PEUGEOT 307 - SINKRONIZACIJA DALJINSKOG KLJUCANJA?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vukina
    CBC Početnik
    • 13.10.2008
    • 6
    • Gracanica

PEUGEOT 307 - SINKRONIZACIJA DALJINSKOG KLJUCANJA?

Imam Peugeot 307 2001 godiste.Baterija me se brzo prazni.pa sam uvjeren da je to zbog
    ne odradjene sinkronizacije izmedju kljuca i modula.Sada me zanima da li ja smem
    da uradim sam tu sinkronizaciju.
    Postupak sinhronizacije:
    1.ubacite kljuc u bravu za paljenje vozila
    2.date kontakt i pritisnete jedno od dugmadi (otkljucavanje ili zakljucavanje) na kljucu
    3.drzite pritisnuto dugme 5 sekundi
    4.izvadite kljuc iz brave
    5.sacekati 30-ak sekundi

Da li ja smem da uradim to.Stvarno sam laik oko elektronike,pa me zanima sta moze krenut po zlu.
    Inace ono super radi.Otkljucava i zakljucava,ali baterija se istrosi za 3 dana..pa mislim
    da bi ta sinhronizacija otklonila to brzo trosenje.
    Ako neko ima neki savjet,bio bih mu od srca zahvalan,
    Veliki pozdrav za sve.
    P.S.Da li je opsano sto mi se javlja ICE ALERT na par sekundi prilikom paljenja na putnom racunalu?
  • M626
    CBC Senator
    • 12.01.2006
    • 200
    • Beograd, Konjarnik

Re: PEUGEOT 307 - SINKRONIZACIJA DALJINSKOG KLJUCANJA?

Ne znam za sinhronizaciju, ali Ice Alert se uvek pali kada je temperatura niska, to je cisto informativnog karaktera.

Poz
    Optimist and pessimist both end up dying. But they each use their lives in a completely different manner.

Comment

• vukina
      CBC Početnik
      • 13.10.2008
      • 6
      • Gracanica

Hvala za ICE ALERT.Jedan problem manje,jos ovo sa sinhronizacijom kad bi uspio nesto odradit i bilo bi seuper.
      U svakom slucaju Veliki pozdrav tebi i ostalima clanovima foruma.

Comment

• malivuk406
        CBC Senator XXL
        • 04.04.2007
        • 490
        • Nbg

a gde si nasao kako se radi?

najlakse ti je da okrenes neki od servisa, da ih pitas... al trebalo bi da smes, u principu nemas sta da sje*es..

Comment

• vukina
          CBC Početnik
          • 13.10.2008
          • 6
          • Gracanica

Kontaktirao sam ovlasteni servis.Prvo sam poslao mail referentu servisa.On me davio dodatim pitanjima tipa broj motora,koje godiste itako to...Onda bezveze posaljem direktoru,kad mi covjek (Vrlo ljubazan) odgovori i napise proceduru.Kaze da smijes i mozes sam uraditi.Htio sam samo pitati jos nekog sa foruma,cisto da visim jel neko imao iskustva..Al ipak cu ja to uradit,pa ko ga j..e.
          Pozdrav za sve forumase.

Comment

• ognjen261270
            CBC Početnik
            • 12.08.2009
            • 9
            • beograd

Originally posted by vukina
            Kontaktirao sam ovlasteni servis.Prvo sam poslao mail referentu servisa.On me davio dodatim pitanjima tipa broj motora,koje godiste itako to...Onda bezveze posaljem direktoru,kad mi covjek (Vrlo ljubazan) odgovori i napise proceduru.Kaze da smijes i mozes sam uraditi.Htio sam samo pitati jos nekog sa foruma,cisto da visim jel neko imao iskustva..Al ipak cu ja to uradit,pa ko ga j..e.
            Pozdrav za sve forumase.
            Zdravo
            Verovatno si sam resio problem posto si ovo napisao pre par meseci.Ja imam 406 2002 a ista je procedura za kljuc kao i za resetovanje komp.a to sam uradio tako sto sam isto za 307 procitao,pa me zanima ako ti nije tesko da mi ispises proceduru za kljuc koju si dobio od direktora!
            Hvala unapred
            Ognjen

Comment

• zverko
              CBC Senator XXL
              • 19.08.2005
              • 7085
              • BGD
              • Audi A4

a da probas da zamenis bateriju?
              deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• vukina
                CBC Početnik
                • 13.10.2008
                • 6
                • Gracanica

Ma nisam nista rijesio.Jos uvijek mi ne radi,a nikad otic do servisa da mi oni vide taj problem.Mada nekako ne vjerujem servisima jer su mi poslabi kad je u pitanju elektornika.Inace proces sinkronizacije imas na vrhu stranice,u mom prvom postu.Znaci bateriju zamjenim,radi besprijekrno nekih 3-4 dana nekad i duze a onda nece vise.Problem je u tome sto brzop prazni bateriju..ne znam razlog,mozda neki kontakt il sto li vec.Inace za Peugeot imam rijeci hvale u smisli motora,udobnosti,karoserije al mu je mana(bar kod mene elektronika) jer mi ni sirena ne radi.U servisu je poprave i radi dok ja ne odem iz servisa...tako funkionise.I imam jos jedan mali problemcic;hauba mi se nakd nece da otvori.Znaci zatrokira i nema sanse da se otvori.Ne znam da je to mozda povezano sa ovim problemem dalj.zakljucavanja jer je i ona na tom modu,znaci i nju otk.-zaklj.
                Eto rapisah se,ko hoce nek cita ko necu i ne mora,inace lijep pozdrav za sve.
                Lijepo je razmjenjivat lijepa iskustva al jebi ga nije lijepo razmjenjivat probleme,al valja brate kad se ne moze kupit novo...
                Pozzz za sve.

Comment

• zverko
                  CBC Senator XXL
                  • 19.08.2005
                  • 7085
                  • BGD
                  • Audi A4

hauba nema veze. to sto zastopa znaci da se sajla rastegla ili je mehanizam za zabravljivanje zakocio pa ga treba podmazati osim ako nije skroz zakazao. a sto se baterije u kljucu tice bice da bi trebalo da se zameni kuciste ili neki od mikro prekidaca koji verovatno ostaje u kratkom spoju pa crpi bateriju.
                  deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• ognjen261270
                    CBC Početnik
                    • 12.08.2009
                    • 9
                    • beograd

Originally posted by vukina
                    Ma nisam nista rijesio.Jos uvijek mi ne radi,a nikad otic do servisa da mi oni vide taj problem.Mada nekako ne vjerujem servisima jer su mi poslabi kad je u pitanju elektornika.Inace proces sinkronizacije imas na vrhu stranice,u mom prvom postu.Znaci bateriju zamjenim,radi besprijekrno nekih 3-4 dana nekad i duze a onda nece vise.Problem je u tome sto brzop prazni bateriju..ne znam razlog,mozda neki kontakt il sto li vec.Inace za Peugeot imam rijeci hvale u smisli motora,udobnosti,karoserije al mu je mana(bar kod mene elektronika) jer mi ni sirena ne radi.U servisu je poprave i radi dok ja ne odem iz servisa...tako funkionise.I imam jos jedan mali problemcic;hauba mi se nakd nece da otvori.Znaci zatrokira i nema sanse da se otvori.Ne znam da je to mozda povezano sa ovim problemem dalj.zakljucavanja jer je i ona na tom modu,znaci i nju otk.-zaklj.
                    Eto rapisah se,ko hoce nek cita ko necu i ne mora,inace lijep pozdrav za sve.
                    Lijepo je razmjenjivat lijepa iskustva al jebi ga nije lijepo razmjenjivat probleme,al valja brate kad se ne moze kupit novo...
                    Pozzz za sve.
                    Hvala,ti imas srece za sirenu meni je crkla i nemoze da se popravi moram da zamenim ablender koji je u komletu sa rucicama auto pilotom itd. a kosta mnogo,a inace sto se tice elektronike mnogo su zajebani pezoi,pogotovo ovi novije generacije a to sto ti se baterija istrosi brzo to je verovatno u samom kljucu.Evo
                    ti ovaj sajt www peugeot central.com registruj se pa ako znas engleski postavi pitanje na forumu mozda ce ti pomoci
                    pozdrav!

Comment

Working...
                    X