Posto na mom autu (ford probe mkII) nema sata,a navikao sam se na njega,interesuje me da li je moguce prebaciti displej sa satom i datumom sa npr. opel corse/astre jer mi po dimenzijama odgovara.Glavno pitanje je da li je taj displej samo displej ili ima u sebi i "comp" da se tako izrazim odnosno da li je dovoljno dovesti samo struju do displeja i on da radi samostalno ili je zavistan od glavnog procesora u autu.Molio bih vas da mi ne spominjete sat sa cd plejera ili ona kineska resenja na baterije.Moze i neki univerzalni ako neko zna gde ima da se kupi ali da bude funkcionalan kao fabricki odnosno da reaguje na paljenje svetla.Hvala
ugradnja displeja sa satom
Collapse
X
-
Re: ugradnja displeja sa satom
Ja sam stavio NTC od 4,7K Oma,ali kao sto sam napisao tamo,"laze" za oko 2 stepena.Novi originalni senzor je oko 10e u Total-u,a polovan na otpadu je kolega uzeo za 300 dinaraKad kupujes taj sat obrati paznju da displej bude podeljen na tri dela jer ima i onih sa dva dela koji ne pokazuju temperaturu mada posto si imao Astru,to vec sigurno znas.
Comment
-
-
Izvinjavam se ako je tema malo zastarela, mozda nekom pomogne...
Sat od Astre/Corse ima 12-pinski konektor, treba mu dovesti stalni + (crvena zica), + posle kontakta (crna zica) i masu 9braon zica), za napajanje. Senzor za temperaturu se povezuje na plavu i plavo-belu zicu. Ovako povezan, prikazivace podatke tek nakon davanja kontakta.
Jedino ne znam kako da povezem da se svetlo prigusi nakon paljenja farova, ako ta opcija uopste postoji? Ako sam dobro shvatio, +12V sa prekidaca svetla na sivo-zelenu zicu (pin12)?
Comment
-
-
Originally posted by GTXPIN 1=stalni plus(memorija)
PIN 3=masa
PIN 5=plus od brave(ja ga imam na upaljacu pa sam ga odatle uzeo)
PIN 12=plus od svetla-pozicije(da bi se smanjilo osvetljenje displeja nocu)
Comment
-
Comment