peugeot 406 ne radi sirena

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ognjen261270
    CBC Početnik
    • 12.08.2009
    • 9
    • beograd

peugeot 406 ne radi sirena

pozdrav svima
    ja sam novi clan zovem se Ognjen i imam peugeot 406 2002 god 2.2 sport
    imam jedan problem,ne radi mi sirena,zadnjih godinu dana mi nije radila desna strana na volanu a juce je prestala i leva tako da sada uopste ne radi. Zamenio sam osigurac za sirenu medjutim opet ne radi,a pokusao sam da razdvojim airbag od volana ali uzalud. Ako moze neko ko je strucan ili ko je imao isti problem da mi pomogne kako da otklonim kvar bilo bi super.
    Hvala unapred
  • bugarin
    CBC Član
    • 04.06.2008
    • 75
    • Pozarevac

Re: peugeot 406 ne radi sirena

Verovatno je flet kabl u prekidu,ako sam u pravu to zadovoljstvo je pre nekih godinu dana u Veranu kostalo oko 26000 a ako ga nadjes polovnog onda je dosta jeftinije.
    Cena mu je tolika jer se menja sa sve ablenderom.

Comment

• ognjen261270
      CBC Početnik
      • 12.08.2009
      • 9
      • beograd

[quote="bugarin"]Verovatno je flet kabl u prekidu,ako sam u pravu to zadovoljstvo je pre nekih godinu dana u Veranu kostalo oko 26000 a ako ga nadjes polovnog onda je dosta jeftinije.
      Cena mu je tolika jer se menja sa sve ablenderom.[/quot

Da li se taj flet kabal nalazi na volanu ispod aerbag?ako je to onda si verovatno u pravu,ja sam proverio sve i prikljucio sirenu direktno na akomulator i radi samo mi je ta cena cudna onda oni u veranu nisu normalni. Ja sam sad momentalno u Svedskoj i ovde traze oko 130 eura za opravku a ako je negde servis skup to je ovde zato sam hteo da kad stignem u Beograd sredim to, samo ne u veranu posle ove tvoje informacije.
      Svejedno hvala na informaciji samo mi molim te odgovori jel to u volanu ili ispod volana na onim kontaktima za airbeg i gde je sve povezano ostalo ako znas.
      Hvala puno

Comment

• bugarin
        CBC Član
        • 04.06.2008
        • 75
        • Pozarevac

Jeste u volanu ispod air bag-a i ima prikljucke za ablender i neznam da li se kaci jos nesto,mislim da ima 8 kontakta na kablu ako me secanje dobro sluzi.Ako je tamo 130 eura sredi to i sviraj kad stignes,mozda ti narucim da doneses i meni ako je to cena kabla sa ablenderom a ne neke popravke.

Comment

• ognjen261270
          CBC Početnik
          • 12.08.2009
          • 9
          • beograd

Originally posted by bugarin
          Jeste u volanu ispod air bag-a i ima prikljucke za ablender i neznam da li se kaci jos nesto,mislim da ima 8 kontakta na kablu ako me secanje dobro sluzi.Ako je tamo 130 eura sredi to i sviraj kad stignes,mozda ti narucim da doneses i meni ako je to cena kabla sa ablenderom a ne neke popravke.
          Danas sam zvao nekolko servisa u okolnim mestima posto sam ja u Malmeu i zakazao sam u Lundu to je 30 km odavde za cetvrtak,ali sam rekao da sam proverio sirene i da rade kad ih prikljucim direktno i da pretpostavljam da je u volanu,i on mi je odgovorio da zna da ne moram da objasnjavam i da ce cena biti oko 600 kruna znaci oko 60 evra.Idem u cetvrtak pa se nadam da ce biti sve ok a dobicu i najverovatnije papir na kome pise sta je radio i cena. Ovde u Malmeu su mi rekli oko 130 evra.
          Javicu ti sta sam uradio!

Comment

• ognjen261270
            CBC Početnik
            • 12.08.2009
            • 9
            • beograd

Originally posted by ognjen261270
            Danas sam zvao nekolko servisa u okolnim mestima posto sam ja u Malmeu i zakazao sam u Lundu to je 30 km odavde za cetvrtak,ali sam rekao da sam proverio sirene i da rade kad ih prikljucim direktno i da pretpostavljam da je u volanu,i on mi je odgovorio da zna da ne moram da objasnjavam i da ce cena biti oko 600 kruna znaci oko 60 evra.Idem u cetvrtak pa se nadam da ce biti sve ok a dobicu i najverovatnije papir na kome pise sta je radio i cena. Ovde u Malmeu su mi rekli oko 130 evra.
            nista nisam uradio rekli su mi da menjam komplet sa ablenderom i to je nekih 380 evra
            pozdrav

Comment

• ognjen261270
              CBC Početnik
              • 12.08.2009
              • 9
              • beograd

nista nisam uradio rekli su mi da menjam komplet sa ablenderom i to je nekih 380 evra
              pozdrav
              Za bugarina-brate ponovo sam zvao i nije vise 380 jel mi nisu uracunali porez i ruke sad je blizu 500.
              Ne zanima me vise sredicu u beogradu ovi tek nisu normalni
              cao

Comment

• bugarin
                CBC Član
                • 04.06.2008
                • 75
                • Pozarevac

Nisu normalni ali su mi i neka vrsta utehe,ima i ludji od ovih nasih.

Comment

• aca405
                  CBC Član
                  • 24.01.2008
                  • 22
                  • Beograd

I meni ne radi sirena na volanu, a ispravna je (testirano zicama i svira).

Ja sam pomislio da je mozda do prekidaca u samom volanu ali sam sada saznao da tu ima i neki flet kabl

Da li neko zna kako moze da se otvori poklopac volana ali bezbedno, da mi ne pukne airbag u lice, pa da proverim ipak da li su prekiidaci u pitanju?

Comment

• bugarin
                    CBC Član
                    • 04.06.2008
                    • 75
                    • Pozarevac

Na volanu u donjem polozaju ima rupa kroz koju se nekim tankim srafcigerom stisne osigurac i deo sa jastukom se izvadi a ispod njega su dzekovi koji se otkace pa se radi dalje ali ako nisi siguran u svoje sposobnosti bolje nemoj to da radis sam.

Comment

• ognjen261270
                      CBC Početnik
                      • 12.08.2009
                      • 9
                      • beograd

Originally posted by aca405
                      I meni ne radi sirena na volanu, a ispravna je (testirano zicama i svira).

Ja sam pomislio da je mozda do prekidaca u samom volanu ali sam sada saznao da tu ima i neki flet kabl

Da li neko zna kako moze da se otvori poklopac volana ali bezbedno, da mi ne pukne airbag u lice, pa da proverim ipak da li su prekiidaci u pitanju?
                      U pravu je bugarin, nemoj to nikako sam da radis jel ima procedura za skidanje volana,prvo treba da se skine kleme sa akomulatora a i za to ima procedura da ti se ne bi posle upalio fault a ako je ovo sto je i meni otislo ispod volana-ablender-to mora da se menja ja sam se na 1000 mesta raspitao kako to da popravim i svi su mi rekli da ga kupim,sto cu na kraju i morati da uradim.
                      Moguce je da je tebi samo kontakt u volanu moras da proveris,sto je mnogo jeftinija varijanta
                      pozdrav

Comment

• aca405
                        CBC Član
                        • 24.01.2008
                        • 22
                        • Beograd

Ipak neću ovo sam da diram, moraću do majstora, mada mi već dugo ovako stoji jer me mrzi da idem da to sredim.

Comment

• ognjen261270
                          CBC Početnik
                          • 12.08.2009
                          • 9
                          • beograd

U narednih mesec dana cu da kupim knjigu-peugeot Haynes repair manuel-406 od 1999god.do 2002.
                          Muka mi je od nagadjanja i od servisa koji kad te vide uzmu 100 evra a kamoli nesto da poprave
                          Gledacu svima koji imaju problem da izadjem u susret koliko mogu, bar da ih navedem da ne lutaju ko ja i bacaju pare na "majstore"odnosno na dijagnostiku (dijagnosticki aparat sa kojima neznaju ni da rukuju pojedinci) cast izuzecima

Comment

• aca405
                            CBC Član
                            • 24.01.2008
                            • 22
                            • Beograd

Ponovo je postavljen aktivan link za Haynes 406 (99-02).

Evo teme sa linkom:

viewtopic.php?f=170&t=26323&p=417760#p417760

Comment

Working...
                            X