Emulator problem za gas/dizne, hocu da ga prepravim...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • NpN
    CBC Veteran
    • 09.10.2007
    • 168
    • Novi Sad

Emulator problem za gas/dizne, hocu da ga prepravim...

Elem, desilo se u ovoj temi http://www.cbc.rs/forum/viewtopic.php?f=339&t=36843 da se deilo to sto se desilo, e sad, posle nekog vremena otkaze jos jedan relej, pa neki dan jos jedan, ili jedan od ta dva, nisam otvarao, mrzi me da se cimam.
    Sta mi pade na pamet?
    Pitanje je koliko vas ovde moze da mi pomogne oko ovoga...

Moram napomenuti da mi je najlakse da narucim i zamenim sva 4 releja, to je najmanji problem.
    Ono sto mene interesuje je koji naponi idu na dizne? U autodati pise da je otpor ~14 ohm, a za napone ne pise nista...

E, ja hocu da izbegnem releje i zabacim neke tranzistore u emulator, ono sto mene, ne brine, nego sam razmisljao i o tome, koliko ce na dizne ili performanse uticati pad napona na pn spoju?
    Pretpostavljam da na dizne ne ide sav, vec kontrolisan napon sa ecu-a, ako je to slucaj, koliko moze da smeta pad od 0.7V?

Lakse mi da ubacim tranzistore umesto releja, bar znam da se nece zaprljati vremenom...

Sta mislite o ovome?
  • nemanya
    CBC Veteran
    • 29.03.2008
    • 199
    • Beograd

Re: Emulator problem za gas/dizne, hocu da ga prepravim...

Pad napona je veći na mehaničkim kontaktima i podložan je promeni usled trošenja kontakata i njihovog kvaliteta.
    "..da ima karburator,ja bih znao da ga ... produvam. Al' ova elektrika,sve neke dizne i koješta..ki da teraš šporet.."

Comment

• DJKARELI74
      CBC Član
      • 09.06.2009
      • 10
      • POZAREVAC
      • citroen

Re: Emulator problem za gas/dizne, hocu da ga prepravim...

Upotrebi MOSFETtranzistore oni imaji pad 0,1 v i brze se otvaraju a tu je napon 12v

Comment

Working...
      X