Imam auto Audi 80cc 1986 god i problem je toa sto ima mn slabi svetjla.Navecer koga se razminuvam so neki auto plasim se da ne udarim nekoj,a posebno pa koga se razminuvam so ovie auta koji imaju ksenon svjetla.Pa razmisjlao sam da podobrim nekako svetjlost ali ne znam kako.Dali moze da se stavi ksenon sijalice na moj auto ili neki drugi savjet ako znate neki drugi sijalice koi bi poboljsale svetljost.Socivata na farovite mi se dobri ne zargaveni,a koriste obicni halogenim sijalice h4.Inace sam gledao u drugim takvi tipovi na auta na pr audi b3 i b4 i kaj niv ne se nesto posebno.Sekoja pomos bi mi dobro dosla.
Slaba svetla Audi 80cc 1986 god
Collapse
X
-
Re: SLABI SVETLA
Veliki pozdrav vo Macedonia...Druze najbolje bi ti bilo da kupis nove farove za audija,pa makar i zamenske(mislim turske pa i kineske)jer ti je verovatno propalo i socivo i reflektujuca povrsina...a onda u te nove farove stavi osram nightbreaker h4(sijalice)ili osram silverstar(+50% svetlosti)ili bosch +60%...ako imas novca philips extreme power su najbolje(+80%)i najduze traju...bez vecih problema mozes i sam da ugradis hid bixenon sijalice,ali ti je to skuple od prve varijante i postoji mogucnost ako sijalice nisu ok kvaliteta da rasipa svetlost i da zaslepljujes druge...
-
-
Re: Slaba svetla Audi 80cc 1986 god
ajde za pocetak da probamo da resimo problem bez kupovanja bilo cega. ako far ima pozadi zastitni poklopac (iza sijalice), ako stakla nisu naprsla tj nemaju neku rupicu i ako farovi dihtuju (ne magle kad je vlaga napolju) nema razlog da sociva propadnu, osim ako nisu stavljane neke kineske sijalice od 100w pa da je socivo izgorelo. e sad, da kazemo da je sve stock i da socivo nije propalo, u tom slucaju treba otvoriti far i lagano vlaznom magicnom krpom obrisati socivo kao i staklo iznutra. u slucaju da je refleksiona povrsina na socivu naceta, da je pojela vlaga ili je izgorelo u toku brisanja ce se skinuti i ostace samo plastika. nema razlog za ocajanje. u farbari kupiti silver nikl u spreju i ofarbati socivo . bice kao novo i ponovo raditi svoj poso. jos jedna stvar bi bila dobra da se uradi kad se far vec otvara a to je da se umesto one gume koja se nalazi izmedju fara i stakla stavi ziva guma koja takodje ima da se kupi u svakoj farbari. psto je auto mator, guma je sigurno propala i propusta vazduh i prasinu a neretko i vlagu. znaci pre sklapanja zivu gumu oblikovati kao plastelin u glistu i popuniti zljeb u kome je bila diht guma. sve ce biti kao novo. jace sijalice ili HID kit su krajnja solucija ako ovo neda rezultate a ja mislim da hoce. naravno obe sijalice bi trebalo da budu OSRAM 55w . e sad, traba proveriti i da li se intenzitet svetala menja sa dodavanjem gasa. u tom slucaju zameniti regler na alternatoru.deutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
Gorane ,zverko ti je opisao postupak za repariranje farova dobro bi bilo da to svakako odradis ali i pored svega ako si u mogucnosti nabavi HID kit jer je razlika ogromna u odnosu na halogene.Farove ne treba da menjas koristis iste samo izaberes H4 kit .U njemu dobijas 2 sijalice ,dva balasta,drzace i pribor a sama ugradnja je jednostavna.Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS
Comment
-
-
... i onda ces ti bolje videti ali zato oni koji ti dolaze u susret nece videti nista od tvoje xenonske svetlosti koju ce rebrasto staklo tvojih farova rasipati na sve strane tako da je verovatnoca da ti se nesto desi na putu priblizna.
Automobili su se vozili mnogo godina pre xenona pa ne vidim razlog da ih sada svi poubacuju. Svakako nije lose da probas da sredis farove kao sto je Zverko opisao i drzi se halogenih sijalica s tim sto ne treba da zalis pare kad ih budes kupovao, uzmi sto bolje.Live together, die alone.
Comment
-
-
E sad ovako.Sociva se perfektni znaci nema nikakvo ostetuvanje unutra i ne se maglat na dozd ne ulazi voda vo niv,bukvalno na socivoto moziz da se ogledas,ali pak slabo svetat.Pitao sam i drugi vlasnice na ovaj auto pa i ponove audija od 89 do 93 god i mi go kazuvaat istoto i kod niv se slabe.Interesuje me dali vo socivoto unutra pred Lampica ima edno kako sesir stoju ispred lampica vo socivoto,dali igra nekoja uloga to
Comment
-
-
taj sesir sluzi da svetlo rasipa na celo socivo. uradi ti ovo sto sam ti ja reko. ocisti sve lepo, kupi kvalitetne sijalice i nasteluj farove na uredjaj za stelovanje i videces razliku. imao sam taj auto znam kako moze da svetli kao i na B3 . samo kvalitetna sijalica.deutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
Originally posted by ostres... i onda ces ti bolje videti ali zato oni koji ti dolaze u susret nece videti nista od tvoje xenonske svetlosti koju ce rebrasto staklo tvojih farova rasipati na sve strane tako da je verovatnoca da ti se nesto desi na putu priblizna.
Originally posted by ostresAutomobili su se vozili mnogo godina pre xenona pa ne vidim razlog da ih sada svi poubacuju. Svakako nije lose da probas da sredis farove kao sto je Zverko opisao i drzi se halogenih sijalica s tim sto ne treba da zalis pare kad ih budes kupovao, uzmi sto bolje., smesno pa valjda je 21 vek, u svetu se xenon polako prevazilazi i ulazi se u led tehnologiju ...
Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS
Comment
-
-
Svetlost xenona rasipa i prasina na staklima farova a rebra je razbacuju na sve strane. Ovo se primecuje tek kad vozis van grada u potpunom mraku bez ulicnog osvetljenja i sl. Ne bi se fabrika masirala da ugradjuje pranje farova i automatsku nivelaciju.
Jednostavno nacin "slanja" svetlosti kod halogenih i xenonskih sijalica je potpuno razlicit.
Naravno da treba koristiti moderne tehnologije koje donose neko poboljsanje ali je bezveze reci da je to jedina pomoc i da neko mora da pljune 80+ evra da bi mogao da vidi kuda vozi.Live together, die alone.
Comment
-
Comment