VW passat ne mogu da otkljucam vozaceva vrata!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • darkog
    CBC Početnik
    • 15.09.2009
    • 5
    • Obrenovac

VW passat ne mogu da otkljucam vozaceva vrata!

Zdravo svima,

imam problem sa vratima na passatu B5. Posle montaze podizaca i cilindra brave sve je radilo ok. Posle nekoliko zakljucavanja i otkljucavanja, vozaceva vrata ostadose zakljucana. Kada preko kljuca ili iznutra na taster pokusam da otkljucam sva vrata se otkljucaju samo vozaceva ne. Dakle jezicak na vratima se podigne, kao da je sve ispravno (znaci dobija signal tj problem nije el. prirode), ali vrata su ostala mehanicki zakljucana i ne mogu da ih otvorim.

Tapacirung vrata ne mogu da skinem jer nema prostora, samo sam uspeo malo da ga podignem i nakrivim zadnji deo (prema stubu), kako bih video centralnu bravu.

Primetio sam da je sa centralne spala neka opruga i sada je na dnu vrata.

Kako mogu da vidim deo centralne kroz otvor kuda ide prozor, pokusavao sam da nekako pridjem onom pokretnom delu koji zakljucava vrata ali bez uspeha.

Mora da postoji neki nacin da resim ovaj problem i otvorim vrata a ne idem u servis?
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

Re: VW passat ne mogu da otkljucam vozaceva vrata!

spala kukica sa mehanicka brave jer verovatno nisi lepo namestio onaj plasticni osigurac koji drzi tu polugicu da ne ispadne iz lezista. uzmi dugacku tvrdu zicu, savij je u L na kraju i otvori.
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• darkog
      CBC Početnik
      • 15.09.2009
      • 5
      • Obrenovac

Mozes li mi malo detaljnije objasniti koji deo brave da gadjam i ako savijam zicu na kraju u L da li to znaci da treba taj deo da zakacim kukom i povucem.
      Ovo pitam jer sam pokusavao sa savijenom zicom ali ne vidi se bas dobro i ne mogu da provalim sta treba da zakacim jer osim dela brave na koji je vezan pipak (koji ide dole ili gore u zavisnosti da li su vrata zakljucana ili ne) koji se pokrece, ne vidi se nijedan pokretni deo kada vucem bilo spoljnu ili unutrasnju kvaku?
      Tesko mi je da objasnim jer nemam sliku a ne znam tacne nazive delova brave.

Comment

• dandy
        CBC Senator XXL
        • 09.12.2005
        • 513
        • Bijeljina-Beograd Medakovic

pa na passatu b5 koliko se sjecam imas lim sa unutrasnje strane tapacirunga, na kom su nosaci stakla i druge dzidzabidzice
        probaj ukoliko je moguce da zavuces zicu od motora centralne brave koja ima savijen kraj i zadebljanje na kraju u stub i polako cackaj i vuci na gore kako bi otkacio zub i otvorio vrata,,,,zenuto jeste ali je izvodljivo, jer ukoliko imas taj lim jako tesko ces ista moci da uradis dok ne skines tapacirung u potpunosti
        a koliko vidim iz texta da si uspio da vidis bravu iznutra, sto me malo opovrgava, jer sam pomijesao b5 i b6
        osvijetli baterijskom lampom odozgo kroz otvor stakla i vidjeces sta se raskacilo, imas jedan pipak koji ulazi u bravu a vodi od poluge za otklucavanje i jos jedan mali koji vodi od brave

sve mi ovo lici da je brave prezupcila i da ce najjednsotavnije biti da uradis ono rpvo sto sam ti rekao, direktno na stubu,,,,

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

da ne bi dzarao na pamet i ostetio tapacir. skini tapacir sa drugih vrata da vidis kako funkcionise sve to. udji u auto, zatvori vrata pa otkljucavaj zakljucavaj, otvaraj zatvaraj na kvaku da vidis sta se i kad pomera. mozes cak da skines oplatu i staklo ako ti bude smetalo. tako je najbolje. meni je najlaske da ti kazem dodji da ti ja to zavrsim i uzmem pare, posto nemam sliku da ti pokazem gde da zavuces zicku. ali probaj prvo da uradis sam ovako kao sto sam ti napisao.

Comment

• darkog
            CBC Početnik
            • 15.09.2009
            • 5
            • Obrenovac

Originally posted by zverko
            da ne bi dzarao na pamet i ostetio tapacir. skini tapacir sa drugih vrata da vidis kako funkcionise sve to.
            Ne skida mi se to sa suvozacevih vrata zbog podizaca ali ako ne uspem ovako nema mi druge.
            Hvala vam u svakom slucaju. Pokusacu opet pa javljam sta sam uradio...

Comment

• zverko
              CBC Senator XXL
              • 19.08.2005
              • 7085
              • BGD
              • Audi A4

zasto da ne, ne vidim sta mozes da pokvaris. skidao sam ne znam ni sam koliko puta i sve se vrati na mesto kao da nije nikad skidano.

Comment

• subicd
                CBC Senator XXL
                • 20.06.2008
                • 463
                • Novi Sad

Zverko, a jel postoji nacin da se skine spoljna kvaka i kako?
                Isto Passat, a mzoda pomogne i ovom decku ako moze.

Inace ja bih ti predlozio da skines tapacirung, jbg moras ona dva mala srafa iscupati sto su dole(jer mislim da im se ne moze prici kad su vrata zatvorena, skines staklo i taj lim-mehanizam podizaca i lepo pridjes. Mislim da je to najlakse.

Tj, jos lakse je da dodjes do Zverka i platis da ti decko to odradi bez ostecenja.

Comment

• zverko
                  CBC Senator XXL
                  • 19.08.2005
                  • 7085
                  • BGD
                  • Audi A4

kvaka se skida samo kad su vrata otvorena jer je torex sa bocne strane znaci kad otovris vrata u pravcu kvake sa boka ima torex. lagano ga odvrces a u isto vreme kvaku vuces dok se ne oslobodi deo gde je ulozak. nikako ne odvrci torex do kraja jer ce polumesec koji drzi ulozak da ti upadne u vrata pa ces i ti morati da skidas tapacirung

Comment

• subicd
                    CBC Senator XXL
                    • 20.06.2008
                    • 463
                    • Novi Sad

OK hvala.
                    Zvecka mi u voznji blago i nervira(onaj deo gde naleze suprotno od brave) pa hocu to da namestim, a nesto me mrzi da skidam tapacir, staklo i lim da bih dosao do nje. Hvala jos jednom

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

probaj samo da zategnes a ako ne moze onda negde ne spava kako treba. da li je ikad skidan ceo mehanizam, da li su pokusali da ga kradu? ako je ostecen mehanizam pokusajem kradje kupi novi u autokomercu, nije skup nesto 2600din ili tako nesto ne mogu se setim uglavnom ispod 3000 je.

Comment

• subicd
                        CBC Senator XXL
                        • 20.06.2008
                        • 463
                        • Novi Sad

''Ne spava'' kako treba sa unutrasnje strane, deo sto je suprotno od brave, evo nasao sam sliku. Tu zivi malo i lupka, i to me jako nervira. Videcu da zalepim neu tanku platikicu da ne smeta a da popunim taj luft.

Comment

• zverko
                          CBC Senator XXL
                          • 19.08.2005
                          • 7085
                          • BGD
                          • Audi A4

pojela se plastika i rastegla se feder traka a i nosac sa untrasnje strane je od aluminijuma. mozes da skines sve pa da probas da nateknes malo oprugu ali nisam siguran da nece puci. kupi novu, ne hebavaj se...

Comment

• subicd
                            CBC Senator XXL
                            • 20.06.2008
                            • 463
                            • Novi Sad

Kupio sam tecni metal, pa cu pokusati da to sredim tako sto naliti malo njega i staviti neku tanku plastiku preko da smanjim zazor.
                            Nije to sad da lupa stalno, ali cujem ga ponekad i to me jako iritira, jer su jedini cvrci u autu, a ja ne volim to.
                            Vide volim da popravim sam nego da promenim deo koji je relativno ispravan, ali videcemo kakav ce ishod biti.

Inace probao sam na brzinu da skinem kvaku, kako si rekao, i otpustio sam taj sraf kvaka se jeste dosta vise mogla izvuci, ali sam se bojao da mi ne ispdne taj sraf jer me mrzi danas da skidam tapacir. Jer mogu slobodno da odvijam dok se ne izvuce,znaci odvijam dok ne izadje napolje taj deo kod brave ili...

Comment

• zverko
                              CBC Senator XXL
                              • 19.08.2005
                              • 7085
                              • BGD
                              • Audi A4

pazi vako. napnes rucku kao kad otvarass vrata i onda odsrafis torex do pola ne skroz do kraja, odsrafljuj polako i probaj da izvuces ulozak. kad ga budes izvuko skapiraces cemu sluzi torex i zasto ga ne treba odsrafljivati di kraja.kad izvuces deo u kome je ulozak, videces sajlicu koja je zakacena za rucku. e nju moras da otkacis da bi izvuko rucicu. onda rucku povuces ka sebi tj ka rupi i ona izlazi van. nemoj da petljas sa tecnim metalom nego kupi novu rucku posto moze odvojeno od nosaca i jos je jeftinija. uradjena u prajmeru samo je ofarbas. kad vec ne volis da ti lupka i kucka sto budzis kad mozes da uradis da bude kao novo za smesne pare. aj javi ako zapne negde nesto. pozz

Comment

Working...
                              X