GM ili BOSCH, u oznaci treba da bude 7 toplotna vrednost, ne znam sad tačnu oznaku napamet.
I da budu jednokrake.
Provera zazora i stanja svećica na svakih 10.000 km.
Važi za 13S i C13NZ motor.
Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...
ma to je sve ok,znam ja sve to ja na svakih 10 000 km menjam sveecice i filter za vazduh!!!
nego me zanima koje su svecice bolje ngk ili gm?
sta je bolje da kupim za 1.3s motor!!!
kad smo kod te vrednosti za svecice jer bi mogo da mi kazes koja je tacno oznaka!!
Ngk definitivno,tip za taj 1.3 bi trebao biti BPR6ES.
Zasto na 10000 menjas svecice,jel zbog plina il sta?Pitam jer ja na corsi B 1.0 12v vec 50000km imam ngk BPR6EK I ko nove su,tati buba 1.2 '75 isto ngk 40000km.Po specifikaciji ngk se menjaju na 100000km il na ?paljenja,zaboravio sam.
Najvaznije,da bi se odusevio NGK svecicama kupi original a ne turkish jer znam jednog od turcina sto ih kopiraju i mogu ti reci kopiraju ih majstorski a nasi prodavci zbog niske cene ih obozavaju.
Isto ti je, drugar je u isto vreme uzeo GM a ja NGK sa V zarezom, ni on ni ja nismo videli nikakva poboljsanja po pitanju potrosnje i elasticnsti i sl, obojica imamo istu potrosnju plina... Promenu sam osetio prethodnom zamenom kablova u smislu boljeg lera, bili su losi konektori za svecice.
Svecice kod kadeta na 30 000 najranije je zamena normalnih svecica pod uslovom da su lose ako nisu teraj dalje. Zamena iridijumskih na 100 000km.
Zasto na 10000 menjas svecice,jel zbog plina il sta?Pitam jer ja na corsi B 1.0 12v vec 50000km imam ngk BPR6EK I ko nove su,tati buba 1.2 '75 isto ngk 40000km.Po specifikaciji ngk se menjaju na 100000km il na ?paljenja,zaboravio sam.
Te što se menjaju na 100K nisu te koje si ti stavio. Ja imam 50 godina i u mraku izgledam isto kao kad sam imao 20 ali nije isto što bi pokazao svaki test trčanja na 50 metara, izdanuo bih Kad ti izolator od svećice ode u stublinu i napravi pičvajz shvatićeš zašto se svećica menja posle odredjene kilometraže a to nije 50K....
Ovo nisam pisao zbog tebe nego zbog drugih da te ne bi slušali.
Definitivno su dobre i jedne i druge...bitno da budu ORGINALNE!!!vozio sam na plinu GM i NGK ..nisam primetio razliku.a normalno da sam ih menjao na 30k.uz to da dodam da je GM svecica ustvari BOSCH koji ih pravi po narudzbini sa oznakom vec navedene.(informacija direktno iz fabrike bar dok se bosch radio u nemackoj)POZDRAV ZA EKIPU
Comment