"kalemljenje" xenon-a

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ciklon
    CBC Senator XXL
    • 11.08.2008
    • 362
    • Beograd

"kalemljenje" xenon-a

Imam jednu nedoumicu, da li može da se nekako "nakalemi" xenon kit H1 koji bi išao za dugo svetlo a već imam na autu instaliran xenon kit za kratko svetlo i shodno tome sva instalacija iz fara je povezana sa tim, postojećim, xenon kitom???
    Da li je tu potrebno da se menja samo halogena sijalica sa xenon sijalicom ili je potreban ceo kit ( dakle, xenon sijalica + balasti ) i u tom slučaju kako to povezati?
    U pitanju je Calibra, dugo i kratko su H1 sijalice i već postojeći xenon kit na kratkom...
    ponika marke ROG :-)
  • Keketarac
    CBC Senator XXL
    • 01.09.2007
    • 588
    • Novi Sad
    • Seat Ibiza 1.2 TSI

Re: "kalemljenje" xenon-a

Svaka sijalica mora da ima svoj balast, a ostalo zavisi od kablova, to ce ti neko od elektricara najbolje reci.
    Upitno je koliko je zdravo za ksenon da bude na dugom zbog pali-gasi....

Comment

• ciklon
      CBC Senator XXL
      • 11.08.2008
      • 362
      • Beograd

Sada sam malo bolje zagledao far, u principu idu dva seta a najveća je muka prići instalaciji i prespojiti. Pošto sam sam ugrađivao prvi set, imam ideju kako bi trebao i taj drugi za dugo svetlo.
      Sve u svemu, posle malo razmišljanja uz hladno pivo, ideja se sama rodila!
      Mada, ruku na srce, Calibri ne trebaju xenoni na dugim svetlima jer su dobro odrađena za razliku od kratkih.
      ponika marke ROG :-)

Comment

• dandy
        CBC Senator XXL
        • 09.12.2005
        • 513
        • Bijeljina-Beograd Medakovic

i obavezno ostavi kratka svjetla da rade i sa dugima zajedno da ne dodjes u situaciju da zmirka kad se prebacuje dugo/kratko, moze da bude kobno
        to preko diode ili releja prikaci

Comment

Working...
        X