ces morati ipak 2 sijalice da kupis

ne verujem da je mnogo komplikovano menjanje sijalica na elantri, jednostavno izvadi sijalicu pa vidi koja je i kupi takvu istu i zameni sam mada bi i po auto radnjama trebali da znaju

Comment

• Alhemicar
      CBC Član
      • 30.11.2008
      • 18
      • Beograd

Pa kazem ti da nisam neki expert za sijalice...u svakom slucaju hvala za odgovor..videcu kakav je postupak skidanja pa na posao,ako je mnogo komplikovano odoh do nekog elektricara,koliko mogu da kostaju neke kvalitetne sijalice i koju marku da jurcam ako su recimo H 7..

Comment

• Marko001
        CBC Senator XXL
        • 09.09.2006
        • 1070
        • Belgrade

Pa sve zavisi, neki prosecan kvalitet su recimo Narva, a ako hoces nesto natprosecno imas npr. Osram, Philips, mozes i neke sijalice koje daju 30 ili 50% vise svetlosti da uzmes, npr. Osram Silverstar (Nightbreaker su jos jace ali krace traju).

Za obicne H7 sijalice mislim da je cena mozda oko 400 dinara (cini mi se da je tako bilo kad sam kupio rezervnu za sebe). Osram silverstar je nesto skuplji, pitaj M-a

Comment

• JAPANX
          CBC Senator XXL
          • 10.08.2006
          • 2159
          • Beograd

Originally posted by Alhemicar
          jedna pozicija radi ali slabo
          bolje idi do majstora... bice jeftinije pa ces tamo i nesto nauciti, nece te o****ti...

a sijalice imas u gepeku, rezervne

Comment

• Alhemicar
            CBC Član
            • 30.11.2008
            • 18
            • Beograd

Hvala za savete oko sijalica,videcu koje cu kupiti u svakom slucaju ce ih majstor zameniti...jel kako kaze japanx..manja je steta a i ja cu nesto nauciti(svaka skola se placa)...a rezernih nema u gepeku,ima svega i svacega ali sijalica nema.
            Nije neka nauka zameniti ih...danas sam pogledao i nije problem,da bi pristupio levom faru potrebno je skinuti akumulator pa tek onda krenuti na posao,a posto ja ne znam koje sijalice idu u moj auto i da ne bih skidao akumulator pa vracao pa skidao mislim da je bolje skoknuti kod elektricara.

Comment

Working...
            X