Stilo Sijalica kratkog svetla

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dejand82
    CBC Član
    • 30.05.2009
    • 14
    • Sremska Mitrovica

Stilo Sijalica kratkog svetla

Pozdrav,

sijalica kratkog svetla pregorela 3 puta za godinu dana, uvek na levom faru... Na desnom jos nijednom! Jel ima neko neka iskustva ili ja kupujem toliko lose sijalice??
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Re: Stilo Sijalica kratkog svetla

Ono što ja radim da bih produžio vek sijalicama je :
    -kupujem u radnji, od proverenog prodavca i proizvođača (osram )
    -navikao sam se da ne gasim ni ne palim auto sa uključenim farovima, to im je smrt
    -danju kad sijam na otvorenom, štedim kratka tako što koristim maglenke, u istom su faru, efekat je isti
    -držim konektor koji dovodi struju na sijalicu max čistim,i stopice moraju da stežu kontakte na sijalicama,ništa labavo
    ...
    i pored toga, sijalice crkavaju,kao da su im prekidač ugradili na određen broj sati.
    Treba izvaditi sijalicu iz nekog starog japanca, često nadžive auto, jedino, da se ne zavaravamo, ne sijaju ni blizu ovim savremenim...
    Naravno, voda ili kondenzacija ne sme postojati u faru.
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• dejand82
      CBC Član
      • 30.05.2009
      • 14
      • Sremska Mitrovica

Originally posted by comi 1342
      U desnom faru je još uvek sijalica koja je stigla iz Italije. Uzeo sam u AP sportu sijalicu (druga prodavnica i proizvođač). Preko vikenda sam imao problema sa akumulatorom, pa je možda i to dovelo do toga. Sad je nov aku i nova sijalica pa ćemo videti.

-navikao sam se da ne gasim ni ne palim auto sa uključenim farovima, to im je smrt
      Ovo je kod mene prouzrokovalo pregorevanje bar dva puta. U RS ponekad zaboravim da sam ostavio upaljena svetla po danu pa mi se desilo da upalim tako. A nisam znao da ima uticaja i gašenje vozila pod svetlima.

Comment

• dejand82
        CBC Član
        • 30.05.2009
        • 14
        • Sremska Mitrovica

danas sam stavio Osram (navodno originalni rezervni deo)

Comment

• Keketarac
          CBC Senator XXL
          • 01.09.2007
          • 588
          • Novi Sad
          • Seat Ibiza 1.2 TSI

Probaj Tungsram ako nadjes negde, meni su se pokazale vrlo dobro, a povoljnije su od Osrama.

Comment

• eee
            CBC Početnik
            • 17.03.2008
            • 3
            • Beograd

Imao sam i ja taj problem, samo kod mene su crkavale i na levom i na desnom. K'o pilici . Stavljao sam osram i narva i ni jedne nisu izdrzale duze od dva meseca. Izvezbao sam se dovoljno u menjanju da mi za desni far ne treba vise od 2 minuta da promenim. Boca za vodu mi nije pricvrscena vise srafom, drzi se samo na matici - radi brzine pristupa sijalici .

Sad imam Philips i do sad jos uvek dobro rade, vozim vec dva meseca i jos nisu otkazale. Tako da ako izdrze jos mesec dana - puna kapa . Salim se, valjda cu sa ovima biti bolje srece jer Philips su bile na autu kad sam ga uvezao, al' ja ih bacio zbog nightbraker-a (prvi mi crkao posle 10 dana drugi posle dva meseca). A radile . Ove sto sam uzeo se prodaju na eko pumpama (oko 850 dinara su)

Comment

• dejand82
              CBC Član
              • 30.05.2009
              • 14
              • Sremska Mitrovica

E svaka cast za ovaj post! Juce sam skinuo sa neta tipove nekih sijalica ali sad opet moram razmisliti da li se isplati. Mozda zaista nije problem u kvalitetu. Ovo su sijalice koje imaju nesto bolje karakteristike:

H7 Osram Night Breaker +90% 12V 55W
              H7 Ring Xenon Max + 90% 12v 55w
              H7 Philips X-treme Power +80%
              H7 Osram Silverstar 50%

Kao sto sam vec pomenuo, stavio sam (navodno) original osram sijalicu pa cu videti da li ce joj vek trajanja biti nesto duzi... Ako bude radila razmislicu da ubacim neke od gore pomenutih.

Comment

• Keketarac
                CBC Senator XXL
                • 01.09.2007
                • 588
                • Novi Sad
                • Seat Ibiza 1.2 TSI

Sto je veci +%, to je kraci vek trajanja sijalice. Navodno su Silverstar kompromis trajnosti, cene i performansi.

Na kadetu sam imao fabricku Osram sijalicu 14 godina, i stradala je u sudaru
                Na Loganu fabricku Osram je pregoreo posle 2 godine.

Comment

• dejand82
                  CBC Član
                  • 30.05.2009
                  • 14
                  • Sremska Mitrovica

Mene je jedino zanimalo da li je u pitanju nesto sa instalacijom s obzirom da desni far funkcionise od kako je auto dosao u Srbiju (ako ga sad ne ureknem), a na levom se konstantno javlja problem.

Comment

Working...
                  X