anlaser,grejachi ,brava na korsi B Dizel cudno ponasanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BaneT
    CBC Senator XXL
    • 09.12.2005
    • 562
    • Beograd

Re: anlaser,grejachi ,brava na korsi B Dizel cudno ponasanje

Koji rele? Šta je na njega nakačeno? grejači?

Napiši da se zna za ubuduće, nekome možda zatreba.

p.s. ovo važi za SVE ubuduće, dakle onaj ko se ovde obrati za pomoć trebao bi da napiše kako je i na koji način rešen problem. Nikad se ne zna kad će neko imati isti problem.

Hvala

Comment

• JAPANX
      CBC Senator XXL
      • 10.08.2006
      • 2159
      • Beograd

verovatno misli na relej grejaca... ali ne znam kako je to resili ili bilo kako uticalo na anlaser da ostane ukopcan posle paljenja

inace, desava se da ostane ukopcan anlaser kad je star, suv ili zaribao(bio pokvasen) ali kod planetarca koji je u tvom slucaju se vrlo retko takoreci nikada ne desava..

Comment

• BaneT
        CBC Senator XXL
        • 09.12.2005
        • 562
        • Beograd

i mene kopka deo priče za anlaser, zato i hoću da se ovde postuje do kraja rešenje problema.

Comment

• darko-sice
          CBC Senator
          • 01.11.2005
          • 200
          • Aleksinac

Izgleda da mu je saed to na redu.....
          POZDRAV

Comment

• zoranbg
            CBC Senator XXL
            • 23.03.2005
            • 4098
            • Rooster's Hill , Beog
            • Grande Punto 1.2

Originally posted by BaneT
            i mene kopka deo priče za anlaser, zato i hoću da se ovde postuje do kraja rešenje problema.
            a ja hotju da mi ti kao moderator na ovom delu foruma reshish problem .

e anlaser - grejachi .. jeste zanimljiva veza . chinjenica je da je kvar nastao u istom trenutku na oba uredjaja.
            rele je za grejache.
            promenom uloshka brave nishta se nije desilo ,bio mi je elektrichar nisam sam petljao. chim sam promenio ulozak brave i video da to nije reshenje,pozvao sam auto elektrichara. ..
            i njega je zbunilo,ali ishao je redom i ispitivao ..

razgovaralismo o tome .. postoji elektrichno-logichka veza grejachi anlaser .. jednostavno grejachi nerade kad motor anlasuje..
            znachi da rele grejacha dobija neki signal kad motor anlasuje da iskljuchi grejache odmah.
            a poshto rele ima svoje napajanje za grejache ( koje je velika struja) ..mogutje je da je ta struja koja sluzi za napajanje grejacha "probijala" ka automatu anlasera i nastavljala anlasovanje ..
            to je sve pretpostavka .
            sada sve radi .

da chujem MAJSTORE ako imaju sta o tome da kazu.
            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• darko-sice
              CBC Senator
              • 01.11.2005
              • 200
              • Aleksinac

Nema ti to nikakve veze...imas ti od automata izlaz ali on ti sa tim povratnim sto ti kazes nema nikakve veze...znavi da kvar u vezi anlaserai dalje stoji...

POZDRAV

Comment

• zoranbg
                CBC Senator XXL
                • 23.03.2005
                • 4098
                • Rooster's Hill , Beog
                • Grande Punto 1.2

ma nekazem ja da je ovo sigurno reseno do kraja. a mozda i jeste.
                samo me interesuje kako objashnjavash ,da oba problema (grejachi rade samo pola sekunde,i anlaser nastavlja anlasovanje)
                nastaju u istom trenutku i nestaju u istom trenutku ..znahi uvek su BILI povezani.nikad nije ishlo jedno bez drugog.bash zato su svi ( pa i ja) sumnjali na bravu, ali eto nije..

jednostavno ovo je neshto shto mora da se sacheka pa da se vidi.
                bez nervoze molim

mozda ujutru bude isti problem ,mozda ne ..mozda za nedelju dana ..mozda nikad.

shta sad da se gleda kad sve normalno radi ?!?

videtjemo...

Comment

• BaneT
                  CBC Senator XXL
                  • 09.12.2005
                  • 562
                  • Beograd

kizo proveri sutra automat pa nam javi jel ima kod njega nešto sujmljivo.

Comment

• Keketarac
                    CBC Senator XXL
                    • 01.09.2007
                    • 588
                    • Novi Sad
                    • Seat Ibiza 1.2 TSI

Na kadetu je suprotno: kad automat iskljuci grejace, prilikom anlasovanja se ponovo pale i rade sve dok anlasuje. Automat je Siemens, ne znam tacnu oznaku, pod ceradom je pa da ga ne raspakujem sad.

Comment

• gorky
                      CBC Senator XXL
                      • 08.06.2007
                      • 860
                      • Vojvodina,Kikinda

darko-sice i japanx su ljudi od struke i znaju o cemu govore poslusajte ih.nije nista cudno da se na autu pojave 2 kvara u isto vreme,anlaser sa relejem grejaca nema nikakve veze,inace grejaci kod da kazem skoro svakog dizela ostaju upaljeni i kad auto upali izvesno vreme jer bi inace u prvim serkundama rada bio vrlo nestabilan ler(i jos sto sta da ne objasnjavam).Ja takodje ne vidim nista cudno u ovom kvaru,moje kolege su vec objasnili odredjene nacine za proveru komponenti,mislim da bi iskusan elektricar brzo resio problem

Comment

• zoranbg
                        CBC Senator XXL
                        • 23.03.2005
                        • 4098
                        • Rooster's Hill , Beog
                        • Grande Punto 1.2

evo sa jednog stranog "foruma" ,pitanje i odgovor :
                        http://wiki.answers.com/Q/Why_does_your ... he_starter

Q:
                        Why does your s-10 starter keep turning after the motor has started and you have to pull the starter relay to stop the starter?

Answer :

This usually means a sticking solenoid that keeps the starter engaged after activation. The fix is to remove the starter and clean but my s-10 starter is a closed unit so you will have to replace the complete starter and solenoid unit.

naravno ,ovo znachi da automat zaglavi i da bi trebalo da se otvori i podmaze malo sa tovatnom mashtju ili malo motornog ulja.
                        samo shto ja sad nemam problema (palio sam ga 20 puta ,otkad je otklonjen kvar.)

naravno..ako se nedaj boze kvar ponovi,prvo shto tju da uradim je promena majstora

ja neznam kako da ispitam automat koji se ponasha ispravno tako shto tju da mu trazim neisparavnost

neka mi neko kaze kako to da izvedem ,sada ,kada je sve ispravno ?

Comment

• zoranbg
                          CBC Senator XXL
                          • 23.03.2005
                          • 4098
                          • Rooster's Hill , Beog
                          • Grande Punto 1.2

pa da
                          jutros je bio kontra problem ..nije hteo da zavergla.
                          kada sam polio vrelom vodom automat anlasera odmah je proradio,danas me više nije zezao.
                          znači najbolje bi bilo da se skine automat i podmaže iznutra ? motorno,menjačko..mast neka ?
                          auto je stajo 1 godinu ..tako da nečudi što je malo zaribao.

Comment

• BaneT
                            CBC Senator XXL
                            • 09.12.2005
                            • 562
                            • Beograd

vidi donju sliku poprečnog preseka automata, wd40 bi po meni trebao da odradi posao na samom meh.sklopu. Turi šta imaš Biće bolje nego sada

Comment

• JAPANX
                              CBC Senator XXL
                              • 10.08.2006
                              • 2159
                              • Beograd

skini anlaser, servisiraj ga i budi miran... kod kvalitetnog majstora je skidanje i namestanje sa servisom oko 1500-2000 din

posle toga si miran sigurno 100.000km

Comment

• zoranbg
                                CBC Senator XXL
                                • 23.03.2005
                                • 4098
                                • Rooster's Hill , Beog
                                • Grande Punto 1.2

slazem se , .
                                1. varijanta A (podmazivanje)
                                2. prvo sledetje zezanje, varijanta B.. komplet servis anlasera.

poz.

Comment

Working...
                                X