VW passat ne mogu da otkljucam vozaceva vrata!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • subicd
    CBC Senator XXL
    • 20.06.2008
    • 463
    • Novi Sad

Re: VW passat ne mogu da otkljucam vozaceva vrata!

Aham, znaci prvo ulozak napolje. Jos ja kontam kako da izvucem rucicu, tj. kako da otkacim sajlu.
    Cem javim kad namestim ovu.

P.S. Ma namestao sam bas prosle nedelje i prekidac za dugacko svetlo,nije radio, one plastikice sto odvajaju kontakte(brj 2) i sad radi.Tako da je bravica smesna.
    Uglavnom ovo. Ako nekog interesuje kako namestiti neka se javi pa cu mu detaljno objasniti.

Comment

• darkog
      CBC Početnik
      • 15.09.2009
      • 5
      • Obrenovac

Kao prvo hvala svima na dobrim savetima!

Sto se tice mog problema da napisem da sam ga delimicno resio.
      Naime uspeo sam da otvorim vrata tako sto sam skinuo tapacir i podizac, a onda sa zadnjeg sedista odvrnuo jedan (gornji) dvanaestougaoni torex koji drzi centralnu, zatim skinuo cilindar brave i nekako uspeo da pomerim jezicke koji zabravljuju vrata.
      Ali problem je u centralnoj jer je ispala jedna opruga za koju ne znam gde ide.

Mislio sam otvorim centralnu ne bi li je popravio, jer el. deo je ispravan i ona u principu radi (samo sto je spala ta opruga i malo se cuje zupcanik tj. prilikom otkljucavanja ili zakljucavanja cuje se zvuk nekog "finog" cangrljanja - nije prezupcio), ali sam video da je to tesko posle za sklopiti jer brava je na nekim delovima zapertlovana.

Mislim da cu najverovatnije uzeti polovnu ispravnu centralnu. Ipak ako je neko otvarao centralnu bravu svaki savet je dobrodosao.

Jos jedno pitanje:

Kada sa vozacevih vrata na dugme zakljucavam zadnja desna vrata se zakljucaju ali odmah otkljucaju. Na dijagnostici kaze greska u zadnjim desnim vratima "ne prihvatljiv signal". Moze li biti da je problem u centralnoj kod vozaca. Neke licne od zica od signalnih kablica koje idu prema zadnjim vratima su prekinute ali sam to lepo sanirao i mislim da to nije problem jer isto to je i na drugim zadnjim vratima, a ona lepo zatvaraju.

Pozdrav

Comment

• zverko
        CBC Senator XXL
        • 19.08.2005
        • 7085
        • BGD
        • Audi A4

mikro prekidac koji signalizira otvorene/zatvorena vrata ili ne radi ili se pojela plastika i kad zatvoris vrata centralana kapira da su ona i dalje otvorena.
        deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• subicd
          CBC Senator XXL
          • 20.06.2008
          • 463
          • Novi Sad

Zverko jel mislis na mikroprekidac za svetlo?
          Ako mislis na taj mislim da to nema veze sa tim, a ako ne onda ne znam da li moze da utice. Po meni ako da signal da su otvorena, ne bi ih ni zakljucao nego bi samo krenuo i vratio se, bar je tako kad su vrata otvorena kod mene. AL opet ti radis to, pa znas sigurno bolje od mene.

Kod mene imam neki alarm, prethodni vlasnik ugradio, pa kad iznutra hocu da zakljucam vrata vozaceva se zakljucaju i otkljucaju, ali kad 2 puta pritisnem zakljucavanje(na prekidacu rukohvata) ostaju i vozaceva zakljucana. Preko daljinskog ili brave, radi sve normalno i vozaceva. Inace ne radi mi svetlo kad se otvore zadnja desna, ali se zakljucaju normalno.

Comment

• zverko
            CBC Senator XXL
            • 19.08.2005
            • 7085
            • BGD
            • Audi A4

prekidac za svetlo je multifunkc. povezan je na comp za kabinu i dalje signal da li su vrata otvorena ili zatvorena. nisma reko daje kvar 100% u tome ali obisno se od toga krece jer otvori/zatvori milijardu puta izlize se sam prekidac pa ne funkcionise kako treba. kod nekih modela je na dovratniku a kod nekih u samoj bravi.

Comment

• nikolaesp
              CBC Član
              • 05.04.2009
              • 36
              • Srbija

Znas li dal se moze zameniti samo mikroprekidac i gde se nalazi na passatu b5+ 2003god a gde na golfu4 2002?
              necemo se lagati, nije lepo.

Comment

• zverko
                CBC Senator XXL
                • 19.08.2005
                • 7085
                • BGD
                • Audi A4

moze, kod oba se nalazi u bravi. kupis nov iz originala , nije skup.

Comment

• subicd
                  CBC Senator XXL
                  • 20.06.2008
                  • 463
                  • Novi Sad

Hvala Zverko, uspeo sam da skinem kvaku sa spoljne strane kako si mi objasnio i namestio da ne zvekece.
                  Sledece je mikroprekidac desnih vrata, ali to ce da saceka dok se psihicki ne pripremim za rastvavljanja celih vrata.

Comment

Working...
                  X