Pezo 206 gasenje farova!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kele
    CBC Član
    • 20.08.2007
    • 95
    • Sonta

Pezo 206 gasenje farova!

Interesuje me da li postoji neki nacin da kada ugasim motor ,da se gase i farovi.Citao sam da noviji modeli to imaju.Moj pezo je 1999 godiste,i malo mi je cudno da mu svetla i dalje svetle iako se izvuce kljuc iz brave.Doduse, svira kada su svetla upaljena a motor ugasen i otvorena vrata,ali zbog ovog novog zakona o saobracaju bojim se da cu zaboraviti upaliti svetla kada krecem.Na kraju krajeva pomogla bi i elektricna sema ovog vozila da se napravi neka prepravka!
  • npero
    CBC Član
    • 17.02.2008
    • 50
    • SU

Re: Pezo 206 gasenje farova!

Ne znam tacno za 99 godiste da li ima BSI ili nema tj. da li sa ablendera ide klasicno ozicenje ili je busom preko BSI-a ako je preko busa povezano onda samo na dijagnostiku i da se aktivira ta opcija.
    2003-2004 godistu prijatelju preko dijagnostike aktivirao opciju dnevnih svetala cim upali auto pale mu se kratka svetla pri cemu kad je ablender na 0 moze rade mu kratka i moze da ablenduje ne moze da prebaci na duga dnevna svetla, prvi polozaj na ablenderu pale mu se samo pozicije ko i pre a drugi polozaj pale se kratka i moze da prebaci na duga kao i pre, naravno ako je ablender na plozaju 0 cim ugasi auto gase se svetla.
    Jedino sto nisi mogli da mu odradimo je tempomat posto motorni racunar nema podrsku tu opciju.

Ako je klasicno povezivanje jedan rele zica sa alternator na spulnu da ukopi kad pocne da puni kontakti na kratko svetlo ili sta ce vec biti obavezno i gotovo.

Comment

• djukic
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2005
      • 2526
      • Beograd

206 1999 nema BSI, to je tek dolazi kasnije koliko znam. Znaci ostaje ova opcija sa alternatora.
      Mene zanima ta opcija sa alternatora, s kog izvoda alternatora skinem + za relej?
      https://t.me/pump_upp

Comment

• npero
        CBC Član
        • 17.02.2008
        • 50
        • SU

Na starijim vozilima tipa jugo,... plus za rele sam uzimao sa pobude tj. sa istog izvoda gde ide kontrolna sijalica. Posto na tom izvodu je pojavi plus kad krene da puni, sad za ove novije alternatore kako je to reseno nemam pojma. Posto je tamo na instrument tabli kontrolna sijalica sa druge strane spojena isto na plus i kad alternator ne radi sijalica svetli a kada radi pojavi se plus posto je isti potencijal na sijalcii sijalica se gasi, a treba obrnuto pa samo rele drugu stranu spojim na minus.
        Kod mene je ovako prolazilo sad dal ima neki negativnih efekata na alternator punjenje nemam pojma radi ovako za sad.

Comment

• CrniBranko
          CBC Član
          • 08.04.2009
          • 30
          • Beograd

Ako ne zelis da cackas oko toga, sacekaj da se uvede novi zakon i onda ce ti se pojaviti majstori koji to rade za 20 evra. Bar je u CG bilo tako. Ako ti se zuri, mogu ti dati broj covjeka koji je meni na 406-ici prikopco prednje maglenke na prekidac za zadnje za 2500. Inace nije neki "priuceni", radi elektriku samo na francuzima. Vjerovatno bi cijena bila slicna jer je i meni ugradjivo neki dio bez kog to ne funkcionise .

Comment

• dandy
            CBC Senator XXL
            • 09.12.2005
            • 513
            • Bijeljina-Beograd Medakovic

drugar iskreno malo si preskupo platio ugradnju jednog releja,,,ali sta je tu je...

isti je sistem kod vecine automobila, svi alternatori imaju neki vid pobude samo je to negdje slabije jegdje jace izrazeno, kod nekih je toliko mala struaj pobude da se i ne registiruje recimo probnom lampom, ali dovoljjno da okine relej.
            i samo je potrebno tim relejomregulisati prekid struje koja dolazi na prekidac ili ga prekmostiti zavisno dotoga sta se zeli postici

Comment

• CrniBranko
              CBC Član
              • 08.04.2009
              • 30
              • Beograd

Mozda je skupo ali sta mogu. Niko koga znam nije znao to da mi uradi, pa sam otiso kod elektricara koji radi samo pezoa. U sustini zato je i bilo skupo. Ali ja ne zalim da platim ako znam da ce uarditi kako treba.

Comment

• kele
                CBC Član
                • 20.08.2007
                • 95
                • Sonta

Gde mogu kupiti rele 12V,a da salju postom?

Comment

• npero
                  CBC Član
                  • 17.02.2008
                  • 50
                  • SU

Koje godiste je Pezo ? Juce sam na 2000g aktivirao paljenje svetla kad se upali motor, samo treba u BSI da se aktivira opcija ako ima BSI. Znaci svi koji imaju BSI vecina modela PSA od 99-2000 pa na dalje ne treba nista da se radi na instalaciji samo softverksi da se ukljuce dnevna svetla.

Rele 12V kupi u bilo kojoj prodavnici auto delova ako ti treba auto rele, a bilo koji drugi 12v rele kod ovih koji prodaju elektroniku a vecina njih i salje sad da ne reklamiram nikog.

Edit: Nisma video 99 mozda moze mozda ne moze broj sasije pa se moze pogledati dal ima BSI.

Comment

• kele
                    CBC Član
                    • 20.08.2007
                    • 95
                    • Sonta

Moja 206-ica nema BSI,ali sam sam ugradio rele i sad je O.K.Inace rele sam platio 200 din.

Comment

• npero
                      CBC Član
                      • 17.02.2008
                      • 50
                      • SU

To je to od 100-300din gde ubodes i koji je proizvodjac.

Comment

• kele
                        CBC Član
                        • 20.08.2007
                        • 95
                        • Sonta

JBT, izgleda da moj pezo ima BSi!
                        Jel on mozda stoji ispod osiguraca ispod volana?

Comment

• npero
                          CBC Član
                          • 17.02.2008
                          • 50
                          • SU

Posalji mi kao privatnu poruku broj sasije pa cemo da pogledamo u katalogu sta kazu.
                          BSI stoji ispod volana i lici na kutiju osiguraca tj. idu osiguraci u njega mada sa ove slike cini mi se da je ovo samo obicna kutija sa osiguracima da je model bez BSI ali broj sasije resava sve nedoumice.
                          Nedavno sam ukljucivao svetla na 206 2000g imao je BSI moglo je da se odradi.

Comment

Working...
                          X