negde je naprsla kutija i ulazi voda, pa bih da skinem, da sredim... jel radio ovo neko??
skidanje maglenke na 406-ici
Collapse
X
-
Re: skidanje maglenke na 406-ici
negde je naprsla kutija i ulazi voda, pa bih da skinem, da sredim... jel radio ovo neko??
Tip je samo delimicno odvojio neku plastiku bas ispod maglenke, i samo to. Odšrafio je maglenku i skinuo je... Kasnije se namucio da stavi novu jer ima malo mesta za Torx gedore mislim.
Što se tiče lepljenja, tip je preporučio nekoga u gradu, upravo da se dobro zadihtuje, da ne ulazi voda i kondenzat.
Požarevac.
-
-
Najlakse ce ti biti da skines tocak i prednju polovinu plasticnog podkrila. Sama maglenka ima tri srafa jedan odozdo na braniku i dva na gornjem delu maglenke koji se srafe u zabice koje su stavljene na branik.Peugeot klub Srbija
Marketing Manager
Comment
-
-
Maglenka se skida prema uputstvu tako sto se skida branik.To je meni jako komplikovano.
Ja sam skidao tako sto sam skinuo prednju donju zasitnu.Onda plastiku odozdole ispod branika na onoj strani gde se skida
maglenka.Sve to mora odozdo da se radi , znaci kanal ili dizalica.
Onda je dostupna maglenka . Ona ima dva srafa dole jedan gore .Dole se lako skine ali gore je zvezdasti imbus i nevidi se
direktno pa je tesko napipati sraf.Kada se odsrafe sva tri srafa maglenka se onda moze lagano izvuci.
Kabl od nje se naravno isto odkaci.
pa puno srece . ...
Jel ima negde da se prodaju samo stakla za maglenke ?
Comment
-
-
ne verujem... ne isplati im se...
a ima i laksi nacin, pricao sam sa majstorom... dignes dizalicom prednji tocak, skines ga, onda skines plasticni blatobran, i imas prilaz maglenki... samo sto moras i onaj sraf da odvrnes, koji je na donjem delu branika...pola h posla...
Comment
-
-
^
Majstor koga sam gledao uopšte nije skidao prednji točak, samo je (iz kanala) oslobodio taj mali blatobran i povukao ga unazad, ka točku. Naravno, da je točak bio skinut, prilaz maglenki bi bio daleko povoljniji, jer bi taj branik mogao da ode više unazad.
E sad, zbog točka koji nije skinut, nije mogao lako da vrati onaj "treći" šraf maglenke baš tako brzo.
Dakle, ipak je skidanje točka poželjno. Bolje se vidi šta se radi...
Comment
-
Comment