Bosna svećice vs NGK - Lada 110 1.5 8v MPI

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • p0peye
    CBC Član
    • 27.10.2006
    • 73
    • BG, SER
    • Lada 110

Bosna svećice vs NGK - Lada 110 1.5 8v MPI

Zdravo forumaši,
    malo sam se dvoumio u kom forumu da postavim pitanje, ali sam zaključio - ovde je pravo mesto

Tačno mogu da zamislim face ljudima kada vide naslov foruma - verovatno pomisle "ovom malom ili nije dobro, ili mu je do za*ebancije..."

Dakle:

Pre par meseci sam menjao ulje u kolima pa rek'o da ljudi u provere i svećice...
    Čovek baci pogled - Bosna.
    Vrti glavom, kaže nisu to baš najbolje svećice za L110, ja se šalim, pitam "a koje su to svećice bolje od Bosne?" -on me zbunjeno gleda - ne zna da li da odgovara...
    Vidim imaju NGK, pitam koliko koštaju - to nije skup deo, a može dosta da znači...
    NGK. Gledamo zajedno u katalog - vidimo koje odgovaraju.
    Pazarim je lepo i njih, ali ih nismo odmah menjali jer je motor bio vruć, pa sam ih stavio sam kasnije.
    E - sad najzanimljiviji deo:
    Čim sam zamenio svećice, primetio sam da motor radi na nižim obrtajima, kao malo nestabilnije.
    U vožnji, gotovo da sam ubeđen da lošije vuče... Kao da ima malo manje snage...
    Da li je moguće da sam dobio kopiju (kupio ih u "kolibriju", imaju urednu nalepnicu uvoznika Mass Company) - ili Lajka jednostavno nije navikla na kvalitet?
    Premišljam se da vratim stare svećice i da vidim ponovo kako ide auto, ali teško da mogu da eksperimentišem tipa "kupi druge pa probaj, pa kupi i Boš pa probaj, pa kupi..."
    Ako je nekome bitno (znam da je bitno u principu, ali kako brojke i slova u nizu retko kome nešto znače) mogu zapisati i modele BOSNA i NGK - ako se neko ko se razume u oznake zainteresuje za temu - pročitaću ih i postovati...
    Pozz
    p0peye
    p.s. - pošto auto ide (i) na gas, čovek je preporučio veću toplotnu vrednost - a ja prihvatio. Auto ide lošije i na benzin i na plin i hladan i zagrejan...
    ++Only a biker knows why a dog sticks his head out of a car window++
  • RANK
    CBC Senator XXL
    • 28.02.2007
    • 1635
    • Beograd
    • FIAT MAREA WEEKEND 1

Re: Bosna svećice vs NGK - Lada 110 1.5 8v MPI

Vidi koja svecica je preporucena od proizvidjaca, pa nju stavi, nemoj eksperimentisati.
    "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• zoranbg
      CBC Senator XXL
      • 23.03.2005
      • 4098
      • Rooster's Hill , Beog
      • Grande Punto 1.2

Re: Bosna svećice vs NGK - Lada 110 1.5 8v MPI

http://www.ngk.de/index.php?id=659&pd=6 ... m=Lada+110

klikni na ovaj link,to su preporucene NGK .. ,pogledaj koji je tvoj motor i to je to.
      Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

Working...
      X