Memorija omiljenih radio stanica se resetuje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jeremycod
    CBC Početnik
    • 24.06.2009
    • 3
    • Beograd

Memorija omiljenih radio stanica se resetuje

Pre neki dan sam kupio CD player Pioneer DEH-2100UB i ugradio ga u Opel zafiru povezivanjem preko ISO konektora. Sve radi kako treba, ali prilikom ugradnje primetio sam da ISO konektor ne prosledjuje struju prema radiju kada je kljuc izvadjen iz brave, a samim tim i radio ne radi. Meni ovo i ne predstavlja problem, ali mi je problem to sto kad izvadim kljuc iz brave obrise se i memorija radija, tj. izgubim sve omiljene radio stanice koje sam sacuvao.
    Zar ne bi trebalo svaki radio uredjaj da cuva ovu memoriju bez obzira sto nema konstantno napajanje ili je to sasvim uobicajeno?

Hvala na odgovoru.
  • Arsa
    CBC Senator XXL
    • 25.09.2007
    • 345
    • Nis
    • MBw210, BMW e32

Re: Memorija omiljenih radio stanica se resetuje

Ne cuva ni jedan, moras da imas stalnu struju!

Comment

• jeremycod
      CBC Početnik
      • 24.06.2009
      • 3
      • Beograd

Hvala Arso. Znaci moram da prespojim onaj ISO konektor i dovedem na njega stalnu struju da bih to imao. Malo mi je bezveze da je to tako fabricki napravljeno. Mora da postoji neki razlog zasto je to tako?

Comment

• dulegolub
        CBC Član
        • 04.12.2007
        • 45
        • Beograd, Voždovac

Slično se i meni dešavalo. Iste marke i kola i muzike samo drugi modeli.
        Trebalo bi da je ostavljeno da možeš da prespojiš žice (kulturno naravno, bez seckanja i uvijanja i slično)
        U svakom slučaju pogledaj uputstvo (baš za tvoj model) i 4. stranu i biće ti jasnije
        http://docs.pioneer.eu/Manuals/DEH_2100 ... etPDF.ashx
        Slika gore levo objašnjava.
        Bitno je samo da skontaš gde ti treba stalna struja a gde ona koje ima samo kad se da kontakt.

U svakom slučaju može da radi kako treba, tj. da svira i bez ključa u bravi i da stanice ostaju na istim brojevima.

Comment

• jeremycod
          CBC Početnik
          • 24.06.2009
          • 3
          • Beograd

Originally posted by dulegolub
          Slično se i meni dešavalo. Iste marke i kola i muzike samo drugi modeli.
          Trebalo bi da je ostavljeno da možeš da prespojiš žice (kulturno naravno, bez seckanja i uvijanja i slično)
          U svakom slučaju pogledaj uputstvo (baš za tvoj model) i 4. stranu i biće ti jasnije
          http://docs.pioneer.eu/Manuals/DEH_2100 ... etPDF.ashx
          Slika gore levo objašnjava.
          Bitno je samo da skontaš gde ti treba stalna struja a gde ona koje ima samo kad se da kontakt.

U svakom slučaju može da radi kako treba, tj. da svira i bez ključa u bravi i da stanice ostaju na istim brojevima.
          Hvala Dule.

Mislim da bi ovo moglo da resi problem. Vidim da na ovoj semi ima jedan konektor koji treba da ide na stalni izvor napajanja. Na radiju je bilo nekoliko kablova koji su imali izvod van ISO konektora. Pretpostavljam da su to ovi na ovoj semi, ali nisam siguran da li na kolima ima nekih dodatnih kablova, a da ne mora nesto da se sece. Probacu sutra da resim ovo.

Comment

• Arsa
            CBC Senator XXL
            • 25.09.2007
            • 345
            • Nis
            • MBw210, BMW e32

Ako nisi siguran, nemoj sam da spajas nista, ne verujem da ce ti majstor naplatiti, to je posao od dva minuta!

Comment

• milannik
              CBC Senator XXL
              • 23.12.2004
              • 1455
              • Niš

Da uletim i ja. Imam pionira deh 2020, i desava mi se da sa vremena na vreme (na nedelju-dve, mesec dana, nema pravila) radio pogubi svu memoriju, stanice i gde je stao cd. Da li je mozda problem sa uredjajem ili mi mozda auto povuce previse struje povremeno?

Comment

• NESA G
                CBC Član
                • 16.05.2009
                • 47
                • beograd

Originally posted by jeremycod
                Pre neki dan sam kupio CD player Pioneer DEH-2100UB i ugradio ga u Opel zafiru povezivanjem preko ISO konektora. Sve radi kako treba, ali prilikom ugradnje primetio sam da ISO konektor ne prosledjuje struju prema radiju kada je kljuc izvadjen iz brave, a samim tim i radio ne radi. Meni ovo i ne predstavlja problem, ali mi je problem to sto kad izvadim kljuc iz brave obrise se i memorija radija, tj. izgubim sve omiljene radio stanice koje sam sacuvao.
                Zar ne bi trebalo svaki radio uredjaj da cuva ovu memoriju bez obzira sto nema konstantno napajanje ili je to sasvim uobicajeno?

Hvala na odgovoru.
                jako je prosta stvar ... postoje dve zice iz cd-a zuta i crvena i ine reba da budu spojene pre konektora ka konektoru iz auta....poz
                i ja bi vozio pocasni krug ali nikako da dodjem na red

Comment

• ELHIBRID-UE
                  CBC Član
                  • 06.07.2009
                  • 19
                  • Uzice

Crvena i zuta sa pionira na +12v auta, i resen problem.

Comment

Working...
                  X