Auto alarm Excalibur AL-1000 rasdkodirani daljinci

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nesanesta
    CBC Početnik
    • 10.10.2009
    • 7
    • bor

Auto alarm Excalibur AL-1000 rasdkodirani daljinci

Postovani, zamolio bih vas ako ste u stanju da mi pomognete.Naime imam u vw passatu ugradjen auto alarm excalibur al-1000e{omega 2000} , i nekako smo uspeli da raskodiramo daljince tako da alarm ne reaguje na daljince.Ako znate postupak kako ih ponovo ukodirati bio bih vam zahvalan da mi pomognete.
    srdacan pozdrav
    Nesa
  • jevrem
    CBC Senator XXL
    • 04.11.2006
    • 948
    • Smederevska Palanka
    • A4 2.0TDI quattro

Re: Auto alarm Excalibur AL-1000 rasdkodirani daljinci

Procedura programiranja daljinaca kod Excalibura je sledeca:

Das kontakt na bravi, pririsnes pomocno dugme koje je postavljeno negde u autu 5 puta. tada bi trebalo da se cuje sirena i to bi znacilo da je sistem u programskom modu sledecih 10 sek. Da bi ubacio kodove daljinaca prosto pritisnes dugme za aktiviranje alarma na daljincu. Posle toga bi trebalo da se zacuje kratak zvuk sirene. Posle prvog daljinca, odmah mozes odraditi i drugi. Zvuk sirene potvrdjuje da je i drugi daljinac isprogramiran.
    Nemoj da te zbuni sto ce u sledecih 48 sati da ti lampica za alarm ostajati duze upaljena i imaces takodje zvucno upozorenje sirene da je u sistemu doslo do promene kodova.

PS. Ne bi bilo lose da se prvo predstavis ovde http://cbc.rs/forum/viewtopic.php?f=45&t=10846&p=19
    Audi A4 2013. B 8.5 2.0TDI quattro 177ks+ABT chip
    Peugeot expert 2009. 2.0HDI 140ks

Comment

• nesanesta
      CBC Početnik
      • 10.10.2009
      • 7
      • bor

Hvala puno na pomoci.Pokusao sam sa procedurom programiranja daljinaca po tvomjim instrukcijama ali se ne desava nista posle tih pet pritisaka na taster-(kratki uzastopni pritisci) ne oglasava se sirena ,probao sam sa duzim zadrzavanjem tastera ali se posle prvog pritiska na taster alarm iskljuci tj.upali led koja se vise ne gasi dok se opet duze ne zadrzi.I ako se nije oglasila sirena posle 5 kratkih pritisaka pokusao sam ponovo sa procedurom i stisnuo taster na daljincu-auto se zakljucao,i posle nekoliko pokusaja otkljucao.Sve to sam ponovo probao da odradim sa oba daljinca ali ovaj drugi nikako da mrdne.Evo vec nekoliko dana ovaj daljinac radi bez problema jedino sto mu je mali domet za razliku od onog drugog pre otkazivanja.Da li vredi pokusavati ponovo ili ja mozda ovaj daljinac totalno otkazao(inace je radeo bolje od ovog mislim na domet)baterije ok na oba.Molim za strucno misljenje!Unapred zahvalan.

Comment

• jevrem
        CBC Senator XXL
        • 04.11.2006
        • 948
        • Smederevska Palanka
        • A4 2.0TDI quattro

Probaj da das kontakt i da ga iskljucis. Pa tek onda da stisnes skriveno dugme 5 puta. Ostala procedura ostaje ista.
        Audi A4 2013. B 8.5 2.0TDI quattro 177ks+ABT chip
        Peugeot expert 2009. 2.0HDI 140ks

Comment

• nesanesta
          CBC Početnik
          • 10.10.2009
          • 7
          • bor

Evo malocas sam uspeo da udjem u mod programiranja-odazvao se alarm i ukodirao sam samo 1 daljinac.Ovaj drugi ne reaguje verovatno je crko totalno.Ipak jos jednom hvala na pomoci.Pozdrav!

Comment

• Sale2810
            CBC Početnik
            • 25.09.2013
            • 4
            • Beograd
            • Fiat Stilo 1.9jtd

Pozdrav ljudi. Imam pitanjce jedno...
            Elem,iz nekim razloga mi je auto stajao vise od mesec dana,nije paljen uopste,sto je dovelo do toga da nije hteo da upali. Upalio sam ga na kablove i sad imam problem sa alarmom. Excalibur je u pitanju...
            Kada ga zakljucam i aktiviram na daljinac,to bude ok,ali posle desetak sekundi se sam otkljuca i otvore se prozori. Da li mozda neko ima resenje za moj problem ili da mi kaze proceduru resetovanja ako to ima kao opcija. Imam ono sakriveno dugme. Hvala unapred.

Comment

• ninoslav023
              CBC Član
              • 28.10.2012
              • 27
              • Petrovgrad
              • Opel, Dacia

Koji excalibur?

Comment

Working...
              X