Zastita vozila od kradje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ToNcA
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2006
    • 868
    • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
    • Mazda 6 2.0d

Zastita vozila od kradje

Posto u poslednje vreme slusam sve vise o tome da se Renault modeli sa karticama masovno kradu razmisljam o nekom od sistema zastite.
    Cuo sam da neko u BG-u radi zastitu promenom prikljucka za dijagnostiku automobila (preko koga lopovi i "napadaju" automobil). Da li je neko cuo nesto o tome ili jos bolje da li zna ko to radi?
    Renault nudi fabricki alarm ali su po meni ti sistemi zastite najnepouzdaniji iz prostog razloga sto se prodaju u celom svetu pa su i najmasovniji pa tako i najpodlozniji otvaranju.

Inace se ne sekiram prebvise jer je auto kasko osiguran ali ipak ne bih da ostanem bez njega jer je za sada u "fabrickom" stanju.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...
  • mupe
    CBC Senator XXL
    • 05.10.2006
    • 822
    • bg
    • Laguna 3 GT 2.0T 205

Re: Zastita vozila od kradje

Kada sam ugrađivao alarm, nekoliko alarm servisa mi je nudilo premeštanje obd konektora ili ugradnju adaptera... Raspitaj se kod njih. Ja sam to na kraju uradio sam, nekako mi je najpouzdanije.

Comment

• ToNcA
      CBC Senator XXL
      • 31.01.2006
      • 868
      • Mazda 6 2.0d

Slazem se da je to najpouzdanije ali ja bas ne bih da cackam ono sto mi nije za cackanje

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• dandy
        CBC Senator XXL
        • 09.12.2005
        • 513
        • Bijeljina-Beograd Medakovic

Pa onda uradi blokadu sistema elektrike, ili postavi elektromagnetne ventile za gorivo negdje gdje je bog zaboravio da gleda i to ti je najsigurnije rjesenje, a aktivacija da ide preko recimo 2 redna prekidaca +alarm, i tako je sansa jako mala da provale

Comment

• ToNcA
          CBC Senator XXL
          • 31.01.2006
          • 868
          • Mazda 6 2.0d

Sorry ako se nismo razumeli mene vise interesuje gde mogu nesto da uradim (na primer izmestanje konektora za dijagnostiku ili njegovu zamenu) nego sta...

Comment

• somi_kac
            CBC Senator XXL
            • 03.04.2009
            • 796
            • Kać

Ja sam cuo da ima kod nas sistem pracenja auta i placa se 750 dinara mesecno. E, sada, da li je isplativo ...
            OPEL Astra 1.6i
            OPEL Kadett 1.6
            ŠKODA Favorit

Comment

• Cherokee_NS
              CBC Senator XXL
              • 08.02.2009
              • 802
              • Novi Sad

Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• ToNcA
                CBC Senator XXL
                • 31.01.2006
                • 868
                • Mazda 6 2.0d

Pracenje auta bas i nije neka zastita. Na zalost imamo primer i ovde na CBC-u...

@Cherokee_NS

Bas sam na ovaj OBD blokator i mislio samo ako neko zna gde moze u BG-u to da se odradi (ili jos bolje ako neko od forumasa to radi) jer da potezem do Uzica malo mi je daleko...

Comment

• Cherokee_NS
                  CBC Senator XXL
                  • 08.02.2009
                  • 802
                  • Novi Sad

Skroz slucajno sam izbunario link, ako kojim slucajem nadjem za BG ja cu link ili nesto pustiti ovde....

Comment

• Cherokee_NS
                    CBC Senator XXL
                    • 08.02.2009
                    • 802
                    • Novi Sad

Ako je ovo jos uvek aktuelno ... Copy/paste sa jednog foruma:
                    Ja sam danas ugradio drugi konektor za konekciju i dobio sam odgovarajuci prelaz na originalni OBD koji ti stoji kod kuce. Novi konekor ima 9 pinova, a sa obzirom da se koristi 7, jako je tesko u momentima kradje naci pravu kombinaciju pinova. BTW raspored zica se moze uraditi po zelji. Lemi se na licu mesta, u kolima, tako da nije posao za nekog prirucnog elektricara jer ima dosta plastike. Meni su ugradili DB9 konektor (standardni serial od PC-a), sto i nije najsrecnije resenje, ali niko ti ne brani da doneses neki svoj par musko-zenski konektor i da se tako napravi prelaz.
                    AutoElektricar Vidoje, Uciteljsko naselje, cena je 60EUR-a. Moj utisak o uradjenoj instalacije je makimalno profi.

Comment

• Markoos
                      CBC Početnik
                      • 27.08.2008
                      • 9
                      • Obrenovac

Originally posted by ToNcA
                      Posto u poslednje vreme slusam sve vise o tome da se Renault modeli sa karticama masovno kradu razmisljam o nekom od sistema zastite.
                      Cuo sam da neko u BG-u radi zastitu promenom prikljucka za dijagnostiku automobila (preko koga lopovi i "napadaju" automobil). Da li je neko cuo nesto o tome ili jos bolje da li zna ko to radi?
                      Renault nudi fabricki alarm ali su po meni ti sistemi zastite najnepouzdaniji iz prostog razloga sto se prodaju u celom svetu pa su i najmasovniji pa tako i najpodlozniji otvaranju.

Inace se ne sekiram prebvise jer je auto kasko osiguran ali ipak ne bih da ostanem bez njega jer je za sada u "fabrickom" stanju.
                      Da li ovo važi za sve Renault modele sa karticom ili samo za one do 2007 pošto sam čuo da je nešto promenjeno kod Megana novije generacije (Ne ovaj novi već restilizovani Megan II) od 2007 do 2009.

Pozdrav,

Comment

Working...
                      X