Astra G - ventilator za hladnjak

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Delija
    CBC Senator XXL
    • 29.08.2005
    • 310
    • NS
    • plavi auto

Astra G - ventilator za hladnjak

Primetio sam sada, posle nesto duze voznje (150km), sasvim slucajno, da mi se ventilator hladnjaka ukljuci kada "dam kontakt", a iskljuci kada izvadim kljuc. Temperatura po pokazivacu je nesto visa od 90 stepeni (sredina skale) - recimo neka 92 stepena.

Da li je to normalno ili...?

Na glupom jugu je ventilator ostajao da radi jos neko vreme...
    Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
  • shvexoman
    CBC Član
    • 03.04.2009
    • 57
    • Smederevo

Re: Astra G - ventilator za hladnjak

Ja mislim da tako i treba jer termodavac salje struju do ventilatora , ako je temperatura preko 88c on propusta struju, kad je temp ispod ne propusta. Kod tebe je to ocigledno zavisno od kontakta , kod mene na audiju i kad iskljucim kontakt vent. radi idalje dok ne rashladi. Mislim da nemas razloga za brigu

Comment

• Delija
      CBC Senator XXL
      • 29.08.2005
      • 310
      • NS
      • plavi auto

Bas taj deo oko kontakta mi je u stvari sporan, tj. zanima me da li to tako treba na Astri ili je neko tu nesto "budzio". I na jugicu mi je bilo tako kao sto je kod tebe.

Kad malo razmislim na tu temu, nekako mi je i cudno da ventilator bilo sta moze da ohladi ako ne cirkulise tecnost kroz sistem, tj. ohladice najvecim delom tecnost koja se nalazi u hladnjaku, dok je efekat na ostatak sistema marginalan i mozda malo dolazi do izrazaja tek pokretanjem motora. Ne znam koliki (procentualno u odnos na ukupnu kolicinu) deo tecnosti se nalazi u hladnjaku.
      Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...

Comment

• shvexoman
        CBC Član
        • 03.04.2009
        • 57
        • Smederevo

pa termodavac za ventilator je uglavnom na hladnjaku tako da je dovoljno da rashladi tecnost koja je u hladnjaku da bi zatvorio strujno kolo. Nemas ti tu nikakav razlog da brines.

Comment

Working...
        X