Legalnost naknadno ugrađenih xenona

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • max011
    CBC Član
    • 26.01.2009
    • 38
    • Belgrade

Legalnost naknadno ugrađenih xenona

Sada sam tek saznao da ksenoni koji nisu fabricki ne smeju se naknadno stavljati na auto!

6000k,8000k,10000k.... To me ne brine zbog Srbije,nego zato sto putujem u Nemacku sa xenonima 6000k stavljenim na golf4

Sta da radim,i da li je neko nekada bio sa naknadno stavljenim ksenonima preko i da li je platio kaznu? Mislim na austiju,nemacku,madjarsku...
    v16 itg floG
  • zmaj_pa
    CBC Senator
    • 13.05.2007
    • 232
    • Klagenfurt am Wörthersee-Pancevo

Re: POMOC!! Ksenon svetla

Nemoj da te to brine....Auto je registrovan u Srbiji a u Srbiji taj deo nije regulisan zakonom(ili se bar isti ne primenjuje)nek me neko ispravi ako gresim!Istini za volju donekle si u pravu kad kazes da je to zabranjeno u Zemljama Zapadne Evrope.....Ali to se odnosi na vozila registrovana tamo....Ti posto dolazis iz Srbije neces imati bog zna kakvih problema.Evo ja zivim u Austriji....Sad kad sam bio kuci stavio sam ksenone u svetla za maglu...Po povratku sam pokusao da tipiziram to u Instituciji gde je to predvidjeno i nije proslo.Ali ja vozim tako...dok nebudem vadio novi pikel.....A kad budem to radio samo vratim stare sijalice i u redu je!
    Na stranu to sto se i ovde i u Nemackoj a pogotovu u Madjarskoj voze koje kakvi ksenoni......Ili nesto sto lici na njih,policija na to ne obraca preterano paznju sem ako im neka druga neispravnost ne privuce paznju pa onda odes na vanredni tehnicki pa ti tamo nadju sta treba i sta ne........

Comment

• max011
      CBC Član
      • 26.01.2009
      • 38
      • Belgrade

Re: POMOC!! Ksenon svetla

Hvala ti na savetu! Ja bas idem u Frankfurt kroz sve nabrojane zemlje a auto je u fulu nema sta drugo da im privuce paznju!

Nego sam ja mislio da oni vide svetla pa me zaustave i naplate kaznu,valjda nece! Moji ksenoni su nastelovani normalno ne bacaju negde bezveze.
      v16 itg floG

Comment

• YugoRS
        CBC Član
        • 28.12.2008
        • 27
        • Beograd-KZS

Re: Legalnost naknadno ugrađenih xenona

Neces imati problema jer je auto registrovan u Srbiji i oni nemaju nadleznost nad njim

A sto se tice Nemacke i xenona zakon je takav da intalacija mora da ima "regulator" sa kojim regulises ugao kako ti baca xenon.
        (isto kao ono za podesavanje farova).
        Jer recimo kad nesto vozis u kolima i imas veliku tezinu ili ti np. sede dvoje, troje nazad auto se dovede do tog polozaja da ti xenoni
        izbijaju oci vozacima iz suprotnog smera.

Umoran sam malo pa sam ovo napisao nabrzinu... shvatices vec sta ocu da kazem...
        -YUGO][RS]=-

Comment

Working...
        X