Punto-alarm i kod ključ, nekoliko pitanja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dr_mire
    CBC Veteran
    • 10.01.2007
    • 104
    • Beograd, Banovo BrDo

Punto-alarm i kod ključ, nekoliko pitanja

Ovih dana trebao bi da mi stigne punto 1.9 jtd 2002 god. uvoz iz Italije
    E sada...
    Auto sam kupio na preporuku. Uz auto dobijam samo JEDAN kod ključ, bez kod kartice. Nisam siguran šta da radim.
    Da li da pravim još jedan ključ (cena od 10-12000 din )?
    Šta bi se recimo desilo da izgubim jedini ključ?
    Koji alarm mi preporučujete, do recimo 150 eura (gledao sam prethodne postove i nije mi ništa jasno ) i gde da ga ugradim (ako ima negde na Čukarici, ili gde god)

Puno pitanja, ali verovatno ste već shvatili koliki sam tutu-mrak za kola

Hvala svima na pomoći
    ...za Klein se otuda Edipov kompleks ne fokusira primarno na oca, ili na penis, ili na simbolički falus, ili na pretnju kastracijom. Fokusira se pre na majku i na grudi, koji su dobri objekti ako zadovoljavaju, ili loši objekti ako se odbijaju...
  • crnii
    CBC Član
    • 20.02.2009
    • 11
    • Cacak

Re: Punto-alarm i kod ključ, nekoliko pitanja

Ja sam nailazio na situaciju da auto ima dva kljuca a da ni jedan nije kod.
    Sverceri mangupi narezu obicna dva kljuca koja kostaju neke sitne pare a jedan jedini kod kljuc ubace ispod plastike kucista brave.
    Tako da u svakom momentu ocitava kod, pazi se i tih caka
    U tom slucaju ga palis i sa srafcigerom
    Nemoj da izgubis kljuc
    poz

Comment

• dandy
      CBC Senator XXL
      • 09.12.2005
      • 513
      • Bijeljina-Beograd Medakovic

pa ono realno gledano, i najpametnije je drzati kod negdje u autu, jer ne moze da se izgubi,,,jer to je obicno jedan mali komadic "plastike" koji stoji u nosacu kljuca,i malo ce ko i da ga vidi u kolima da ga prepozna,,,(ima jako fina caka za to,,ali ne ide u javnost),,,sem ako naravno nemas viska 150e da napravis duplikat,i da ga drzis negdje na bezbjednom, ,,
      sad neki ce reci da to nije bezbjedno,,,,ali bezbjednije je nego varijanta da izgubis kljuc negdje u nedodjiji (marfijevi zakoni su tu cesto primjenjivi)

to je samo prijedlog,,,,da ne bi bio pogresno protumacen, jer kod kljuc i nije neki vid zastite posto se relativno lako premostava, i onaj ko je nameracio taj tip auta zasigurno zna da ga se rijesi...

sto se tice alarma, excalibur je dobar, kao i vision, ili enforcer,,,,od skupljih varijanti (od 100e pa na vise) i ukoliko se ozbiljnije upustis u price o tome, vjeruj mi tek onda ti nista nece biti jasno,,,,svako ima dobro i lose misljenje o necemu, a s obzirom da je to komad zbrckanih elektronskih komponenenti, svakava iskustva su moguca i desavalo se sve i svasta, i dobro i lose....
      mada u kombinaciji sa zederom i ovi jeftiniji zavrsavaju posao,,,nema tu puno razlike...i sve je veoma slicno,,,da ne kazem isto,,,
      i ako budemo ponovo razglabali sta lopovi mogu a sta ne,,,otici cemo opet od teme

Comment

• dr_mire
        CBC Veteran
        • 10.01.2007
        • 104
        • Beograd, Banovo BrDo

Hvala na brzim odgovorima

Da li neko ima iskustva sa ALARM SERVISOM ZEDEX na Banovom Brdu? Kod njih Excalibur alarm sa centralnom bravom 130 eura, vredi li to?

Pozdrav
        ...za Klein se otuda Edipov kompleks ne fokusira primarno na oca, ili na penis, ili na simbolički falus, ili na pretnju kastracijom. Fokusira se pre na majku i na grudi, koji su dobri objekti ako zadovoljavaju, ili loši objekti ako se odbijaju...

Comment

• dandy
          CBC Senator XXL
          • 09.12.2005
          • 513

hmmm,,,malo jeftino ako je sa ugradnjom,,,,ali excalibur je ok,,,,u sakom slucaju,,,mada najjeftinija varijanta ex-a je oko 90e, + motori za vrata, oko 5-7e komad (ne govorim o varijantama 200 din na buvljaku) tako da ako je to sa ugradnjom uopste nemoj da razmisljas,,,

Comment

• Delija
            CBC Senator XXL
            • 29.08.2005
            • 310
            • NS
            • plavi auto

Originally posted by dandy
            ...sto se tice alarma, excalibur je dobar, kao i vision, ili enforcer...
            Ti nabrojani su totalno prevazidjeni...

Ako hoces alarm koji radi posao onda uzmes MED, Meta System ili nesto slicno...
            Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...

Comment

• dandy
              CBC Senator XXL
              • 09.12.2005
              • 513

E to je ono o cemu pricam,,,mnogo misljenja, i svako je realno gledano u pravu,,,ali sve je to slicno,,,samo je pitanje sta kome vise odgovara,,,i kakva iskustva ima,,,,a misljenja su podijeljena, i ima na stotine razlicitih varijanti sta valja a sta ne,,,i ako se pokrene ta prica, bojim se da ce kraj biti jako daleko,,,

Comment

• Delija
                CBC Senator XXL
                • 29.08.2005
                • 310
                • NS
                • plavi auto

I to sto kazes

Verovatno je za Punto dovoljna samo lampica koja blinka
                Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...

Comment

• dandy
                  CBC Senator XXL
                  • 09.12.2005
                  • 513

pa ono realno gledano, nije neki auto koji je lopovima mio&drag....ne kazem da je los auto, daleko od toga, ali nisma cuo da su ih nesto krali,,,,oni su vise za vw grupaciju, doduse,,,sad idu i renoi, pezoi, i malo skuplje stvari...
                  ali odosmo do teme,,,

Comment

• crnii
                    CBC Član
                    • 20.02.2009
                    • 11
                    • Cacak

Ako nije doticni pri nekim para zasigurno najbolji vid zastite za male pare je skriveni prekic
                    Ta varijanta kosta 10-20 € i mislim da se solidno pokazala u praksi.
                    Tako nesto ja imam na mom auto za sada kasnije otom potom.

pozdrav

Comment

• milanlaki
                      CBC Član
                      • 28.01.2008
                      • 48
                      • zemun

Kao sto rece Dandy ako se neko nameracio na tvoj auto nece Te spasiti ni najskuplji alarm. Punta sam uzeo pre 3 meseca i jos nisam ugradio alarm, verovatno cu to odraditi ali da se nakanim da odem do nekog servisa. Verovatno cu se opredeliti za neku jeftiniju varijantu jer mi prvenstveno treba zbog centralne i eto mozda da odvrati neke sitne lopove i narkomane da mi ne razbiju staklo i izvuku nesto iz kola - po principu "necemo ovaj ce da pisti, a ovaj pored nema alarm" Mnogi ljudi nece da stave ni blokadu motora da ih ne bi ostavio auto negde na putu zbog alarma, sta mislite o ovome (e ovo se mozda izbegne sa nekim skupljim sistemom, mozda i gresim?)

Comment

• dr_mire
                        CBC Veteran
                        • 10.01.2007
                        • 104
                        • Beograd, Banovo BrDo

Ugradio sam alarm EXCALIBUR za 120 eura, ima unutrašnje senzore pokreta, dobio pisanu garanciju, izgleda ok
                        Servis je ZEDEX, na Banovom Brdu iznad pijace (Pere Todorovića 21), Telefon: 011 354 5068
                        Imaju moju preporuku

Pozdrav

Comment

Working...
                        X